Сбербанк підвів підсумки роботи у 2018 році та окреслив пріоритети на наступний рік

Банк прагне стати універсальною платформою, яка об'єднує різні банківські та нефінансові послуги.

Більше 1,4 млрд.рублей у вигляді податкових відрахувань вніс Сбербанк в регіональний і місцевий бюджети Челябінської області за дев'ять місяців 2018 року. За підсумками року виплати будуть збільшені. Такий внесок в бюджет області став можливим за рахунок високих фінансових показників і ефективної роботи банку з клієнтами протягом року.

Найбільший приріст - 47% - стався в споживчому кредитуванні. За рік южноуральцев оформили в Ощадбанку: 135 000 споживчих позик. Основними факторами зростання стали постійне зниження ставок, поліпшення умов кредитування, спеціальні акції та спрощення процесу отримання позикових коштів з переходом на онлайн-обслуговування. Сьогодні понад 60% прийнятих заявок на кредит надходить через веб-версію і мобільний додаток Сбербанк Онлайн.

Частка банку на регіональному ринку житлового кредитування на перше листопада 2018 року склала 51,6% по об'єктах вторинної нерухомості і понад 60% з первинного житла. Всього в цьому році видано населенню 17 000 іпотечних кредитів. Ключовими тенденціями року в сфері іпотеки стали збільшення видачі кредитів по квартирах в новобудовах, розвиток нових сервісів на сайті ДомКлік і скорочення часу прийняття рішення по кредиту до десяти хвилин. Також зменшився термін розгляду заявки на іпотеку: для держателів зарплатних карт процес займає в середньому тридцять хвилин, для інших клієнтів - не більше 24 годин.

Зростання іпотечного і споживчого кредитування сприяє зростанню обсягів страхування життя і майна фізичних осіб. За підсумками року южноуральцев оформили понад 105 тисяч страхових полісів і чверть з них - через сайт Ощадбанку з отриманням додаткових знижок. В кінці року жителі Челябінської області першими на Уралі оформили новий накопичувальний страховий продукт «Квиток в Майбутнє», який включає безкоштовний сервіс «Освітній консультант». За допомогою нього батьки можуть підібрати дитині ВНЗ в будь-якій точці світу, спортивну секцію і навіть пройти тестування на профорієнтацію дитини.

Зміцнив свої позиції Ощадбанк і на ринку платежів ЖКГ. Щомісяця южноуральцев оплачують через банк понад 1,1 млн квитанцій ЖКГ. При цьому все більше клієнтів віддають перевагу цифрові сервіси: частка платежів через Ощадбанк Онлайн, в тому числі мобільний додаток, і безкоштовний «Автоплатеж» становить близько 70%.


У секторі корпоративного банкінгу Сбербанк також зберігає лідируючі позиції. Клієнтами банку є сьогодні 46 тисяч юридичних осіб. За підсумками року кредитний портфель Ощадбанку по бізнес-сегменту складе 108 млрд.рублей. Найбільше зростання спостерігається в обсязі фінансування лізингу - в 5,3 раз, також більш ніж в три рази збільшився портфель субсидованих кредитів за участю Міністерства сільського господарства, і протягом року активно зростав малий бізнес - підвищення обсягу кредитування в 1,5 рази. Обсяг залучених ресурсів по юридичних особах за 2018 рік перевищує 80 млрд рублів.

Протягом року з використанням засобів банку профінансовані двадцять п'ять інвестиційних проектів на суму понад 14 млрд. Рублів в різних галузях економіки: промисловість, будівництво, сільське господарство, металургія і транспорт. А індивідуальним підприємцям за рік Сбербанк видав 148 кредитів на інвестиційні цілі на суму близько 1,7 млрд.рублей. Нові виробництва і комплекси створюють додаткові робочі місця, збільшують бюджетні надходження і зміцнюють експортну складову регіону.

В цьому році Ощадбанк також активно розвивав свої дочірні компанії «Сбербанк Лізинг» і «Сбербанк Факторинг». Послугами лізингу від Ощадбанку зараз користуються 220 підприємств в Челябінську і області, а за рік обсяг лізингового портфеля зріс більш ніж на 3,8 млрд рублів. Динамічний розвиток показує представництво ТОВ «Сбербанк Факторинг»: кількість діючих лімітів по факторингу збільшилася в 2,4 рази - з 760 млн до 1,8 млрд рублів.


Для реалізації в 2019 році всіх бізнес-планів та нових сервісів для жителів і бізнес-спільноти Південного Уралу працює регіональна команда Ощадбанку з 3 700 співробітників. Ключове завдання банку в наступному році - продовжити роботу з клієнтами на високому рівні і розвивати технології, зрозумілі кожному.

ПАТ Сбербанк - найбільший банк в Росії і один з провідних світових фінансових інститутів. На частку Ощадбанку припадає близько третини активів всього російського банківського сектора. Ощадбанк є ключовим кредитором для національної економіки і займає найбільшу частку на ринку вкладів. Засновником і основним акціонером ПАТ Ощадбанк є Центральний банк Російської Федерації, який володіє 50% статутного капіталу плюс одна голосуюча акція. Іншими 50% акцій Банку володіють російські і міжнародні інвестори. Послугами Ощадбанку користуються понад 135 млн. Фізичних осіб і понад 1 млн підприємств в 22 країнах світу. Банк має найбільшу велику мережу філій в Росії: близько 17 тисяч відділень і внутрішніх структурних підрозділів. Зарубіжна мережа Банку складається з дочірніх банків, філій і представництв в Великобританії, США, СНД, Центральної та Східної Європі, Туреччині та інших країнах. Генеральна ліцензія Банку Росії на здійснення банківських операцій тисячі чотиреста вісімдесят одна від 11.08.2015. Офіційні сайти Банку - www.sberbank.com (Сайт Групи Сбербанк), www.sberbank.ru .

Новости