Сильно гріється iPhone X - чому?

  1. Чому iPhone X гріється і як можна виправити проблему Вплив iPhone X на лінійку "яблучних" смартфонів...
  2. Чим це викликано?
  3. До чого може привести перегрів?
  4. Як усунути перегрів в процесі роботи
  5. Вартість послуг на ремонт iPhone X
  6. ми в соціальних мережах
  7. Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?

Чому iPhone X гріється і як можна виправити проблему

Вплив iPhone X на лінійку "яблучних" смартфонів важко переоцінити, оскільки флагманським iPhone вперше відкрилася дорога до принципово новому виконанню дизайну і користувальницького досвіду. На жаль, для ранніх власників iPhone X цей факт зіграв злий жарт: дотримуючись синергію програмної і апаратної частини, розробники не змогли позбавити смартфон від "дитячих хвороб", однією з яких став перегрів пристрою.

Ремонт iPhone X

Чому iPhone X сильно гріється? iPhone X і проблеми архітектури

Перед тим, як давати безпосередні рекомендації, варто розібратися з реальними причинами перегріву. Згідно з доповіддю ресурсу Tenorshare, невдалий тандем матеріалів і високопродуктивного чіпа став причиною поганого тепловідведення, і якщо старі моделі iPhone - починаючи з п'ятого і закінчуючи сьомим поколінням - володіли непоганим природним радіатором у вигляді алюмінієвого корпусу, то нова, "скляна" компонування, сприяє акумуляції тепла всередині смартфона.

Чим це викликано?

Звичайно, не найвдаліший охолодження є лише частиною від загальної проблеми, оскільки реальною причиною перегріву є апаратна архітектура системи. Якщо Ваш iPhone X гріється і перезавантажується в процесі активного використання, причин може бути дві - захист від перегріву в вигляді екстреного відключення (на відміну від Android-пристроїв, iPhone майже не ріже продуктивність чіпа під сильними навантаженнями, що іноді призводить до перегріву), а також збій роботи батареї, що також може бути викликано високою температурою і, як наслідок, зносом АКБ.

Так чи інакше крім виробничого браку проблема може полягати в поганій оптимізації сторонніх додатків. На даний момент важко сказати, які саме додатки є причиною перегріву, проте офіційний клієнт YouTube вже отримав відповідне виправлення.

До чого може привести перегрів?

Крім несправності чіпа (що трапляється не так часто), перегрів смартфона може привести до швидкого зносу акумуляторної батареї. У такому випадку існує ризик здуття або навіть загоряння батареї, що також має місце в нашій практиці. Перевірити стан АКБ можна за допомогою сторонніх додатків, на кшталт Battery Life.

Якщо Ваш iPhone X гріється при зарядці, переживати не варто. Перш за все слід перевірити працездатність пристрою і сенсора: спробуйте перемістити ярлик програми на робочому столі. Якщо сенсор працює нормально і іконка "слід" за Вашим пальцем, а на екрані немає "артефактів", смартфон справний. В іншому випадку може знадобитися заміна самої батареї або контролера.

З іншого боку, якщо iPhone X гріється при бездротової зарядки, перевірити пристрій буде трохи складніше. Проте якщо пристрій працює нормально і витрата заряду відбувається рівномірно, без стрибків (наприклад, з 10% до нуля), то АКБ, швидше за все, справна.

Як усунути перегрів в процесі роботи

Як ми вже знаємо, перегрів не є прямою причиною поганого охолодження, так що проблему можна спробувати усунути програмно. Для початку, якщо Ваш смартфон почав сильно перегріватися без об'єктивних на те причин, слід зробити аварійну перезавантаження - для цього досить виконати коротке натискання спочатку клавіші збільшення, потім клавіші зменшення гучності, після чого затиснути кнопку живлення до перезавантаження смартфона.

Після цього слід зайти в Настройки і відключити фонове оновлення контенту. Дана опція знаходиться в розділі "Фонове оновлення". Швидше за все, проблема з швидким витратою заряду і перегрівом акумулятора лежить саме в поганій оптимізації багатозадачності.

Також, щоб знизити витрату акумулятора, слід деактивувати функції AirDrop, Wi-Fi і Bluetooth через панель управління, а також вимкнути передачу стільникових даних в налаштуваннях смартфона, якщо ці опції не є для Вас критичним.

Нарешті, найголовніше правило - не використовувати смартфон під час зарядки.

Якщо жоден з рад не допоміг, слід звернутися в сервісний центр. Якщо Apple з якихось причин відмовляє в ремонті або гарантія анульована, ми завжди готові допомогти Вам з вирішенням проблеми.

всі ціни

Вартість послуг на ремонт iPhone X

Актуально на 03.06.2019

Роботи Вартість Термін Гарантія Діагностика iPhone - Безкоштовно! 0 руб. 20 хвилин 90 днів Детальніше Заміна акумулятора iPhone X 14999 руб. 20 хвилин 90 днів Детальніше Ремонт роз'єму зарядки iPhone X 0 руб. 20 хвилин 90 днів Детальніше

ми в соціальних мережах

На Facebook ми регулярно публікуємо докладні матеріали та корисні замітки про ремонт і не тільки. Тут теж можна отримати швидкий і точний відповідь на будь-який технічний питання.

У групі VK ми ділимося корисними секретами і відповідаємо на питання. Тут Ви завжди знайдете оптимальне рішення проблеми і приклади нашої роботи.


Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?

Ніколи раніше не зверталися за ремонтом електроніки?

Не знаєте з чого почати? В першу чергу - не переживати! Ознаки хорошого і якісного сервісу видно відразу. Ми підготували інструкцію для тих, хто шукає майстерню або сервісний центр по ремонту Apple

Справжні, чесні і прозорі ціни на сайті

Реальні терміни і гарантія - це повага до вас

Репутація професіоналів Apple і досвід в кілька років

Пашаєв
07 квітня

Питання: Доброї ночі в мене така проблема гріється мій айфон xs прямо в районі під камерою сильно нагрівається під час використання що це може бути все що можна було відключив геолакаиію теж відключив

Відповідь: Добрий день. У вашому випадку, проблема може бути з батареєю, або в ланцюзі живлення плати. Точно зможемо сказати тільки після діагностики апарату. Діагностика в нашому СЦ безкоштовна в будь-якому випадку. З повагою, MacPlus!

Подивитися весь коментар Приховати

}?>

Чим це викликано?
До чого може привести перегрів?
Чим це викликано?
До чого може привести перегрів?
Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?
Ніколи раніше не зверталися за ремонтом електроніки?
Не знаєте з чого почати?

Новости