Рукава високого тиску

  1. конструкція РВД
  2. види РВД
  3. Область застосування
  4. Технічні характеристики

Рукав високого тиску (скорочено РВД) або, як його часто називають, шланг високого тиску - це гнучкий трубопровід, застосовуваний для транспортування під високим тиском гідравлічних і мінеральних масел, рідкого палива, газів і емульсій. Рукав високого тиску зустрічається всюди, де неможливо встановити жорсткий, металевий трубопровід. Найчастіше гідравлічний шланг встановлюється в місцях вигинів або рухомих елементів, наприклад для передачі енергії для підйому ковша екскаватора. Рукава високого тиску можуть передавати не тільки енергію, але й продукт, наприклад подача бурового розчину під тиском в свердловину. РВД має кілька шарів: внутрішній шар гуми, металевий або текстильний підсилює каркас, зовнішній гумовий шар.

конструкція РВД

конструкція РВД

Рукав високого тиску конструктивно складається з особливого герметизуючого внутрішнього гумового шару, металевого або текстильного каркаса і захисного зовнішнього шару. Внутрішній шар РВД виготовляють методом екструзії з гуми особливого складу, що забезпечує високу герметичність, міцність на розтягування і стійкість до агресивних речовин. Проміжний силовий каркас складається з міцних синтетичних ниток або дроту. Дріт накладається на спеціальних обплітальних машинах. Силових каркасів в конструкції РВД може бути кілька, забезпечуючи надійність в системах з високим і дуже високим тиском.

види РВД

Сучасні виробники виготовляють різні типи рукавів, з різним діаметром, стійкістю до робочого середовища і температурних впливів, робочий тиск яких, прямо пов'язане з їх конструкцією. Сьогодні на техніці ви можете зустріти шланги високого тиску:

  • з одного опліткою типу 1SN, 1SC;
  • з двома оплетками типу 2SN, 2SC;
  • з трьома оплетками типу 3SK;
  • з чотирма навивку типу 4SP, 4SH;
  • з шістьма навивку типу R13, R15;
  • морозостійкі рукави 2SN, 2SC, 3SK, 4SH.

Область застосування

Рукав високого тиску затребуваний практично у всіх галузях промисловості, там, де системи управління механізмами здійснюються гідравлічними або пневматичними приводами:

  • будівельна техніка;
  • сільськогосподарська техніка;
  • гірничодобувна техніка;
  • лісозаготівельна техніка;
  • авіація;
  • комунальне господарство;
  • нафтогазова сфера.

Гідравія пропонує шланги РВД високої якості від провідних світових виробників в трьох класах Basic, Standard, Professional. А також: спеціальне обладнання для ремонту, відрізки, обладнання для машин і механізмів високого тиску , обладнання для випробування або випробувальні стенди , обладнання для зачистки або обладнання для окорки РВД , обладнання для продувки шланга , обладнання для маркування і зберігання рукавів високого тиску . Ми також пропонуємо кожному нашому покупцеві виготовляти рукави високого тиску по франшизі, вступивши в проект H-Point (Ейч-поінт). Про це ви можете дізнатися на сайті нашого проекту www.h-point.org .

Технічні характеристики

Рукава високого тиску характеризуються рядом параметрів, основними з яких є:

  • робочий тиск;
  • максимально можливий радіус вигину;
  • допустимий діапазон експлуатаційних температур.

Показники робочого тиску встановлюються окремо для кожної категорії обплітальних і навивальних РВД. Вони повинні відповідати вимогам в європейських стандартів - EN 853 і EN 857 для обплітальних, EN 856 - для навивальних РВД.

Норми стандартів встановлюють можливість експлуатації РВД в температурному діапазоні від -40 ° С до + 100 ° С. Для екстремальних умов ряд торгових марок випускає рукави, які можна застосовувати від -55 ° С до +155 ° С.

Значення максимального радіуса вигину є одним з найважливіших показників, що визначають зручність роботи з виробом. Вимоги до нього для РВД кожної категорії також визначаються в європейських стандартах.

Рукав високого тиску - ефективне рішення для застосування в будівельних роботах, сільському господарстві, гірничо-шахтної, лісової і нафтогазової промисловості. Щоб дізнатися ціну, виберіть конкретний рукав і натисніть кнопку "Уточнити ціну", або зателефонуйте регіональному менеджеру.

Новости