Samsung WiTu AMOLED: другий пішов!

  1. Розміри. Комплект поставки
  2. Дизайн, конструкція
  3. графічні можливості
  4. Інтерфейс і навігація. Функціональні можливості
  5. Мультимедійні можливості
  6. Пам'ять і швидкість роботи
  7. комунікаційні можливості
  8. тривалість роботи
  9. Відео з Samsung WiTu AMOLED
  10. підсумки

Два роки тому, коли в продажу з'явився Samsung WiTu, по інтернету ходила байка про те, що означає ця назва. Громадськість вирішила, що таким чином Samsung відреагував на сенсорний iPhone - WiTu [we too - ми теж]. У 2010 році у продажу з'явився новий WiTu - флагман серед самих просунутих гаджетів Samsung. Які фішки закладені в цей девайс, і чому він має настільки великий сенсорний екран, відповіді на ці питання знайдете в нашому тест-огляді. Два роки тому, коли в продажу з'явився Samsung WiTu, по інтернету ходила байка про те, що означає ця назва

Новий комунікатор Samsung i8000 або як його прийнято називати WiTu AMOLED позиціонується виробником як найбільш просунутий і продуктивний девайс. Причому це не порожні слова. Перевірена операційка Windows Phone 6.5 з призначеним для користувача інтерфейсом TouchWiz 2.0, залізо з 800-мегагерцовим процесором і оперативною пам'яттю 256 Мбайт; 3,7-дюймовий сенсорний екран - це лише мала частина того, що пропонує новий WiTu.

При цьому Samsung i8000 не має нічого спільного з призначеним для користувача інтерфейсом класичного Windows Mobile. Управління відбувається, немов перед нами звичайний телефон Samsumg, а не смартфон. Це дозволяє практично будь-якому користувачеві комфортно працювати з пристроєм.

Ще Samsung WiTu AMOLED як дві краплі води похід на мобільник Samsung S8000 Jet. Але варто їх включити, як різниця очевидна. Здебільшого WiTu AMOLED буде цікавий заможної частини населення і любителям хай-тека. Все-таки не кожен буде готовий віддати майже 20 000 рублів за девайс.

Розміри. Комплект поставки

id = "sub0">

Новий Samsung i8000 досить великий апарат. Висота - 118 мм, ширина - 59,6 мм, товщина - 12,3 мм, вага 129 грам. Він довгий і широкий. Але якщо в апарат встановлюють широкоформатний дисплей з діагоналлю 3,7-дюйма, то іншого очікувати складно. Проте, WiTu другого покоління можна носити як в кишені брюк, так і в піджаку або сумці.

Комплект поставки включає в себе:

  • Телефон Samsung i8000 WiTu AMOLED
  • Акумулятор 1500 мАг, літій-іонний
  • Зарядний пристрій [роз'єм microUSB]
  • Адаптер-подовжувач для гарнітури з пультом управління
  • Стереогартітура [роз'єм Jack 3,5 мм]
  • Інтерфейсний кабель для з'єднання з комп'ютером [роз'єм microUSB]
  • пластиковий стилус
  • чохол
  • Диск з програмним забезпеченням
  • Інструкція
  • Короткий посібник

Дизайн, конструкція

id = "sub1">

Samsung WiTu AMOLED класичний тачскрін без апаратною QWERTY-клавіатури. Його дизайн був практично повністю скопійований з Samsung S8000 Jet. У них схожий стиль, матеріали корпусу і компоновка кнопок. Модель випускається тільки в чорному колірному варіанті.

Велика частина корпусу Samsung i8000 виконана з глянсового пластика, покритого спеціальним лаком, але це не заважає з'являтися саден і подряпин. Ще глянець кидається в очі навколо дисплея. Коли дисплей неактивний, на ньому видно відбитки пальців. Але варто його активувати, як всі сліди зникають.

