Розвиток дитини: від 6 до 12 місяців

  1. шостий місяць розвиток Малюк сидить все ще з опорою. Реагує на своє ім'я, розрізняє знайомих і...
  2. восьмий місяць
  3. дев'ятий місяць
  4. десятий місяць
  5. одинадцятий місяць
  6. дванадцятий місяць

шостий місяць

розвиток

Малюк сидить все ще з опорою. Реагує на своє ім'я, розрізняє знайомих і незнайомих. Бере предмети, обхопивши всіма пальцями, з'являються зубки.

ігри

  • Світ прекрасного. Оточіть дитину різними зображеннями. Нехай це будуть дитячі картинки, чорно-білі і кольорові фотографії, репродукції картин. Час від часу міняйте зображення.
  • Чарівний мішечок. Надайте малюкові витягувати вміст мішечка, розкажіть про речі.

Іграшки малюки люблять м'яти руками, натискати на них, і добре, якщо вони у відповідь будуть видавати різні кумедні звуки. Запропонуйте дитині полежати на розвиваючому килимку.

сьомий місяць

розвиток

Дитина сидить сам. Робить спроби повзати, встає, підтягуючись за опору. Звертає увагу на дрібні предмети, бере їх трьома пальцями. Малюк виконує розучені дії (грає в ла / ^ шки).

ігри

  • Хто в книзі? Разом з малюком відкрийте дитячу книжечку з великими ілюстраціями.
  • Ти мені я тобі. Сядьте навпроти малюка і штовхніть до нього великий м'яч. Зачекайте, поки дитина зробить те ж саме.

Іграшки, що цікавлять дитину цього віку, і іграшками-то назвати складно. Малюк буде в захваті від усього, чим можна пошуршать, мнучи це в кулачку: паперу, фольги, целофану і т.п.

восьмий місяць

розвиток

Дитина може стояти тривалий час, притулившись до опори Дитина може стояти тривалий час, притулившись до опори. Він повзає перехресним способом, у висячому положенні в вертикальному положенні пробує переставляти ніжки, переносячи вагу тіла. Малюки обожнюють все видає гуркіт і шум, намагаються копіювати почуті звуки.

ігри

  • Хто сказав "няв»? Познайомте малюка з "мовою» тварин. Покажіть на зображенні кішку і запитайте: "Як говорить киця?» Трохи почекайте і самі дайте відповідь: "Мяу-мяу». Розкажіть дитині, як каже собачка, жаба, курча, сова і т.д.
  • Доповзти ДО іграшки. Покладіть недалеко від дитини цікаву іграшку і словами спонукайте малюка доповзти до неї. Коли дистанція буде взята, похваліть дитину, дайте час трохи пограти з "здобиччю». Потім покладіть іграшку трохи далі - так малюк буде долати всі великі і великі відстані.

Іграшки, які видають гучні звуки або блимають, сподобаються малюкові. Наприклад, пищали молоточок або металофон.

дев'ятий місяць

розвиток

Малюк змінюється, різко дорослішаючи: з'являються усвідомленість і цілеспрямованість в діях, наприклад свідоме вираження незгоди з чим-небудь за допомогою плачу. Як і раніше вивчає предмети, пробуючи їх на смак. Розуміє сигнальні слова - "підемо», «одягайся», «на».

ігри

  • Одне в інше. Надайте малюкові предмети різної величини і покажіть, як складати маленькі речі в великі.
  • Грім гримить! Дайте дитині в руки пару невеликих кришок від каструль і покажіть, як можна ними стукати. Малюк отримає величезне задоволення! • Перелівайка. Поставте перед малюком два стаканчика, налийте в один з них воед і перелийте її в інший стаканчик, а потім назад.

Іграшки подойедт великі, з вираженими деталями (лялька, у якої добре видно очі, носик).

десятий місяць

розвиток

Кроха добре повзає і впевнено стоїть, тримаючись за опору Кроха добре повзає і впевнено стоїть, тримаючись за опору. Він уже пробує ходити без підтримки. Розуміє значення деяких слів, повторює нові звуки і склади, бере дрібні предмети двома пальцями - великим і вказівним.

