Системи осушення повітря басейну

  1. Канальні системи осушення повітря
  2. Моноблочні осушувачі повітря

Які завдання необхідно вирішити, щоб підтримати правильний мікроклімат в приміщенні з басейном? Організувати систему вентиляції і осушення повітря, підтримувати стабільну температуру води і повітря, а також показник відносної вологості повітря в межах 55-65%. За загальноприйнятим нормам, для стандартних басейнів комфортна температура води і повітря становить 27 ° С і 29-30 ° С відповідно.

Важливо пам'ятати, що при експлуатації басейну в приватному будинку не рекомендується міняти параметри повітря і води, так як при цьому змінюється інтенсивність вологовиділення з поверхні дзеркала води басейну.

Системи осушення можуть бути не розраховані на такі зміни і, як результат, можливе збільшення вологості повітря та випадання конденсату.

Так, для приватного басейну площею 40 кв.м з температурою повітря 29 ° С і відносною вологістю 60% R .H., Підвищення температури води з 27 ° С на два градуси призводить до збільшення випарів з поверхні басейну з 197 літрів на добу до 272 .

Канальні системи осушення повітря

При використанні канального осушувача Dantherm (рис При використанні канального осушувача Dantherm (рис.2) в приміщення подається мінімальна кількість свіжого повітря (один об'єм приміщення), оптимальне для комфортного перебування людей в період використання басейну. Осушення ж відбувається за допомогою теплового насоса (фреонового контуру), при цьому ми здобуваємо приховане (безкоштовне) тепло, яке знаходиться у вологому теплому повітрі, і направляємо його на нагрів припливного, рециркуляційного повітря і / або для підігріву води в басейні. З огляду на те, що свіже повітря подається 5 годин на день, коли басейн використовується, а подача автоматично припиняється, коли басейн не використовується, витрати на нагрів припливного повітря становить значно менше в порівнянні з витратами енергії приточно - витяжної вентиляції. Також, в процесі осушення повітря витягується приховане тепло. Це тепло направляється на підігрів припливного повітря, а час, що залишився, використовується для нагріву рециркуляційного повітря і / або на нагрів води в басейні. Важливо розуміти, що це тепло не подається від бойлера (котла), а витягується з повітря в процесі осушення і рекуперації.

Моноблочні осушувачі повітря

Розглянемо перший варіант Розглянемо перший варіант. Моноблочні (настінні) осушувачі як правило використовуються в приватних басейнах невеликого розміру або там, де відсутня можливість застосувати канальну систему. Такі осушувачі забезпечують рециркуляцію повітря всередині приміщення. Проходячи через теплообмінники фреонового контуру всередині осушувача, повітря осушується, і подається назад в приміщення. Монтаж настінного осушувача повітря досить простий - необхідно підвести електричне живлення і забезпечити відведення конденсату в дренаж. У високоефективних осушувачів Dantherm міцний, Шумоізольований корпус, не схильний до корозії. Важливою характеристикою є рівень шуму, так як осушувач знаходиться в приміщенні басейну, де відпочивають люди. Сьогодні найбільш нізкошумних є моноблочні осушувачі Dantherm серії CDP - CDP 35, CDP 45 і CDP 65 - рівень шуму 47, 49 і 51 dB (A) відповідно. Дані моделі призначені для настінного або підлогового монтажу.

Але не завжди такий рівень шуму задовольняє вимогам замовника. В даному випадку рекомендується використовувати моделі CDP 35 T, CDP 45 T і CDP 65 T монтаж через стіну. В цьому випадку осушувач встановлюється в суміжному приміщенні, а в приміщенні з басейном розміщуються тільки дві декоративні грати.

Новости