Шанси Зеленського на виборах президента - оприлюднений новий соцопитування

цею материал Доступний по-русски

У парі кандидатів «Зеленський-Порошенко» чинного президента готові підтримати 12,7% опитаних, в той час, як Зеленського - 27,8%.

У парі кандидатів «Зеленський-Порошенко» чинного президента готові підтримати 12,7% опитаних, в той час, як Зеленського - 27,8%

Зеленський може скласти конкуренцію Тимошенко і Порошенко в другому турі президентських виборів / facebook.com/sluga95

У другому турі виборів президента України шоумен Володимир Зеленський впевнено переможе чинного президента Петра Порошенка, а опинившись в парі з Юлією Тимошенко - матиме значні шанси на перемогу.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Читайте також Соціолог про вибори: Порошенко буде складніше вийти до другого туру, ніж перемогти в ньому

Так, респондентам під час опитування пропонувалися 8 можливих пар кандидатів у другому турі.

У парі «Володимир Зеленський - Петро Порошенко» Порошенко підтримають 12,7% опитаних, в той час, як Зеленського - 27,8%.

У парі «Володимир Зеленський - Юлія Тимошенко» Зеленського підтримають 23% опитаних, в той час, як Тимошенко - 22,2%. Відзначається, що в даній парі різниця в підтримці між кандидатами - в межах статистичної похибки, що не дозволяє стверджувати, хто з них має найбільшу підтримку в другому турі (подібна різниця також спостерігається в парі Тимошенко-Гриценко).

Відзначається, що в даній парі різниця в підтримці між кандидатами - в межах статистичної похибки, що не дозволяє стверджувати, хто з них має найбільшу підтримку в другому турі (подібна різниця також спостерігається в парі Тимошенко-Гриценко)

kiis.com.ua

У той же час, згідно з опитуванням, якби вибори Президента України відбувалися в листопаді і респонденти повинні були вибирати з 37 прізвищ кандидатів (в першому турі), то 11,9% - проголосували б за Юлію Тимошенко. 8,2% проголосували б за Володимира Зеленського, і 6,5% - за Петра Порошенка.

Всеукраїнське опитування громадської думки проводилося КМІС з 23 листопада по 3 грудня 2018 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2000 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) по 4-х ступінчастою стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Раніше повідомлялося, що згідно з опитуванням КМІС, на виборах до Верховної Ради України, виборчий бар'єр подолали б шість партій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости