Сердюкова не підпустять до Путіна: «Він тільки очима проводив кортеж»

Колишній міністр оборони, який обіймає нині посаду голови ради директорів «Росвертол», на авіасалоні МАКС вперше за кілька років з'явився на публіці Колишній міністр оборони, який обіймає нині посаду голови ради директорів «Росвертол», на авіасалоні МАКС вперше за кілька років з'явився на публіці   Анатолій Сердюков на Міжнародному авіаційно-космічному салоні МАКС-2017 Жуковському

Анатолій Сердюков на Міжнародному авіаційно-космічному салоні МАКС-2017 Жуковському. Фото: Михайло Метцель / ТАСС

Перше за кілька років поява на публіці екс-міністра оборони Анатолія Сердюкова стало чи не найбільш обговорюваною подією міжнародного авіасалону МАКС. Сердюков на виставці виявився в одному павільйоні з Володимиром Путіним, однак йому не вдалося поспілкуватися і навіть привітатися з президентом. Більш того, колишнього міністра відтіснили від кортежу першої особи, коли Путін покидав павільйон «Росвертол». Рада директорів цього підприємства зараз очолює Сердюков.

Екс-міністр також став єдиним учасником авіасалону, до кого не допускали журналістів, розповідає журналіст президентського пулу, спеціальний кореспондент газети «Коммерсант» Андрій Колесников.

Анатолій Сердюков займав пост міністра оборони з 2007 по 2012 роки. Його відправили у відставку через скандал навколо розкрадань в «Оборонсервіс».

Сердюков не з'являвся на публіці з 2013 року, після того як йому пред'явили офіційне звинувачення в халатності у справі про незаконне благоустрій за рахунок бюджету Міноборони бази відпочинку «Житне». Своєї провини він не визнав. У 2014 році Сердюкова амністували, а кримінальну справу проти нього закрили.

Проте екс-міністр в подальшому отримав високі пости. Так, спочатку він потрапив до ради директорів «Об'єднаної авіабудівної корпорації», а потім увійшов до ради директорів «КамАЗа». Головою ради директорів «Росвертол» Сердюков став на початку липня цього року.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?

Новости