Samsung Galaxy S III

  1. Апаратне забезпечення [ правити | правити код ]
  2. камери [ правити | правити код ]
  3. Програмне забезпечення [ правити | правити код ]
  4. функції [ правити | правити код ]
  5. Кольорові варіанти [ правити | правити код ]

Samsung Galaxy S III Samsung Galaxy S III   Samsung Galaxy S III кольору «білий мармур» Виробник   Samsung Electronics   серія   Samsung Galaxy   комунікації   GSM   /   GPRS   /   EDGE   850/900/1800/1900   UMTS   (   3G   ) 900/1700/1900/2100 (   W-CDMA   ,   HSDPA   ,   HSPA +   ;   HSUPA   )   HSPA +   -З'єднання зі швидкістю до 21 Мбіт / с   HSUPA   -З'єднання зі швидкістю до 5,76 Мбіт / с Дата випуску 3 травня 2012 року   [1]   початкова ціна   29 990   руб
Samsung Galaxy S III кольору «білий мармур» Виробник
Samsung Electronics серія Samsung Galaxy комунікації GSM / GPRS / EDGE 850/900/1800/1900
UMTS ( 3G ) 900/1700/1900/2100 ( W-CDMA , HSDPA , HSPA + ; HSUPA )
HSPA + -З'єднання зі швидкістю до 21 Мбіт / с
HSUPA -З'єднання зі швидкістю до 5,76 Мбіт / с Дата випуску 3 травня 2012 року [1] початкова ціна 29 990 руб. Початок продажів 29 травня 2012 року
5 червня 2012 року [2]
20 червня 2012 Попередник Samsung Galaxy S II наступник Samsung Galaxy S4 пов'язані моделі Samsung Galaxy S III mini , Samsung Galaxy S III duos Тип смартфон / комунікатор Форм-фактор моноблок Розміри 136,6 × 70,6 × 8,6 мм Маса 133 г Операційна система процесор 4-ядерний Samsung Exynos 4412 з тактовою частотою 1,4 ГГц , Або 2-ядерний Qualcomm Snapdragon S4 з частотою 1,7 ГГц. графіка Mali -400 MP, або Adreno 225 ОЗУ 1 Гб . Флеш пам `ять 16 Гб / 32 Гб / 64 Гб ( флеш пам `ять ) Карта пам'яті підтримка карт пам'яті microSDXC до 64 Гб акумулятор Li-Pol (Літій-полімерний) 2100 мА · год
Робота в режимі розмови: до 1300 хв. (2G) / до 650 хв. (3G) [4]
Робота в режимі очікування: до 900 ч (2G) / до 750 ч (3G) Екран ємнісний сенсорний дісплей типу SuperAMOLED (HD SuperAMOLED) на схемі PenTile RGBG з WXGA -Дозвіл 1280x720 пікселів (Співвідношення сторін 16: 9), діагоналлю 4,8 "(120 мм), щільністю 306 ppi (Пікселів на дюйм) і підтримує 16,7 мільйонів відтінків кольорів, захисне скло Gorilla Glass 2 Камера 8 мегапікселів з автофокусом , світлодіодна спалах
запис відео з дозволом FullHD 1080p і частотою 30 кадрів / с Передня камера 1,9 мегапікселя з автофокусом
запис відео з дозволом HD 720p і частотою 30 кадрів / с інтерфейси Wi-Fi 802.11a / b / g / n (2,4 / 5 ГГц )
Wi-Fi Direct
Wi-Fi Hot Spot
Bluetooth 4.0
A2DP
GPS ( A-GPS )
ГЛОНАСС
Near Field Communication
DLNA інше Multitouch , До десяти натискань
3-осьовий акселерометр
3-осьовий гіроскоп
барометр
датчик наближення
датчик освітленості
радіоприймач
цифровий компас
голосовий помічник S Voice
технологія Smart Stay
технологія Smart Alert
технологія Direct Call
технологія S Beam
технологія Social Tag
технологія AllShare і AllShare Cast
голосове керування
вбудовані сервіси Google Inc. SAR 0,342 Вт / кг Посилання Samsung Galaxy S3 Samsung Galaxy S III на Вікісховища

Samsung Galaxy S III (заводський індекс GT-i9300) - смартфон компанії Samsung Electronics на основі операційної системи Android . Samsung Galaxy S III увійшов до трійки флагманських смартфонів 2012 року, в яку, крім нього, увійшли Apple iPhone 5 і Nokia Lumia 920 .

