Скільки живуть водні черепахи |

Можна часто зустріти на вулиці продавців з черепашат розміром ненабагато більше пятирублевой монетки, плаваючих в маленькому круглому акваріумі. Зазвичай такі люди стверджують, що це міні-черепашки, які більше не виростуть, і доглядати за ними не складе труднощів. Покупці часто не замислюються, що з себе представляють і скільки живуть водні черепахи, але ж це часто призводить до плачевних (особливо для тварини) наслідків.

На жаль, існує маса укорінених міфів щодо утримання будинку даних рептилій. Але на ділі все виходить далеко не так райдужно: маленькі зелені черепашки в акваріумі чомусь не хочуть їсти і незабаром вмирають. У разі, якщо їм вдається вижити, дуже скоро вони перетворюються в досить велике, ненажерливе, рухливе і кусючі тварина. Чому ж так відбувається?

Основні види

Найчастіше у продажу зустрічаються красноухие черепашки, що мають характерні для виду червоні плями позаду очей і зелений (у молодих особин) панцир Найчастіше у продажу зустрічаються красноухие черепашки, що мають характерні для виду червоні плями позаду очей і зелений (у молодих особин) панцир. Рептилії розлучаються на черепашачих фермах і є, мабуть, найбільш поширеними.

Крім них можна зустріти ще 2 види водних черепах:

  1. Європейська болотяна. Має чорний гладкий панцир з жовтими смужками або крапками.
  2. Китайський далекосхідний трионикс. Панцир його покритий шкірою, шия гнучка і довга, ніс має вигляд хоботка.

Ці тварини в більшості випадків є вилученими з дикої природи.

як містити

Створити необхідні умови для черепахи не так вже й складно. Для цього Створити необхідні умови для черепахи не так вже й складно потрібен великий акваріум (не менше 100-120 л) з ділянкою суші (близько 25% від площі тераріуму, необов'язково для трионикса), оснащений лампою розжарювання і УФ-лампою (5-10%), фільтром і нагрівачем води (якщо температура опускається нижче 22-24 градусів). Підйом на сушу повинен бути пологим і зручним, лампи розташовуються над острівцем, на відстані близько 25 см і включаються на весь день (12 годин). Трионикс необхідний товстий шар грунту на дні, а також аератор (все обладнання краще захистити від доступу тваринного).

Скільки живуть водні черепахи в неволі залежить, в першу чергу, від умов утримання і правильності годування. Червоновухі в середньому живуть до 30-35 років, болотні дещо більше, в перші півтора року вони можуть підрости до 7,5 см, потім знизити темп до 1-1,25 см в рік. Статеве дозрівання відбувається в природі до 6-8 років, в неволі дещо раніше.

Важливо пам'ятати, що «характер» тварин буває далеко не ангельським: хоча молоді особини швидко привчаються до рук, але все одно можуть вкусити. Трионикс частіше залишаються агресивними протягом усього життя.

Після покупки водної черепахи рекомендується проконсультуватися з ветеринарним лікарем - герпетологом , Особливо якщо воно протягом перших днів проявляє млявість, відмовляється від корму, чхає, крениться на одну сторону при плаванні. Не варто відкладати звернення, адже від його своєчасності залежить, скільки проживуть водні черепахи в неволі.

Транспортування здійснюється в мішечку з тканини, в холодну пору року за пазухою або в закритому контейнері з грілкою. Трионикс протипоказано висихання, тому їх краще помістити в контейнер з водою або обернути вологою тканиною. Вовняні речі не здатні зігріти рептилій - вони холоднокровні, тобто не можуть виробляти власне тепло!

Перш ніж купувати черепашонка з рук, краще пізнати все про водних черепах заздалегідь, а також зробити їм відповідне житло. На жаль, багато людей не замислюються над цим і випускають підросли черепах в водойми або підкидають в ветеринарні клініки, зоопарки або зоокуточка. Часто, витривалий організм тварини пристосовується до неприйнятних умов, і рептилія роками живе в тазику в ванній, страждаючи від рахіту та інших хронічних захворювань. Перед покупкою подумайте, скільки можуть жити водні черепахи і яких розмірів вони досягають, а також зможете ви забезпечити належний хід свого вихованця протягом цих років.

Чому ж так відбувається?

Новости