Скільки коштує сонячна електростанція

З настанням осені вже традиційного почалися розмови про те, як вийти з положення і знизити цінове навантаження за споживану електроенергію

З настанням осені вже традиційного почалися розмови про те, як вийти з положення і знизити цінове навантаження за споживану електроенергію. Вихід є, особливо для тих, у кого є приватний будинок з усіма супутніми документами на право володіння.

Почніть з вивчення ситуації на енергоринку України, і Ви відразу зрозумієте, що у нас настав самий час для установки сонячної електростанції.

Основне - це «Зелений» тариф , Юридично закріплений в законі «Про електроенергетику» до 2030 року. Цього року вартість кіловат-години електроенергії, згенерованої приватної домашньої сонячною електростанцією і проданої державі, становить 18 євроцентів. Виплати за продану електроенергію здійснюються в національній валюті в залежності від курсу Євро, який встановлює НКРЕ щокварталу. Зараз це 5,9486 грн. Важливо також врахувати, що ціна на електроенергію прописана в договорі з Обленерго і не змінюється з часом.

З чого складається сонячна електростанція?

Як приклад розглянемо сонячну електростанцію, яку наша компанія "SunNik" встановила в травні цього року на даху приватного будинку в Корабельному районі. Ми встановили 99 сонячних батарей китайського виробництва, кожна потужністю 250 ват. Разом виходить майже 25 кВт. Крім самих сонячних батарей ще був встановлений інвертор німецького виробництва для перетворення постійного струму, що виробляється батареями, в перемінний струм електричної мережі. І двонаправлений лічильник, який вважає всю електроенергію, як передану в мережу, так і отриману з мережі для забезпечення будинку в нічний час, а також в похмурі дні і взимку. В кінці місяця дані автоматично зчитуються Миколаївобленерго, а на надлишки, поставлені в мережу, складається акт прийому-передачі, на підставі якого на картку перераховуються гроші.

А які гарантії є на обладнання?

У самих сонячних батареях немає ніяких рухомих частин, скло загартоване, рамка з алюмінію У самих сонячних батареях немає ніяких рухомих частин, скло загартоване, рамка з алюмінію. Тому виробники сонячних батарей дають гарантію на те, що протягом 25 років їх потужність впаде на 15%, а самі батареї зможуть служити ще багато років після цього. Гарантія на інвертор становить близько 12 років. І поки настане час його заміни, електростанція вже двічі окупиться, а зароблених грошей буде більш ніж достатньо для його заміни. До речі, сонячні батареї практично не бояться граду, після виготовлення їх перевіряють на стенді градинами діаметром 2,5 см зі швидкістю польоту 86 км / год.

Скільки коштує сонячна електростанція і як швидко вона окупиться?

А також пам'ятайте, що 1 кВтг електроенергії, виробленої сонячною електростанцією на даху Вашого будинку, скорочує викиди вуглекислого газу на 1,12 кг.

У разі, якщо Ви вирішите самостійно встановити сонячну електростанцію на даху свого будинку, наша компанія може надати Вам як комплектуючі для станції, так і кваліфікований шеф-монтаж з підготовкою всієї необхідної технічної документації.

З чого складається сонячна електростанція?
А які гарантії є на обладнання?
Скільки коштує сонячна електростанція і як швидко вона окупиться?

Новости