Над дисплеєм розташовується динамік для відтворення аудіофайлів. У правому верхньому куті девайса можна бачити об'єктив вбудованої фронтальної камери для відеодзвінків. Трохи нижче знаходиться великий 3,7-дюймовий дисплей, під яким маються три «Виклик», «Відбій» і «Меню TouchWiz» - екранна оболонка доступу до основних пунктів меню і додатків, як це прийнято в звичайних мобільних телефонах.

Оскільки у WiTu немає клавіатури, на дисплей виводиться її віртуальний аналог - вам залишається лише натискати на мальовані буквено-цифрові клавіші. Для набору номерів і SMS можна користуватися пальцями або використовувати стилус. Такий метод припаде до смаку практично всім користувачам. Більш того, кожен може викликати один з декількох варіантів розкладки клавіатури: QWERTY, як на звичайному телефоні і інші.

На правій бічній поверхні розташовується кнопка блокування дисплея. Трохи нижче -клавіша повернення на один рівень [тривале натискання за замовчуванням викликає панель швидкого доступу до функцій - «Куб»] і кнопка активації камери. На лівій стороні можна бачити гойдалку регулювання гучності.

Роз'єм для зарядного пристрою, кабелю синхронізації з ПК і дротової гарнітури [Jack 3,5 мм] розмістився на верхньому торці WiTu AMOLED. Тут же знаходиться кріплення для ремінця. Знизу знаходиться вбудований мікрофон.

Задня поверхня тестованого тачскрін вдає із себе ідеально глянцеву поверхню. Тут же можна бачити вбудовану 5 Мпікс фотокамеру c автофокусом. Вона трохи втоплені в корпус, що захищає їх від механічних впливів.

Внизу знаходиться динамік для відтворення зовнішніх дзвінків і аудіофайлів. Його якість і гучність знаходяться на невисокому рівні. З голосом проблем немає, він звучить природно, без спотворень. Звичайні мелодії [mmf-, aac] програються відмінно. Mp3-мелодії звучать гірше. Бути може, це налаштування динаміка все псують, але звук якийсь глухий.

Під кришкою розташовується літій-іонний акумулятор, кріплення для SIM-карти і слот для карт пам'яті miniSD.

Якість виконання Samsung i8000 знаходиться на високому рівні. У цьому аспекті модель вийшла сильною. Наш зразок був виготовлений в Південній Кореї.

графічні можливості

id = "sub2">

Перше, на що ти звертаєш увагу, коли починаєш працювати з Samsung WiTu AMOLED, великий 3,7-дюймовий сенсорний екран. Це широкоформатний AMOLED дисплей, виконаний за резистивної технології, з роздільною здатністю 480х800 пікселів, що відображає 65 тис. Квітів.

Відображені екраном відтінки насичені і природні, перенесення кольорів екрану заслуговує лише похвали. Параметри яскравості також показують всю красу картинки.

Якщо говорити про чутливість сенсорного екрану, то він з однаковою точністю обробляє як натискання стилусом, олівцем, так і натискання пальцем. Для реєстрації дотику необхідно докласти певних зусиль. Але, за великим рахунком, це не впливає на ергономіку управління телефоном. При використанні стилуса само собою кількість незареєстрованих дотиків помітно знижується.

Якщо говорити про стилус, то він упакований в спеціальний фу тляр і, немов дитячі рукавиці на гумці, прикріплений до девайсу. В результаті шанси втратити стилус значно зменшуються. Крім того, оточуючі в більшості своїй будуть сприймати футляр як модну фішку.

Інтерфейс і навігація. Функціональні можливості

id = "sub3">

Samsung WiTu AMOLED працює під управлінням Windows Mobile 6.5. На відміну від стандартного інтерфейсу, виробник розробив принципово інший «доброзичливий» інтерфейс. В якості оболонки-надбудови головного екрану використовується відомий по безлічі інших тачфонів Samsung інтерфейс Touch Wiz, який передбачає установку на головному екрані віджетів. Він більш продуманий і вивірений, а також дозволяє збирати міні-додатки та утиліти для додаткового завантаження.

