Сенаторів обиратиме фахівець з НЛП і гіпнозу

  1. поділіться

Хедер Бішоп в 2015 р - в момент нагородження орденом Канади

Нове ліберальне уряд Канади, судячи з усього, зайнялося виконанням передвиборчих зобов'язань. Так, під час виборчої кампанії Трюдо обіцяв переглянути склад канадського сенату за участю громадської комісії з відбору кандидатів.

Комісію чиновники-ліберали набрали з 9 «видатних канадців» - саме цим людям належить взяти участь в підборі кандидатів на заповнення 22 вакантних місць в сенаті, пояснила міністр демократичних інститутів Маріам Монсеф.

Здавалося б, цілком демократично і в дусі часу, якби не одне «але» - самі особистості «видатних» членів комісії. Так, в її склад включили, зокрема, виконавицю народних пісень з Манітоби (а за сумісництвом «гіпнотерапевта») Хедер Бішоп. Ця дама вже повідала, що в роботі з людьми використовує скандальну методу нейролінгвістичного програмування (НЛП), що дозволяє їй проникати в минулі життя кандидатів.

Крім гіпнозу, Бішоп практикує так звану «тайм-лайн терапію» (один із напрямів НЛП), що увійшла в моду в 70-і рр. «Підсвідомість людини зберігає всі спогади в якійсь хронологічній послідовності життєвих подій - в« лінії часу », - кажуть адепти НЛП.

Вони заявляють про здатність лікувати ряд розладів психіки - зокрема фобії і депресії - за допомогою «лінії часу», шляхом радикальної зміни поведінки людини. «Підсвідомість нічого негативного не чує, ось і ви вчитеся не висловлювати словами ніякого негативу - лише один позитив», - пояснює Бішоп.

Жінка запевняє, що, використовуючи гіпноз і НЛП, допомагає людям дістатися до витоків їх страхів і фобій, які часто сягають корінням в «минулі життя».

Наприклад, боязнь собак вона лікує так: вводить пацієнта в транс, виводить його на «лінію часу» і вимагає повернутися в той момент, коли у людини вперше зародився страх перед псами. «Терапевт» вважає, що витоки страху можуть бути глибинними, і тоді доводиться «відновлювати минулі життя» пацієнта. «Іноді люди кажуть:« це сталося ще до мого народження », і ми повертаємося до цього моменту, що трапилося багато життів тому», - заявляє вона.

Примітно, що ретельні наукові дослідження методу нейролінгвістичного програмування не виявили будь-яких підтверджень його ефективності. Так, авторитетний Рада з наукових досліджень США називає НЛП «непідтвердженими методом» і стверджує, що «заяви фахівців з НЛП або ефективність методи не мають емпіричної підтверджує бази». Інші фахівці просто відкидають НЛП як «лицемірний окультизм», порівнюючи його в кращому випадку з астрологією.

Однак все це зовсім не заважає Бішоп активно брати участь в житті суспільства і вчити інших людей уму-розуму, пише Ottawa Citizen. Більш того, вона дійсно «видатний» громадянин, оскільки входить до складу комісії з відбору претендентів на орден провінції Манітоба, та й сама нещодавно стала кавалером ордена Канади - вищої цивільної нагороди в країні.

За словами Хедер Бішоп, про включення її кандидатури до складу комітету з відбору майбутніх сенаторів вона дізналася лише після відповідного дзвінка з міністерства демократичних інститутів і поняття не має про те, хто саме назвав її ім'я. У відповідь на наполегливі розпитування репортерів Бішоп пообіцяла не використовувати НЛП в процесі вибору претендентів в сенат.

Шановні читачі, PDF-версію статті можна скачати тут ...

поділіться

Теги: Канада

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Новости