Скільки калорій в яєчні з двох яєць (приготовленої з маслом і без)

  1. Яєчня з двох яєць з ковбасою (і з сиром)
  2. Калорійність яєчні з цибулею (і помідорами)
  3. Низькокалорійні рецепти яєчні

Яєчня - це одне з основних страв холостяцького меню, адже часу на її приготування витрачається мало і практично не потрібно особливого кулінарної майстерності. Це може бути і ситний сніданок і чудовий вечеря, особливо, якщо в процесі приготування використовувати різноманітні додаткові продукти.

Це може бути і ситний сніданок і чудовий вечеря, особливо, якщо в процесі приготування використовувати різноманітні додаткові продукти

Саме такі інгредієнти і кількість яєць і визначають калорійність готового страв а. Відповідно, чим менше калорій буде в складових її, тим менше число їх буде і в яєчні.

У яєчні з двох яєць, смаженої на олії міститься 167 ккал.

Щоб зменшити це число майже на третину, потрібно готувати страву на сковороді з тефлоновим покриттям, і виключити масло.

Калорійність яєчні з двох яєць без масла 122 ккал.

Яєчня добре насичує організм і справляється з почуттям голоду. Якщо включити це блюдо в свій раціон на постійній основі, можна підвищити витривалість, поліпшити мозкову діяльність і наповнити організм вітамінами групи В.

Яєчня з двох яєць з ковбасою (і з сиром)

Кожен день при приготуванні яєчні, додаючи нові компоненти, можна отримати смачне і оригінальне меню. Коли смажать яйця з ковбасою, найчастіше використовують докторську.

Енергетична цінність яєчні з двох яєць з ковбасою дорівнює 183 ккал.

Щоб вміст калорій в ста грамах готового блюда стало менше, можна комбінувати його з овочами. При додаванні ж сиру калорійність страви підвищиться.

Калорійність яєчні з ковбасою і сиром 210 ккал.

Калорійність яєчні з ковбасою і сиром 210 ккал

Калорійність яєчні з цибулею (і помідорами)

З усіх перерахованих вище страв така яєчня є самим низькокалорійним.

У 100 г яєчні з цибулею і помідорами міститься 132 ккал.

Для її приготування знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 1 томат;
  • 50 г ріпчастої цибулі;
  • 1 столова ложка соняшникової олії;
  • сіль за смаком.

Етапи приготування:

  • підсмажити цибулю на маслі до придбання золотистого кольору;
  • обдати томат окропом і прибрати з нього шкірку;
  • порізати помідор на невеликі шматочки і покласти на сковороду;
  • деякий час овочі гасити, потім додати яйця і посолити;
  • блюдо можна перемішати, а можна залишити яєчнею.

Якщо з цієї страви прибрати помідор, то калорійність яєчні на 100 г буде 170 ккал.

Низькокалорійні рецепти яєчні

Знизити калорійність яєчні можна за допомогою різних добавок, теплових обробок і технологій приготування.

Ось кілька рецептів з невеликим вмістом калорій:

  1. З трьох помідорів зрізати верхню частину і обережно прибрати м'якоть, промазати рослинним маслом, посолити і розбити в помідори яйця, намагаючись зберегти цілісність жовтків. На змащене деко викласти томати і пекти в духовці близько 20 хвилин при 180 градусах, після закінчення приготування посипати дрібно нарізаною зеленню.
  2. Для приготування дієтичної яєчні в мікрохвильовій печі без масла добре змішати жовтки з білками, додати сіль і помістити в піч на 60 секунд. Досвідчені кухарі рекомендують через 30 приготування дістати блюдо, ще раз добре перемішати і потім помістити в піч ще на 30 секунд.
  3. Взяти 6 яєць, 100 г сиру і зелень, яйця трохи збити, додати сир і суміш добре перемішати. Трохи обсмажити на сковороді, потім помістити в духовку до виникнення золотистої скоринки.

Завдяки різним експериментам в кулінарії можна урізноманітнити своє життя, і зробити її яскравіше і насиченою. А комбінуючи продукти, які раніше разом не вживалися, можна винаходити нові страви.

Змінюючи і удосконалюючи своє меню, ви дасте вихід своєї фантазії, а також принесете користь організму, якщо будете використовувати свіжі і якісні продукти.

Новости