Скільки цукру можна давати дитині в день? Вчені назвали добову норму

потрібні дитині солодощі чи ні? І якщо можна давати цукерки, то в яких кількостях? До сих ніхто не міг дати чітких аргументованих відповідей на ці питання молодих мам. Але, схоже, відповідь вже знайдена вченими з США. Фахівці з Університету Еморі (Emory University) визначили безпечну норму споживання цукру дитиною. Ця норма, як запевнили експерти, єдина для дітей будь-якого віку, крім малюків до 2-х років. Таким крихтах краще взагалі виключити солодощі з додаванням рафінованих цукрів з раціону, так як їм досить глюкози і фруктози, які вони отримують разом з продуктами. Про свої висновки вчені написали статтю в науковому журналі «Circulation».

Читай також: Солодощі для дітей: в чому користь і як зменшити шкоду

Ця стаття відразу ж стала популярною в середовищі молодих батьків, тому що суперечки з приводу кількості споживаного дітьми цукру не вщухають вже багато років. Притому все ми знаємо, до яких негативних наслідків може призвести надлишок цукрів в раціоні дітки: це і підвищена нервозність дитини, і гіперзбудливість , І проблеми із загальним здоров'ям, наприклад, неполадки в роботі серцево-судинної системи і поява ожиріння.

Притому все ми знаємо, до яких негативних наслідків може призвести надлишок цукрів в раціоні дітки: це і підвищена нервозність дитини, і   гіперзбудливість   , І проблеми із загальним здоров'ям, наприклад, неполадки в роботі серцево-судинної системи і поява ожиріння

Читай також: Шкода цукру: чому варто відмовитися від нього вже сьогодні

На додаток про негативну дію цукрів на організм дитини фахівці відзначили зміна смакових пристрастей дітей, які виникають на тлі регулярного вживання ними солодощів. Наприклад, діти-ласуни часто нехтують правильним і здоровим харчуванням на користь солодких напоїв і цукерок.

Автори статті упевнені, що якщо дитина щодня отримує достатню кількість корисних продуктів, то в його раціоні не повинно бути їжі, яка називається нездорової, і вже тим більше - продуктів, багатих на додані цукру.

Читай також: Чому не можна їсти солодке на сніданок?

Так яка ж норма споживання цукру для дитини від 2-х років? Експерти кажуть, що це максимум 6 чайних ложок, що рівносильно 25 г цукру в день. Пам'ятай, що найбільша кількість рафінованих цукрів міститься в тортах, тістечках, печиво промислового виробництва і в солодкій газованій воді (на 200 мл припадає 39 г цукру).

Фото: depositphotos.com

І якщо можна давати цукерки, то в яких кількостях?
Так яка ж норма споживання цукру для дитини від 2-х років?

Новости