Для того щоб відкрити ту чи іншу програму, досить перетягнути його з панелі віджетів в основну область. Таким чином, можна змінити вигляд робочого столу до невпізнання.

Головний екран має три сторінки, що дозволяє размещяют велика кількість віджетів. Іконки можна розташовувати в довільному порядку.

Ще одним нововведенням від Samsung є, так зване «велике меню», яке викликається спеціальною кнопкою на лицьовій стороні в формі шестикутника. «Велике меню» перетворює стандартний WM-комунікатор на щось схоже на стандартний мобільний телефон пунктами меню. Всього таких меню чотири: «Меню», «Мультимедіа», «Інтернет», «Офіс». Така організація впорядкування пунктів меню припаде до смаку багатьом. До того ж управління пальцями в цьому випадку не ускладнює, а, навпаки, допомагає процесу. Будь-яке натискання підтверджується легкою вібрацією корпусу [функція VibeTonz]. Сила вібрації зворотного зв'язку регулюється у відповідному меню.

Компанією Samsung також запропонований альтернативний варіант диспетчера задач, запущені програми в якому відображаються у вигляді мініатюр сторінок. Якщо обраний тип «матриця», на екрані одноразово поміщається шість вікон. Також можна організувати вікна «каруселлю». Викликати диспетчер задач можна тривалим натисканням на центральну навігаційну кнопку.

Деякі елементи стандартного інтерфейсу Windows повністю перетворені розробниками Samsung без можливості повернутися до початкового варіанту. Прикладом тому може служити організація налаштувань. Цей пункт представлений у вигляді стандартних параметрів налаштування звуку, дисплея, профілів, роботи додатків звичайних телефонів

Більш того, Samsung i8000 володіє низкою встановлених додатків, необхідних для комфортної роботи, багато хто з них дублюють призначення стандартних для Windows Mobile утиліт.

У стандартний пакет програм для комунікацій входять: «Журнал викликів» - зведений список телефонних викликів, який оптимізований під управління пальцями.

Navifon - мобільна версія зручного навігаційного сервісу від компанії Navteq.

В якості основного браузера для виходу в інтернет використовується Opera 9.5.

Серед офісних програм варто відзначити стандартний пакет Office, планувальник з календарем, конвертор величин, годинник з підтримкою світового часу, повноцінний російсько-англійський та англо-російський словник. Пакет програм Microsoft Office дозволяє переглядати і редагувати документи Word, Excel і PowerPoint прямо на екрані мобільника.

WiTu має підтримку сервера Microsoft Exchange і функції Push E-mail, разом з якими електронна пошта оновлюється автоматично.

Мультимедійні можливості

id = "sub4">

Мультимедійні можливості реалізовані наступними опціями: FM-радіо, яке працює тільки при підключеній гарнітурі, музичний плеєр, камера, потокове відео.

Музичний програвач підтримує mp3-файли з різним бітрейтом, в тому числі і з високим, а також MP4, AAC, AAC + і покращений AAC + H.263, H.264, WMA і потокове відео 3GPP. При програванні композиції на дисплеї відображається інформація про трек, альбом, виконавця. Управління також заточене під управління пальцями. Існує підтримка випадкового або послідовного відтворення файлів. Доступна сортування за виконавцями, альбомами, жанрами, композиторам. Програвач можна згорнути і продовжувати працювати з іншими додатками. Інтерфейс плеєра спеціальним чином адаптований під можливості сенсорного дисплея.

Крім того, користувач може працювати з відео і аудіо впорядкування файлів, а також редагувати відеофайли.

Samsung WiTu має 5 Мпікс камеру з автофокусом. Підтримуються наступні дозволи знімків: 2560х1920, 2560х1536, 2048х1536, 1600x1200, 800x480, 640x480 пікселів. Кнопки регулювання гучності відповідають за наближення / видалення зображення. В цілому якість знімків з камери i8000 має гідні показники.

