СБУ знайшла картини XVIII століття, викрадені з львівського музею понад 50 років тому

фото ssu.gov.ua

Як повідомляє прес-служба СБУ, мова йде про диптиху - портреті Тимоша Хмельницького - одного з синів видатного гетьмана України Богдана Хмельницького, а також портрет дружини Тимоша Розанди, яка була дочкою голови Молдавського князівства Лупула.

Картини були викрадені з Львівського історичного музею 8 лютого 1960 року. Одна з картин була виставлена ​​на інтернет-аукціон жителем Кропивницького, яка б не знала про історію цих творів мистецтва.

Читайте також Довгий шлях додому: Україна передала Нідерландам вкрадені з голландського музею 11 років тому картини

Співробітники СБУ спільно з працівниками музею переконали чоловіка повернути державі культурні цінності. Експерт Львівського історичного музею вже підтвердив справжність робіт, переданих оперативникам спецслужби.

«Картини були створені приблизно в XVIII столітті, зняті з аукціону вони були минулого тижня, а передані в музей на початку цього тижня. Точну вартість робіт можна буде говорити після детального обстеження картин і їх реставрації. Зараз роботи знаходяться на тимчасовому зберіганні в Кіровоградському обласному художньому музеї », - розповіла кореспонденту УНІАН заступник директора Кіровоградського обласного художнього музею Анна Осипова.

Планується, що роботи найближчим часом будуть передані в Львівський історичний музей.

фото ssu.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости