саморобний мобільник

Аспірант Массачусетського технологічного інституту Девід Меллис (David Mellis) зі студентами лабораторії MIT Media Lab поставив мету - зробити мобільний телефон своїми руками з доступних комплектуючих, після чого опублікувати схему пристрою у відкритому доступі, щоб будь-який бажаючий міг зібрати собі мобільник

Аспірант Массачусетського технологічного інституту Девід Меллис (David Mellis) зі студентами лабораторії MIT Media Lab поставив мету - зробити мобільний телефон своїми руками з доступних комплектуючих, після чого опублікувати схему пристрою у відкритому доступі, щоб будь-який бажаючий міг зібрати собі мобільник.

виявилося, це не так і складно . Для першого прототипу студенти виточили друковану плату, підключили до неї GSM-модуль SM5100B виробництва компанії SparkFun Electronics, доступний у продажу . Як дисплея взяли кольоровий TFT-дисплей 1,8 "з роздільною здатністю 160 × 128 пікселів від компанії Adafruit Industries, який продається в комплекті з платою і контролером для карти MicroSD. Для нього також зробили дерев'яний корпус і кнопки.

Телефон зі стандартною SIM-картою може працювати в мережі звичайного оператора стільникового зв'язку GSM. Прототип добре проявив себе в режимі розмови, хоча для додавання адресної книги і SMS доведеться ще зайнятися програмуванням.

Вартість комплектуючих для саморобного пристрою потягнула на 150 доларів, так що кустарне виробництво ніяк не може зрівнятися по рентабельності з китайським конвеєром. Втім, розробники використовували відносно дорогі деталі, наприклад, дорогий TFT-дисплей з 18-бітовим кольором, хоча замість нього цілком можна взяти дешевий екранчик від Nokia 6110.

Втім, розробники використовували відносно дорогі деталі, наприклад, дорогий TFT-дисплей з 18-бітовим кольором, хоча замість нього цілком можна взяти дешевий екранчик від Nokia 6110

Новости