Апарат дозволяє записувати відео у форматах H.263 і MPEG4. Запис відео можлива в декількох дозволах - 720х480, 640х480 320х240 і 176х144 пікселів, 30 кадрів / сек. Якість відео непогане. Крім цього девайс підтримує DivX і Xvid, тому є можливість перегляду відео без конвертації. Універсальний пакет кодеків забезпечує сумісність з форматами MPEG4, H.263, DivX і Xvid.

В «Налаштуваннях» зосереджені практично всі дії з налаштування. В даний підрозділ входять всі опції пов'язані з роботою bluetooth, Wi-Fi, пакетною передачею даних GPRS, EDGE, 3G, а також синхронізації даних. Крім того, тут же доступні настройки графічних тим, мелодій викликів, оформлення дисплея, встановлених додатків і багато ін.

Пам'ять і швидкість роботи

id = "sub5">

Під зберігання файлів та інших даних у внутрішній флеш-пам'яті тестованого Samsung WiTu AMOLED відведено 256 Мбайт. Є ще і додатковий модуль пам'яті 2GB / 8GB / 16GB в залежності від версії. Крім цього є можливість розширення пам'яті за рахунок карт microSD.

За апаратну частину відповідає процесор 800 МГц ARM11 SEC S3C6410. Тачскрін має обсяг оперативної пам'яті 256 Мб [200 Мб доступно для запуску додатків]. Завдяки «швидкому» процесору і оперативці комунікатор виконує свої обов'язки номально. Але варто одночасно відкрити 5-6 програм, як телефон починає виснути. Ще одне спостереження. FM-радіо, музичний і відеоплеєр запустити одночасно не можна, навіть якщо вони не будуть програвати файли. Потрібно все закрити і тільки потім відкрити якесь одне додаток.

комунікаційні можливості

id = "sub6">

Основними комунікаційними засобами в Samsung WiTu AMOLED є інтерфейсний кабель, Wi-Fi і Bluetooth. Останній забезпечує бездротове підключення периферійних пристроїв: наприклад, стереогарнітури A2DP / AVRCP. При підключенні до USB-порту передбачено кілька варіантів з'єднання: знімний диск, синхронізація Windows Media Player і PC Suite.

Модель підтримує пакетну передачу даних за технологіями GPRS та EDGE класу 12, а також мережі третього покоління UMTS з підтримкою HSDPA.

тривалість роботи

id = "sub7">

WiTu AMOLED має літій-іонну батарею ємністю 1500 мАг. За інформацією самого виробника, час роботи пристрою в режимі розмови становить до 10 годин; в режимі очікування до 12 днів. Під час тестування при кількості дзвінків 15-20 хвилин в день, прослуховуванні плеєра [2 години на день] апарат працював майже три дні. Заряджається акумуляторна батарея трохи більше двох годин.

Відео з Samsung WiTu AMOLED

id = "sub8">

Європейська реклама Samsung WiTu AMOLED:

підсумки

id = "sub9">

На даний момент Samsung WiTu AMOLED - є одним з найсильніших пристроїв на ринку девайсів з Windows Mobile. Причому всі нововведення, які були внесені в стандартну платформу Microsoft пішли тільки на користь. Новий користувальницький інтерфейс більш простий і зрозумілий. Серйозних недоліків у цій моделі немає. З плюсів варто відзначити великий дисплей і функціональність на рівні «все в одному».

переваги:

  • Зручний і простий інтерфейс
  • Стабільна платформа Windows Mobile
  • Наявність розширюваних віджетів
  • Пристрій «все в одному»

недоліки:

  • мазкий корпус
  • Підвисання під час роботи з інтернет-браузером

В даний час смартфон Samsung i8000 WiTu AMOLED можна купити за ціною 17 800 рублів за 8 Гб версію і 21 000 рублів за 16 Гб версію.

Апарат для тестування надано компанією « Евросеть ».

Схожі сюжети / 6

Новости