Смартфон був представлений 3 травня 2012 року в Лондоні . Смартфон використовує чотирьохядерний центральний процесор Exynos 4412 виробництва Samsung або двоядерний Qualcomm Snapdragon S4, дисплей HD SuperAMOLED з діагоналлю 4,8 дюйма [1] , Акумулятор ємністю 2100 мА · год, 8-мегапіксельну камеру, 1 Гб оперативної пам'яті і ряд нових «інтелектуальних» функцій, наприклад, власну розробку Samsung - технологію Smart Stay, яка, завдяки фронтальній камері, розпізнає погляд користувача, спрямований на дисплей, і запобігає зниженню яскравості і блокування дисплея (з останніми версіями прошивки Smart Stay є і для Galaxy S II). У продаж надійшли три виконання пристрою, що відрізняються один від одного об'ємом флеш-пам'яті, перше має 16 Гб флеш-пам'яті, друге - 32 Гб, третє - 64 Гб. Samsung Galaxy S III став наступником Samsung Galaxy S II , Попереднього флагмана серед смартфонів Samsung, з поліпшеними технічними показниками [5] .

За словами представників Samsung, основою дизайну смартфона стали «природні форми і природний мінімалізм», виразом якого стали плавні обводи, тонкий корпус і кілька колірних рішень. На верхньому торці розташований роз'єм 3,5 мм для гарнітури і допоміжний мікрофон, на нижньому торці - роз'єм MicroUSB для з'єднання із зарядним пристроєм і дата-кабелем, а також мікрофон (основний), на правому торці знаходиться клавіша харчування, а лівий торець має гойдалку регулювання гучності. На задній частині апарату розташована 8-мегапіксельна камера і світлодіодний спалах, а також динамік; практично всю лицьову сторону займає дисплей HD SuperAMOLED з діагоналлю 4,8 дюйма, також на ній знаходяться фронтальна камера, мовної динамік, датчики наближення і освітленості, а також три клавіші - одна механічна ( «додому») і дві сенсорні ( «відкрити контекстне меню» і «назад») [6] . Основний матеріал корпусу - пластик.

У Galaxy S III реалізовано кілька спеціальних функцій. Також Galaxy S III може підключатися до «Розумним» телевізорів без проводів за допомогою технології «AllShare Cast».

Апаратне забезпечення [ правити | правити код ]

процесор [ правити | правити код ]

Велика частина моделей використовує 4-ядерну РНК Samsung Exynos 4 (раніше згадувану як Exynos 4412) з тактовою частотою 1,4 ГГц. Версія для США, що підтримує LTE (4G) , Використовує 2-ядерний процесор від Qualcomm Snapdragon S4 [1] .

камери [ правити | правити код ]

В смартфон вбудовано дві камери - основна, з дозволом в 8 мегапікселів, і фронтальна - на 1,9 мегапікселя. Основна камера оснащена функціями автофокусу, нульовий затримки спрацьовування затвора, а також сенсором зі зворотним засвіченням (BSI, Backside Illumination).

Крім стандартних функцій, в основну камеру Samsung Galaxy S III була додана функція «Burst Shot», що дозволяє зробити серію з двадцяти знімків в автоматичному режимі, і «Best Photo», яка обирає найкращий з восьми зроблених знімків. Основна камера дозволяє записувати відео високої чіткості ( Full HD ) З частотою до 30 кадрів в секунду [1] .