ігри

  • Догори дригом. Добре знайомі дитині іграшки та речі покладіть перед ним особою вниз або перевернувши їх догори ногами. Попросіть малюка покласти речі так, як вони повинні бути.
  • Художники. Покладіть перед малюком блокнот і намалюйте на аркуші простий малюнок - ялинку або сонечко. Дитина зрозуміє, що олівець залишає на папері слід. Потім вкладіть олівець в руку малюка, нехай спробує.
  • Лоскуточкі. Зберіть невеликі клапті різних тканин. Складіть їх в коробочку або мішечок і надайте малюкові витягувати клаптики по одному і уважно вивчати.
  • Стрибунець. Тримаючи дитину попід пахви, допомагайте йому невисоко підстрибувати на місці, примовляючи: "стриб-скок, приг- скок». Потім зробіть перерву і повторіть. Скомандуйте: "Приг- скок», коли малюк просто стоїть, і малюк сам почне підстрибувати.

одинадцятий місяць

розвиток

Малюк деякий час стоїть без підтримки, ходить, тримаючись за одну руку. Може показати на картинках знайомих героїв, виробляє руками більш складні дії, наприклад самостійно управляється з ложечкою під час годування. З'являється лепет, такі лепетние слова, як "мама", "баба", .ав-ав ».

ігри

  • Зовні і всередині. Покладіть іграшку малюка в коробочку або прозору пластикову пляшку і покажіть, що предмет можна діставати з ємності, а потім знову ховати. Нехай тепер спробує сам.
  • Риболовля. Прив'яжіть кілька різних предметів і іграшок на довгі мотузочки і закріпіть їх на високому стільчику малюка. Покажіть крах, як потрібно тягнути за нитки, щоб витягнути що-небудь цікаве. Ну, ловись, рибко, велика й маленька!
  • Мегафон. Поверніть з картону трубу, піднесіть один кінець до дитини, а в інший поговоріть з малюком. Потім надайте дитині можливість самому сказати що-небудь в рупор.

Іграшки знадобляться такі, над якими малюкові буде цікаво задуматися. Відмінно підійдуть пірамідки, матрьошки, стаканчики і т.п.

дванадцятий місяць

розвиток

Дитина самостійно ходить, сидить навпочіпки і встає з положення "на четвереньках». Він свідомо вживає кілька простих слів, таких як "мама," лапа »,« баба »,« ляля »,, дай», «бум» і т.п. Охоче ​​виконує прості прохання: "Покажи!», «Принеси!», Лай! »," Давай поплескаємо в долоньки! »І т.д.

ігри

  • Де дзвенить? Сховайте предмет, що видає гучний звук (наприклад, будильник), під поедшку, в ящик столу або під ліжко і попросіть дитину знайти його. Малюк з цікавістю візьметься шукати предмет по звуку.
  • В гостях у казки. Розповідайте дитині маленькі казки, такі як "Колобок», «Ріпка», «Курочка Ряба». Згодом малюк почне сам озвучувати героїв казки і їх дії.
  • Перекладаємо! Поставте перед дитиною дві мисочки, в одну з яких насипте горох або родзинки. Покажіть малюкові, як перекладати дрібні предмети з однієї мисочки в іншу. Кроха з захопленням візьметься за нову справу.
  • Людина павук. Натягніть між двома стільцями або іншими меблями м'яку мотузочку або гумку. Піднімаючи і опускаючи її, продемонструйте малюкові, як він може переступати, підлазити і проповзати під мотузкою. Влаштуйте веселі змагання.
  • Все ПО місцях! Перенесіть речі, зазвичай стоять в певному місці, в інший кінець кімнати. Покажіть, як ви берете предмет і несете на місце.

Іграшки запропонуйте такі, з якими можна активно грати і пересуватися. Підійдуть каталки, м'ячі, машинки на мотузочках, дитячі коляски і т.п.

Думка редакції може не збігатися з думкою автора статті.

Покажіть на зображенні кішку і запитайте: "Як говорить киця?

Новости