Санаторій «Білорусія» в Криму: ми страждаємо без білорусів

білоруси не зможуть дістатися літаками в Крим , В тому числі і в вітчизняний санаторій «Білорусія» в Місхорі. «Коли відновляться рейси до Сімферополя, невідомо. Цього не станеться, поки повітряний простір трохи буде відкрито », - повідомили в довідковій службі РУП« Національний аеропорт Мінськ ».

Тепер білоруси зможуть відправитися в Крим лише наземним транспортом Тепер білоруси зможуть відправитися в Крим лише наземним транспортом. Потяги і автобуси прибувають на півострів за розкладом, без затримок. На сайті Білоруської залізниці розклад поїздів в сторону Криму теж не змінилося.

Правда, санаторію «Білорусь» це поки не допомагає. Він зараз заповнений лише на 4%, а в минулому році було 100%. Як виявилося, бюджетні путівки санаторію на другий квартал в Білорусі не поширювалися. Але ж 90% відвідувачів санаторію - це білоруси, тим більше, навесні робиться ставка саме на бюджетників. Ще не прояснилася ситуація і з літнім сезоном, хоча основні путівки бронюються саме на липень-серпень.

«До сих пір діє указ МЗС Білорусі, який не рекомендує своїм громадянам в'їзд на територію Криму. Ми дуже страждаємо через це, хоча готові приймати людей і ми їх приймаємо », - повідомила порталу www.interfax.by менеджер зі збуту санаторію «Білорусь» Наталія Трушнікова.

«На цей сезон надходять поодинокі заявки, але вони не з Білорусі, а з Росії. Однозначно, дзвінків з Росії стало значно більше, а з України тепер дзвонять одиниці. А так у нас нічого не змінилося: весна, тепло, сліпуче сонце - все, як і раніше, ніяких заворушень », - додала Наталія.

Не змінилися і ціни на путівки: $ 50-80 з людини за добу. Правда, в санаторії не виключають, що ціни можуть вирости, адже тарифи на електроенергію в Криму підвищаться до російського рівня.

«Ціни можуть змінитися. У збиток працювати ми однозначно не зможемо, але у нас є путівки, на які договори вже укладені. Ми отримали оплату, і ціни на них, звичайно, не піднімуться », - розповіла Наталія Трушнікова.

Варто відзначити, що бажають відпочити в Криму зможуть розплачуватися як гривнями, так і російськими рублями. Основні розрахунки і покупки в магазинах відбуваються ще в гривнях, але пенсії і соціальні допомоги виплачуються вже в рублях. Кримчани поступово переходять на російську валюту.

Марія Манчорова

Новости