Система прав власності в Англії

  1. Нюанси повного володіння - Freehold
  2. Оренда на довгий термін-Leashold
  3. Аналог комунального володіння - Share of Freehold
  4. Основні податки на нерухомість у Великобританії

У Великобританії існує складна система права власності, яку необхідно ретельно вивчити і зрозуміти, якщо Ви вирішили   купити будинок, або квартиру в Лондоні   , Або в іншому місті Великобританії, а також, якщо ви вирішили   орендувати нерухомість в Англії на тривалий термін

У Великобританії існує складна система права власності, яку необхідно ретельно вивчити і зрозуміти, якщо Ви вирішили купити будинок, або квартиру в Лондоні , Або в іншому місті Великобританії, а також, якщо ви вирішили орендувати нерухомість в Англії на тривалий термін .

Незважаючи на заплутаність, покупцеві для покупки нерухомості Лондона необов'язково володіти юридичною освітою. Досить зрозуміти основні нюанси і процеси покупки, щоб розібратися у всій процедурі.

Особливості права власності на нерухомість у Великобританії укладаються в існуванні трьох форм: традиційних Freehold, Leasehold, а також сучасної Share of Freehold. Кожна з них має окремі відмінними характеристиками, які важливо враховувати при покупці будинку або квартири в Англії.

Нюанси повного володіння - Freehold

Аналогом вітчизняного володіння власним будинком і землею під ним є англійська форма власності - Freehold. Дана форма дозволяє безроздільно володіти купленим будинком, а також належить ділянкою землі для обслуговування будинку або квартири, повністю нести відповідальність за підтримання гарного стану об'єкта і своєчасно виплачувати комунальні платежі, погашати податкові зобов'язання.

Зазвичай, крім права на нерухомість, покупцю переходить в абсолютне володіння територія землі, на якій знаходиться будівля. Подібна практика широко реалізується при покупці-продажу котеджів, заміських будинків, що стоять окремо будівель. Таким чином, вартість даних об'єктів формується з ціни на будинок і на земельну ділянку.

Окремою особливістю подібного права власності на нерухомість у Великобританії є певний процес здійснення перепланування або нової споруди споруди. Для зведення додаткового будівлі слід отримати всі необхідні дозволи на перепланування або нове будівництво. В іншому випадку здійснення будь-яких будівельних робіт обкладається штрафом, що регламентуються Законодавством Сполученого Королівства.

Оренда на довгий термін-Leashold

Форма власності Leasehold є аналогом вітчизняного володіння квартирою в багатоквартирному будинку, де земля під будинком не належить власнику квартири. В даному випадку договір оренди - Lease між продавцем і покупцем укладається на термін від 90 до 150 років або більше. Тут потрібно розуміти, що після закінчення терміну Lease квартиру у власника не відберуть, у нього завжди є переважне право продовжити термін Lease (володіння об'єктом) на нові 90 років. Чим менше залишається термін Lease, тим дорожче буде вартість його продовження. Таким чином, основна відмінність Freehold on Leashold полягає в тому, що за продовження Lease доведеться платити кожні 50-90 років. А при системі володіння Freehold - ця плата відсутня.

Укладення договору купівлі-продажу нерухомості у Великобританії передбачає формулювання обов'язків сторін щодо об'єкта угоди. Обумовлюється, хто несе відповідальність за своєчасне проведення ремонтних робіт, оплату комунальних послуг, виплату податку на нерухомість в Англії. У Лондоні, при здачі квартири податки заздалегідь обмовляються. З'ясовуються обов'язки сторін щодо сплати даних зобов'язань.

Аналог комунального володіння - Share of Freehold

Форма власності Share of Freehold виникла відносно недавно. Подібна форма володіння об'єкта передбачає отримання нерухомості в спільне володіння кількома особами. Покупець отримує абсолютне право власності тільки на квартиру, в той час як земельну ділянку викуповується усіма мешканцями будинку. У цьому випадку відсутня плата за продовження lease, але, в той же час service charge все одно присутній.

В даному випадку передбачено формування асоціації мешканців, які приймають рішення щодо використання землі та розподілу зобов'язань. Нерідко розподіляється відповідальність за проведення косметичного ремонту будівлі або виплату комунальних послуг.

процедура придбання

Процес купівлі нерухомості у Великобританії здійснюється практично однотипно для всіх форм власності. Купівля або оренда будинку відбувається в кілька етапів:

  1. Перевірка об'єкта і учасників контракту. При оформленні договору купівлі-продажу важливою процедурою вважається доведення легальності походження грошей. Якщо у юристів виникли сумніви щодо виникнення у покупця певних доходів, тривалість оформлення угоди збільшиться на невизначений термін. Фахівці компанії Prime UK Property дуже добре розбираються у всіх вимогах, пропонованих до покупця з підтвердження походження грошей на покупку, і ми завжди допомагаємо нашим клієнтам і пояснюємо, як краще підготувати документи. Додатково, проводиться діагностика комунікаційних систем в будівлі, здійснюється аналіз стану об'єкта, визначається наявність можливих дефектів в архітектурі споруди.
  2. Формування звіту. Подібна практика дозволяє покупцеві отримати структуровану інформацію щодо нерухомості. На підставі даного документа особа приймає рішення щодо покупки квартири або будинку.
  3. Обмін документації покупця і продавця. На даному етапі формулюються основні умови договору, здійснюється оплата об'єкта, відбувається юридичне оформлення переходу прав власності між сторонами договору.
  4. Здійснюється реєстрація нового власника в спеціальному реєстрі Великобританії.

Основні податки на нерухомість у Великобританії

Важливою складовою процесу придбання квартири або будинку є виплата зобов'язань в податкову систему Королівства. Головним податком на нерухомість в Лондоні вважається гербовий збір (Stump Duty), який повинен бути виплачений протягом місяця після укладення контракту. Більш докладно про систему оподаткування на нерухомість у Великобританії Ви зможете прочитати в нашій статті присвяченій системі оподаткування на нерухомість у Великобританії .

Фахівці компанії Prime UK Property досконально розбираються в питаннях юридичного оформлення і оподаткування на покупку нерухомості в Великобританії, і ми завжди будемо раді допомогти і відповісти на всі Ваші запитання.

Новости