Системи очищення води для заміського будинку

Інформація про підбір водяних фільтрів для приватного котеджу.

Про важливість такого моменту, як чистота води сказано вже дуже багато Про важливість такого моменту, як чистота води сказано вже дуже багато. Дійсно, організм людини складається з води на 90 відсотків. Від того, яку воду ми п'ємо, залежить наше самопочуття і здоров'я.

Вода - не тільки найважливіша для людини хімічна сполука. Ця рідина циркулює в таких інженерних системах , Як опалення, гаряче і холодне водопостачання , Використовується в безлічі приладів.

Від якості води безпосередньо залежить термін служби водяних труб і багатьох видів побутової техніки - чайників, водонагрівачів, бойлерів, пральних машин, водогрійних котлів.

Склад домішок природної води, яка використовується при експлуатації приватного будинку, може сильно змінюватися в залежності від того, звідки вона здобута - зі свердловини, колодязя, річки чи ставка. Основні проблеми, пов'язані з водопідготовкою і можливі варіанти їх вирішення наступні:

1. Механічні суспензії і забруднення. Хоча ця проблема є в кожному джерелі води, вирішити досить просто - потрібно лише встановити недорогий механічний фільтр-колбу. Для більш надійного захисту і зручності використовуються фільтри тонкої очистки з функцією автоматичного промивання зворотним струмом.

2 2. Висока жорсткість води - вміст солей кальцію і магнію. Характерна для всіх підземних вод. Солі кальцію і магнію здатні осідати на внутрішніх поверхнях труб і побутових приладів. Особливо страждають від них нагрівальні елементи. Усунути жорсткість можна різними способами, основний з яких - так званий катіонний обмін, коли катіони кальцію і магнію замінюються на катіони натрію. Для цього використовуються спеціальні фільтри-пом'якшувачі.

3. Розчинне залізо і сірководень. Оскільки ці сполуки знаходяться у воді в розчиненому стані і проходять через всі системи фільтаціі. Однак при окисленні вони випадають в осад, який може бути затриманий звичайним механічним фільтром. Перекласти залізо з розчинної в нерозчинний стан можна за допомогою обезжелезівателя.

Слід зазначити, що перераховані вище системи очищення ставляться в більшій мірі до води, видобутої з колодязя або свердловини, де вміст органіки і мікроорганізмів маленьке Слід зазначити, що перераховані вище системи очищення ставляться в більшій мірі до води, видобутої з колодязя або свердловини, де вміст органіки і мікроорганізмів маленьке. Воду зі ставка або річки найкраще використовують для поливу або для технічних потреб, і щоб розвантажити свердловину. А органіка і мікроорганізми можуть бути видалені з води без хімічної обробки за допомогою ультрафіолетових фільтрів.

Одними з найбільш універсальних фільтрів вважаються вугільні фільтри і фільтри зворотного осмосу. Однак вони мають невисоку швидкість фільтрації і обмежений ресурс.

В ідеальному варіанті перед тим, як почати планувати свій бюджет на статтю "Очищення води", доцільно провести її хімічний аналіз. Він покаже, на що слід звернути увагу в першу чергу, а що можна знехтувати. Правильно підібраний фільтр для води (або система очищення) забезпечить мешканців чистою водою надовго і допоможе заощадити значні кошти на водопідготовки.

Леонід Єфімов [email protected]

Спеціально для http://ingsvd.ru/

Новости