Середня пенсія в США по старості в 2018-2019 роках: вік виходу чоловіків і жінок

  1. Види пенсійного забезпечення
  2. державне забезпечення
  3. Накопичувальна частина
  4. недержавне забезпечення
  5. Вік виходу на пенсію в США
  6. інші умови
  7. Розмір
  8. Пенсії американських військових і поліцейських
  9. Пенсія президента США
  10. підсумки

Сполучені Штати Америки славляться не тільки високим рівнем заробітних плат , Але і гідним пенсійним забезпеченням. Дуже часто доводиться чути про те, яка комфортне життя у американських пенсіонерів, які з виходом на пенсію подорожують по світу і переїжджають в більш сонячні куточки Америки. У статті торкнемося основи пенсійної системи США і особливо докладно зупинимося на розмірі пенсій.

Порівняйте рівень життя в Росії і США - це досить цікаво.

Порівняйте   рівень життя в Росії і США   - це досить цікаво

Пенсії в США є найбільш високими в порівнянні з іншими країнами

Види пенсійного забезпечення

Виплата пенсій прив'язана до системи соціального страхування, що успішно функціонує в США протягом багатьох десятків років. Так, в разі настання страхового випадку (досягнення певного віку) держава гарантує особі, якщо остання відповідає певним умовам, щомісячну довічну виплату пенсії.

При цьому всю пенсійну систему можна розділити на три види:

  1. Державна страхова пенсійна система. За нею роботодавцем і самим працівником сплачуються відповідні пенсійні внески з доходу. Саме ці внески служать основою формування майбутньої пенсії.
  2. Забезпечення в рамках недержавної системи. Тут ключове значення має відкриття спеціальних рахунків, куди громадянин в добровільно порядку має право перераховувати гроші в рахунок майбутньої пенсії.
  3. Система пенсійних накопичень, суть якої в тому, що організація (може бути як державної, так і приватної) приймає на свій рахунок частина пенсійного внеску працівника (за його згодою), і в майбутньому ці суми примножуються, служать додатковим виплатою до загальної державної пенсії.

Система пенсійного забезпечення в США

державне забезпечення

Ця система формується за рахунок страхових пенсійних внесків, які сплачуються в пенсійний фонд. Пенсійне страхування в США - це частина системи соціального страхування. Ставка внеску встановлена в 7,65%, цю суму зобов'язаний сплатити як працівник, так і його роботодавець: таким чином, загальна сума внеску на рівні 15%.

При цьому частина з процентної частки піде на подальше медичне забезпечення по старості, але основна частина - виключно на формування пенсії. При цьому якщо ви працюєте як індивідуальний підприємець, то платите за себе в подвійному розмірі, т. Е. І як за працівника, і як за наймача.

Державна страхова пенсія по старості - основний різновид пенсії, її отримують більшість американців. Саме про неї ми будемо говорити в подальшому в контексті віку, умов отримання, розміру. Зараз коротко охарактеризуємо інші види.

У США один з найвищих вікових порогів виходу на пенсію, але в цьому американці бачать тільки плюси. Детальніше в наступному відеосюжеті.

Накопичувальна частина

З тієї відсоткової частки, яка сплачується до пенсійного фонду, частина ви можете направити в накопичувальний фонд для формування накопичувальної частини пенсії. Подібні фонди бувають як державні, так і приватні. Вигода цього способу в тому, що кошти, що відкладаються в фондах, ростуть по відсоткам (зазвичай 9% в рік), і до досягнення пенсійного віку ви можете отримати непогану надбавку до основної страхової державної пенсії.

Доступ до коштів, як правило, надається громадянинові після закінчення певного терміну (5-7 років).

недержавне забезпечення

Крім того, американські громадяни вправі самостійно укладати договори з недержавними організаціями щодо виплати в майбутньому вже «приватної» пенсії. У подібних випадках на ім'я майбутнього пенсіонера відкривається рахунок, іменований individual retirement account (IRA), куди громадянин має право вносити грошові суми. При цьому якщо вноситься менше 2000 доларів, то операція не підлягає оподаткуванню.

Коли людині виповнюється 60 років, він отримує доступ до грошей на цьому рахунку. Якщо він збереться зняти гроші, то доведеться сплатити збір, але до цього моменту гроші на рахунку знову ж таки не обкладаються ніякими податками. Після досягнення пенсіонером віку 80 років рахунок закривається.

Середня тривалість життя пенсіонерів різних країн

Зазвичай подібні послуги надаються в банківському секторі, а також в приватних пайових і інвестиційних фондах. Умови обумовлюються вже індивідуально.

Вік виходу на пенсію в США

Ще раз підкреслимо, що в подальшому мова йтиме про перший вигляді пенсії - державної страхової по старості. Вихід на пенсію в США зазвичай відбувається в 65 років і для чоловіків, і для жінок.

При цьому за громадянами США зберігається можливість вийти на пенсію достроково в 62 роки, правда, в цьому випадку є ряд істотних нюансів.

По-перше, вам потрібно написати заяву, де обов'язково потрібно викласти причину вашого бажання, а потім подати його в пенсійний фонд.

