Розвиток слуху у дітей за допомогою музичних іграшок

12.04.2013

Мама намагається привчити малюка до музики ще до його народження. Батьки розмовляють з малюком, співають йому пісеньки, включають різні приємні музичні композиції. З моменту народження спів колискових триває, додаються поступово нові мелодії. Дитина починає звикати до звуків, кожна пісенька у нього починає асоціюватися з певною дією, яке відбувається під ту чи іншу композицію.

З моменту народження малюка знайомлять з його першою іграшкою, яка також є його першим музичним інструментом брязкальце . Вони виготовляються з різних матеріалів: пластик, текстиль, дерево. Пластикові брязкальця легкі, текстильні - приємні на дотик, дерев'яні - екологічно чисті. Більшість батьків зараз віддають свою перевагу іграшкам з дерева, так як вони мають ряд переваг:

  1. Екологічно чистий матеріал;
  2. Нешкідливі фарби;
  3. Легко миються;
  4. Яскраві кольори;
  5. Приємне звучання.

Екологічно чистий матеріал;   Нешкідливі фарби;   Легко миються;   Яскраві кольори;   Приємне звучання

Брязкальця з дерева виконані в яскравих стандартних кольорах, звук в більшості брязкалець видається за рахунок металевих дзвіночків, які дуже міцно закріплені і дитина не зможе їх ні відірвати, ні відгризти! З моменту народження батьки самі трясуть брязкальцем, привертаючи увагу свого чада до предмету, потім через деякий час у нього починає формуватися хапальний рефлекс і він сам починає трясти брязкальцем.

Після того як дитина повністю опанує зверненням зі своєю першою іграшкою, він може почати вивчення інших найпростіших музичних інструментів. У віці 5 місяців дитині можна давати калатало. На її підставі розташовані 2 намистини на стрічках, які при мотаній іграшки з боку в бік видають приємні звуки.

Потім дитину можна починати знайомити з кастаньеткой , Вона розвиває не тільки слух, але і дрібну моторику. На більшості кастаньеткой для посилення звуку розташовані ще й дзвіночки. Але основний звук іграшка видає, коли дитина великим і вказівним пальцем наживає на саму іграшку. Грати з кастаньеткой можна починати з 7-8 місяців і далі тільки совершестовать свої вміння.

У віці 1 рочки малюк може починати цікавитися дудочками . Є найпростіші дудки, які видають крякав звук не тільки на видиху, а й на вдиху. Також в цьому віці можна починати грати в великі маракаси, тріскачки, барабани, ксилофони і металофоні.

Напевно, найцікавіші і забавні музичні інструменти з дерева це металофон і ксилофон . У металофона музичні сходинки виконані з металу, а решта підставу і палички з дерева. У ксилофона всі деталі виконані з дерева, в тому числі і тони, завдяки цьому у нього більш м'який звук, ніж у металевих пластинок. Кожна нотка інструменту налаштована і має діапазон 1,5 октави. Сходинки інструментів яскраво пофарбовані і будуть цим, безсумнівно, привертати увагу Ваших діток. Кожна повторюється нотка пофарбована в однакові кольори. У комплект іграшок входить 2 палички. Металофоні і ксилофони бувають різних розмірів: 5, 8, 12, 16 і більше тонів.

Металофоні і ксилофони бувають різних розмірів: 5, 8, 12, 16 і більше тонів

Якщо Ви почали з дитиною грати в той чи інший музичний інструмент рано, це не означає, що дитина швидко виросте з цих ігор. Маракаси, кастаньеткі, ксилофони, металофоні - це ті іграшки, з яких Ваші діти ніколи не виростуть! З кожним роком дитина буде вдосконалювати свої навички гри і, врешті-решт він зможе підігравати в такт пісням і складати свої мелодії і влаштовувати домашні музичні концерти!

Новости