Розумний будинок в Білорусі

  1. З чого зроблений розумний будинок
  2. Джерело енергії
  3. Електронні системи розумного будинку
  4. інтер'єр
  5. Скільки коштує побудувати розумний будинок в Мінську?

У 12 кілометрах від Мінська розташовується невелике село Гонолес. Тут багато старих будинків, вибоїсті дороги і дерева навколо, але в глибині селища недавно з'явився незвичайний для місцевого оточення розумний будинок. Він виділяється асиметричною покрівлею, світлими фасадами, безліччю вікон і наявністю помітних здалеку сонячних батарей. Це справжнісінький Енергодім побудований за технологією розумний будинок.

Це справжнісінький Енергодім побудований за технологією розумний будинок

З чого зроблений розумний будинок

В основі будівлі - каркас з натуральної деревини з утепленням з кам'яної вати. Проектувальники ретельно підійшли до питання збереження тепла і встановили надійні вікна з 2-камерними склопакетами, покритими спеціальним шаром для відображення інфрачервоних променів.

За основу був узятий реальний проект з Німеччини, який переробили під умови білоруського клімату. Німецький проект зберіг лише каркас, а всі інші частини розумного будинку розроблялися з нуля. До речі на нашому сайті, є розділ з каталогом проектів . Ви можете вибрати проект, а ми адаптуємо його і побудуємо вам будинок під ключ .

На задній дворик виходить засклена прибудова, біля якої розташована відкритий майданчик і зелена галявина. На веранді покладений дерев'яна підлога, передбачена зона барбекю і встановлені меблі з натурального дерева.

Джерело енергії

Ключовим атрибутом енергетичної ефективності є сонячна батарея, встановлена ​​на даху і має потужність 5 кВт. Щорічно вона здатна виробляти до 5 000 кВт / год електричної енергії, а її вартість склала близько 15 тис. Доларів.

За вироблення безкоштовного тепла відповідає спеціальний геотермальний насос свердловинного типу, для якого передбачено окреме приміщення. У Білорусі теплові насоси ще не виробляють, тому в будинок встановили імпортне обладнання. Принцип дії заснований на відборі тепла з глибоких шарів грунту і передає його опалювальній системі. Кожен кіловат електричної енергії від сонячних батарей дозволяє виробити 4 кВт тепла.

Електронні системи розумного будинку

При вході встановлено панелі управління відеоспостереженням. Камери активізуються при будь-якому русі на ділянці. Одна спрямована на ганок, а інші знаходяться в кімнатах. Система легко синхронізується зі смартфоном, тому спостерігати за тим, що відбувається можна віддалено з будь-якої точки планети.

Енергодім оснащений системою «Розумний будинок», яка управляє мікрокліматом, освітленням, вентиляцією, силовими навантаженнями розеток. За словами проектувальників, все це сприяє економії до 40% електричної енергії.

інтер'єр

З точки зору дизайну, в будинку нема до чого причепитися. Всі кольори в інтер'єрі вдало поєднуються, навколо встановлена ​​стильні меблі і декоративні елементи. На першому поверсі будинку знаходяться наступні приміщення:

  • кімната з геотермальної установкою;
  • кухня;
  • санвузол;
  • вітальня.

На другому поверсі - житлові кімнати. Ніде немає традиційних радіаторів на стінах, а замість них в будинку встановлені конвертери, що працюють на обігрів або охолодження приміщень.

В інтер'єрі впізнається меблі і декоративні предмети з IKEA:

  • шафи;
  • столи;
  • подушки;
  • дзеркала.

шафи;   столи;   подушки;   дзеркала

Для балансу дизайнери додали виготовлену на замовлення меблі і дорогі елементи декору. Наприклад, що знаходяться над ліжком світильники коштують близько 500 доларів, а на підлогах покладений дорогий паркет.

Скільки коштує побудувати розумний будинок в Мінську?

Автори проекту впевнені, що будувати розумні будинки можна в досить короткі терміни - приблизно за 2 місяці. Вартість може варіюватися в межах 500-1500 доларів за квадратний метр - в залежності від комплектації та загальної площі.

Замовлення на будівництво енергодомов вже почали надходити, тому незабаром схожі будівлі напевно почнуть з'являтися в передмісті Мінська. Наша компанія пропонуємо дізнатися ціну свого будинку, розрахунок вартості будинку буде надано вам на вимогу.

Скільки коштує побудувати розумний будинок в Мінську?

Новости