Програмне забезпечення [ правити | правити код ]

Galaxy S III спочатку постачався з Android версії 4.0.4 «Ice Cream Sandwich» , Потім отримав оновлення до 4.1.2 «Jelly Bean» .

У грудні 2013 року розпочалося оновлення до версії 4.3 [7] . Для корейської версій апарату було випущено оновлення до Android 4.4.4 KitKat [3] .

Як інтерфейс використовує фірмову оболонку Samsung TouchWiz 5.0 «Nature UX» .

функції [ правити | правити код ]

Smart Stay

Технологія Smart Stay дозволяє запобігти зниженню яскравості або відключення дисплея, поки користувач дивиться на нього. За оком стежить фронтальна камера, розташована над дисплеєм, якщо вона «помічає» очей, дивиться на дисплей смартфона, то запобігає зниженню яскравості і відключення дисплея, при цьому в правій частині рядка повідомлень буде показана іконка з оком в знак того, що камера «бачить »очі, що дивляться на дисплей, і запобіжить передчасне відключення дисплея.

S Voice

Голосове управління смартфоном за допомогою системи розпізнавання людської мови . Крім обробки звичайних команд, що дозволяють управляти основними функціями телефону, наприклад, відкриттям додатків і роботи з ними, «S Voice» може відповідати на питання , Використовуючи доступну інформацію про користувача і різні інтернет-служби. Функція підтримує британський і американський англійський, італійський, німецький, російський, французький, іспанський і корейську мови [8] [9] .

Smart Alert

Завдяки технології Smart Alert смартфон подає вібросигнал при взятті телефону в руку в разі наявності пропущених дзвінків або непрочитаних повідомлень.

Соціальні теги (Social Tag)

Функція розпізнавання людей на зроблених камерою смартфона знімках шляхом їх порівняння з фотографіями зі списку контактів користувача. Функція «Share» дозволяє поділитися фотографіями з людьми, яких Galaxy S III «дізнався» на знімку.

Direct Call

Технологія «Direct Call» дозволяє зробити дзвінок, просто піднісши телефон до вуха під час написання повідомлень або перегляді контактних даних абонента.

S Beam

Технологія S Beam є розширенням NFC -функції «Android Beam» і дозволяє обмінюватися файлами з іншими смартфонами Samsung Galaxy S III через Wi-Fi Direct шляхом дотику двох апаратів.

інтелектуальний поворот

Інтелектуальний повороту відключає автоматичний поворот екрану, визначає положення особи за допомогою передньої камери і відповідним чином повертає екран.

Кольорові варіанти [ правити | правити код ]

Спочатку було представлено два кольорових варіанти смартфона - «Морська галька» (темно-синій) і «Білий мармур» (білий). Згодом були випущені варіанти «Червоний гранат», «Чорний сапфір» і «Сірий титан».

Смартфон надійшов в продаж 29 травня 2012 року в більшій частині європейських країн [1] , в Росії продажу смартфонів Samsung Galaxy S III розпочалися 5 червня 2012 року.

За II квартал 2012 року Samsung Electronics вдалося продати 6,5 млн смартфонів Samsung Galaxy S III і забезпечити собі рекордний чистий прибуток - $ 4,5 млрд. [10] . У порівнянні з аналогічним періодом минулого року вона зросла на 48%, а в порівнянні з I кварталом 2012 року зростання чистого прибутку Samsung Electronics склав 3%.

6 вересня 2012 року кількість проданих смартфонів Samsung Galaxy S III досягло позначки в 20 млн [11] , А до 3 листопада 2012 року - в 30 млн [12] .

Експерти вважають, що успіху в продажах Samsung Galaxy S III послужила «агресивна» реклама смартфона [13] .

На презентації нового смартфона Samsung Galaxy S IV, що відбулася 15 березня 2013 року, було оголошено про те, що продажі смартфонів Samsung Galaxy S III на 1 січня 2013 року склали 40 млн штук [14] .

Новости