Салатний цикорій з шинкою під сирним соусом

Mrs Lola Кухарчук 6 рівня

  • 31 жовтня 2010, 15:13
  • 17103

Салатний цикорій, він же витлуф, має витончений смак, з легкою благородною гіркуватістю. Це бельгійське блюдо підкреслює всі ці якості овоча і до того ж ситно і смачно, тому користується заслуженою популярністю і у себе вдома, і в Нідерландах. На гарнір підійдуть картопляні вироби - пюре, підсмажені шматочки, решті або просто відварну картоплю з петрушкою. Рецепт був поміщений на сайт в 2008 році кулінаром Mellisa і реалізований мною з ілюстраціями в рамках акції "Розмальовки".

Рецепт був поміщений на сайт в 2008 році кулінаром Mellisa і реалізований мною з ілюстраціями в рамках акції Розмальовки

Вилки вітлуф очистити від пошкоджених листків, помити і гострим ножем акуратно вирізати качан, вона конусоподібна, як і у капусти.
Проробляємо це, щоб овоч надмірно не гірчить, головне, прибрати більшу її частину, цього буде достатньо.

Проробляємо це, щоб овоч надмірно не гірчить, головне, прибрати більшу її частину, цього буде достатньо

Поки витлуф готується, зробити сирний соус: в каструлі розтопити масло, додати борошно, розмішати до утворення густої маси без грудочок.
Постійно помішуючи віночком, поступово ввести молоко, соусу дати прокипіти 3-4 хвилини.
У готовий соус додати дрібку мускатного горіха, 100 г сиру і підігрівати, помішуючи, поки сир повністю не розтане. Соус виходить досить густий, консистенції сметани.

Новости