Сайт МЗС Вірменії піддався атаці азербайджанських хакерів

Учасники угруповання Anti-armenia Team приурочили атаку до Дня скорботи в Азербайджані 20 січня.

У середу, 20 січня, хакерська угруповання з Азербайджану Anti-armenia Team зламала 47 вірменських сайтів, в тому числі ресурс Міністерства закордонних справ Вірменії. Жертвами атаки також стали сайти посольств і консульств Вірменії в США, Росії, Аргентині, Австрії, Білорусі, Бельгії, Бразилії, Болгарії, Канаді, Китаї і т.д. Як повідомляють азербайджанські ЗМІ, зловмисники також не обійшли стороною ресурси вірменських міжнародних організацій, в тому числі сайти місій в Раді Європи, ООН, НАТО, ОБСЄ і ОЧЕС.


На скомпрометованих ресурсах хакери опублікували матеріали, присвячені трагедії 20 січня 1990 року, коли в результаті введення радянських військ в Баку загинуло більше сотні людей. Цей день увійшов в історію Азербайджану як «Чорний січень" або "Кривавий січень" і в даний час вважається днем ​​скорботи.

Угруповання Anti-armenia Team періодично атакує вірменські ресурси. Наприклад, 26 липня 2014 року хакери скомпрометували і вивели з ладу сайту президента Вірменії та ряду міністерств, а в листопаді того ж року від їхніх дій постраждав сайт вірменського Центрального банку.

На момент написання новини відновити роботу вдалося тільки сайту Міністерства закордонних справ Вірменії, інші ресурси залишалися недоступними.

Новости