«Силовим машинам» довірять випускати турбіни замість Siemens

  1. Обговоріть в соцмережах

Російський уряд закінчує роботу над складанням «дорожньої карти» з імпортозаміщення газових турбін, які до недавнього часу закуповувалися у німецького концерну Siemens.

Передбачається, що реалізовувати цей проект буде вітчизняна компанія «Силові машини», очолювана Олексієм Мордашовим, передає РБК з посиланням на віце-прем'єра Дмитра Козака.

З січня «Силові машини» знаходяться під дією американських санкцій - через те, що в якості субпідрядника поставили турбіни Siemens в Крим. Тому, за словами Козака, «дорожня карта» з імпортозаміщення в цій сфері вирішить відразу два завдання - дозволить забезпечити технологічну безпеку і підтримати подсанкціонную компанію.

Віце-прем'єр упевнений, що протягом трьох-чотирьох років в РФ буде налагоджено виробництво газових турбін, за технічними характеристиками не поступаються продукції Siemens.

Мордашов просив прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва надати підтримку «Силовим машинам» ще в середині квітня. Він заявив, що бюджет проекту по локалізації виробництва газових турбін в Росії складе 15 млрд рублів, з яких сам виробник розраховує отримати половину за бюджетний рахунок.

Козак повідомив, що сума підтримки поки не визначена, тому що уряд «повинен порахувати» і «мінімізувати витрати з федерального бюджету навіть на такого роду важливі речі».

Обговоріть в соцмережах

Російський уряд закінчує роботу над складанням «дорожньої карти» з імпортозаміщення газових турбін, які до недавнього часу закуповувалися у німецького концерну Siemens

Новости