Розвідка МОУ: Крим захоплювали 20 військових частин ЗС Росії. Майже всі вони побували на Донбасі

Українська розвідка повідомила, які військові частини Збройних сил країни-агресора брали участь в анексії Криму.

за даними Головного розвідуправління Міноборони України, український півострів в 2014 році захоплювало близько 20 військових частин і підрозділів ЗС РФ, повітряні, мотострілкові, артилерійські, ППО.

"Це були бригади спецназу, батальйони 7 і 76 десантно-штурмових дивізій, 31 десантно-штурмова бригада, морська піхота Каспійської флотилії", - повідомив Вадим Скібіцький в коментарі радіо Свобода .

За даними військової розвідки, практично всі військові частини, які захоплювали Крим, побували і на Донбасі.

Фото з профілю старшого сержанта Прибиткова Віталія Сергійовича, військовослужбовця в / ч 63354 (136-я омсбр, ППД: Буйнакськ, Герей-Авлакі і Ботлих в Республіці Дагестан). Фото: informnapalm.org

У Південному військовому окрузі ЗС РФ створена 8 армія, штаб якої керує окупаційними військами на сході України. Комісії з цієї армії дуже активно перевіряють стан справ в першому і другому армійських корпусах.

"На командних посадах в Донбасі зараз знаходиться близько 750 російських офіцерів. Командири корпусів, їх заступники, командири частин і навіть командири взводів, там де потрібна висока кваліфікація (наприклад зв'язок), це все офіцери ЗС Росії", - заявив Скібіцький.

Ці угруповання можуть вести активні бойові дії на окремих напрямках. Але, поки, вони застосовують тактику провокаційних ударів, повідомили в МОУ.

Українська розвідка Міноборони опублікувала деталі анексії Криму "ввічливими людьми" (російськими військовими без розпізнавальних знаків) після матеріалу спільноти Інформнапалм і Українським кіберальянсом (КК) список тисячу дев'яносто сім . Автори за допомогою методу розвідки на підставі відкритих даних зібрали фотографії російських військових під час захоплення Криму. Відзначається, що хакери з КК також зламали деякі сховища Міноборони Росії.

раніше українська розвідка повідомила , Що на Донбасі окупанти мають намір виключити кілька десятків своїх офіцерів за незаконну торгівлю зброєю після виявлення прихованого неврахованого зброї, виявленої на зберіганні великої кількості неврахованого зброї і боєприпасів, які були підготовлені для продажу цивільним особам з метою власного збагачення російських офіцерів.

Новости