По-друге, пенсія буде вам йти не в повному розмірі, а лише 70%, причому, навіть коли вам виповниться 65, розмір таким і залишиться.

У скільки років виходять на пенсію в різних країнах світу

Є також інший нюанс: для тих людей, які народилися до 1937 року, вік завжди становить 65 років, а для тих, хто народився пізніше, вік збільшується з кожним роком (максимальний - 67). Останнє явище пов'язане з підвищенням тривалості життя в Америці: у 2015 році він становить вже 78,74 року. Для порівняння, в Росії - 70 років.

За статистикою середній вік чоловіків, що йдуть на пенсію в Америці, - 67 років, а жінок - 65.

інші умови

Одного віку недостатньо для того, щоб отримувати державну страхову пенсію. Крім цього, закон встановлює обов'язковий стаж, який повинен становити 10 років і більше. Якщо цього віку не вистачає, то у вас залишається право претендувати на соціальну допомогу, розмір якого буде помітно нижче. Однак отримання останнього можливо навіть в тому випадку, якщо ви не пропрацювали в Сполучених Штатах ні дня. Легально влаштуватися на роботу в США просто.

Про те, як відбувається вихід на пенсію в Штатах, дивіться наступне відео.


Крім того, необхідно мати легальний статус резидента.

Ви можете бути як громадянином, так і, наприклад, володарем грін-карти : В обох випадках право на пенсію зберігається, причому розмір її буде однаковим як для громадян, так і для звичайних резидентів.

На руках у вас повинен бути також Social security number (SSN), який засвідчує, що ви стоїте на обліку в рамках системи страхування (в тому числі і пенсійного).

Розмір

Тепер переходимо до найцікавішого: які конкретно суми виплачуються державою американським громадянам по старості? Якщо брати середній розмір пенсії, то він становить 1300-1400 доларів в місяць. Якщо брати тільки цей показник, то пенсія в США в кілька разів вище, ніж в країнах СНД, але нижче, ніж в деяких європейських державах. Які пенсії в різних країнах Європи, дивіться тут .

Які пенсії в різних країнах Європи, дивіться   тут

Скільки отримують пенсіонери в різних країнах

Але якщо враховувати паритет купівельної спроможності, то тут США обходить всі держави світу: пенсіонери Америки можуть дозволити собі більше, ніж вихідці на пенсію з країн Європи, а якщо врахувати ще й численні пільги пенсіонерам, то США можна з упевненістю назвати найкращою країною, де можна зустрічати старість.
Для порівняння: розмір пенсії в Росії - приблизно 229 доларів, хоча більшість пенсіонерів не отримують і цих грошей.

Звернемо увагу, що в США також є гарантія отримувати фіксований мінімум. Він встановлений в таких розмірах: 733 долара на людину, 1100 - на подружжя, яке проживає подружжя. Отже, якщо пенсія призначена в меншому розмірі, ви маєте право подати заяву і вимагати, щоб пенсію підвищили до відповідного граничного значення.

Пенсії американських військових і поліцейських

За нарахування пенсій можна судити про те, які професії для Сполучених Штатів особливо цінні. Так, вище середнього розміру пенсійні виплати у вчителів, пожежників, а також військовослужбовців і поліцейських. Про двох останніх категоріях поговоримо докладніше.

Військовослужбовці мають право піти на пенсію раніше - як тільки відслужать 20 років трудового стажу.

Розміри пенсій військовослужбовців ЗС США в доларах

Що стосується розміру, то він становить 50% від суми окладу. Крім того, в разі служби більше 20 років за кожний наступний рік у рахунок пенсії будуть йти додаткові надбавки (2,5% в рік). Якщо стаж - 40 років, то сума пенсії буде дорівнює повній сумі окладу! І це без урахування численних пільг, які надаються американським військовим.

У поліцейських розмір пенсії такої ж, як у військових, і становить половину заробітної плати. При цьому піти на заслужений відпочинок можна після 20 років стажу. Якщо звернутися до статистики, то в тому ж Нью-Йорку виплати пенсіонеру, який пропрацював в поліції, становлять близько 53 тисяч доларів на рік.

Пенсія президента США

Президент Сполучених Штатів Америки, будучи ключовою фігурою в державі, претендує на особливий пенсійний режим. Так, на сьогоднішній день Барак Обама отримує 205 тисяч доларів на рік. У 2016 році розмір цієї пенсії був збільшений на 17,9% за пропозицією самого Обами.

Як отримати американську пенсію емігрантові? Корисне відео. Рекомендуємо подивитися.

підсумки

Сполучені Штати Америки - країна-лідер по пенсійному забезпеченню, що гарантує своїм громадянам і резидентам більш ніж гідний рівень проживання в старості. Можливість отримувати не тільки державну пенсію, а й накопичувальну і недержавну дозволяє багатьом людям планувати розподіл своїх накопичень і до досягнення пенсійного віку мати вже солідний капітал. Можливо, саме цим пояснюється той факт, що пенсіонери США набагато більш щасливі, ніж літні люди інших країн.

Як отримати американську пенсію емігрантові?

Новости