Скільки можна випити горілки без шкоди для здоров'я людини?

  1. Так скільки можна випити горілки?
  2. Особливості жіночого і чоловічого алкоголізму
  3. Що вважають з цього приводу лікарі
  4. Групи людей, що вживають алкоголь

У тому, що неконтрольоване вживання алкоголю тягне за собою дуже серйозні наслідки для здоров'я, не сумнівається ніхто. Однак питання про те, скільки можна випити горілки, щоб здоров'я при цьому не страждала, є дуже актуальним для багатьох представників сильної статі (багато дам цим також цікавляться). Так скільки можна випити горілки або іншого міцного алкоголю людині без шкоди для здоров'я?

Так скільки можна випити горілки або іншого міцного алкоголю людині без шкоди для здоров'я

Треба відзначити, що однозначної відповіді на це питання немає, оскільки в різних країнах вчені-медики по-різному вираховують нешкідливі дози алкоголю. Наприклад, провідні вчені США і Великобританії в результаті багаторічних досліджень прийшли до висновку, що для чоловіків безпечна доза алкоголю становить 24 г чистого спирту в день, а допустима доза для жінок - не більше 16 м Французькі вчені ліберальніші - вони вважають, що здоровий чоловік без шкоди для здоров'я може вживати до 60 г чистого спирту, а для жінки межа становить 38 м

Коли виникає питання про те, скільки можна випити горілки без шкоди для здоров'я, потрібно враховувати не тільки кількість прийнятого алкоголю, але і час його вживання.

Як відомо, печінку найкраще справляється з алкоголем між 18:00 і 20:00, тому пити краще саме в цей час.

Так скільки можна випити горілки?

Разова доза горілки не повинна перевищувати 50 г, тоді печінка має всі можливості до самовідновлення, приймає на себе алкогольний удар і позбавляє організм від токсинів через годину Разова доза горілки не повинна перевищувати 50 г, тоді печінка має всі можливості до самовідновлення, приймає на себе алкогольний удар і позбавляє організм від токсинів через годину.

Потрібно брати до уваги, що горілку (як і будь-які спиртні напої) не можна вживати часто. Краще приймати пару раз в тиждень грамів по 50 горілки, ніж один раз в тиждень сильно напитися, збільшивши дозу до 250 г і більше.

Треба брати до уваги ту обставину, що з допустимою дозою алкоголю все не так просто, як може здатися на перший погляд. Є чимало лікарів, які стверджують, що горілку можна пити раз на тиждень, а є і такі, які стверджують, що 60 г горілки в день - це вже ознаки алкоголізму. Є такі лікарі, які в такому питанні керуються спеціальними формулами, а ті, які вважають, що у кожного своя норма. І думка останніх часто буває важко заперечити, адже не секрет, що одна людина починає пити пиво і по 150 г горілки в день і швидко спивається, а інший п'є все життя по 500 г в день і нічого. Треба відзначити, що лікарів, які дотримуються останнього думки, більшість, адже є люди, які спиваються буквально через пару тижнів, а є люди, які і через кілька років непомірного споживання алкоголю залишаються стійкими.

Особливості жіночого і чоловічого алкоголізму

Коли виникає питання про те, скільки можна випити алкоголю, відразу потрібно відзначити, що жіночий організм набагато менш стійкий до спиртного, ніж чоловічий, тому представницям прекрасної статі зі споживанням алкоголю потрібно бути обережними Коли виникає питання про те, скільки можна випити алкоголю, відразу потрібно відзначити, що жіночий організм набагато менш стійкий до спиртного, ніж чоловічий, тому представницям прекрасної статі зі споживанням алкоголю потрібно бути обережними. Якщо приводити до уваги середні дані, то для того, щоб жінка стала алкоголічкою, їй досить зловживати горілкою не більше півтора-двох років, тоді як чоловік може пити до того, як стати алкоголіком, років 10.

Проте, якщо брати до уваги проведені медиками Росії дослідження, то стає зрозуміло, що чоловікам протипоказано вживати алкоголь більше 50 г в день (мається на увазі горілка та інші міцні напої). Медики свідчать про те, що якщо споживання алкоголю стає більше зазначеної норми, причому систематично, то це дуже скоро призведе до поразки внутрішніх органів і не за горами хронічний алкоголізм. Проте, всі ці дані носять усереднений характер.

На дози споживаного алкоголю впливає не тільки стать людини і його комплекція, але і температура регіону (в середньому), де живе людина. Треба враховувати, що чим нижче температура регіону, тим вживання алкоголю стає гіршого для організму. Коли мова йде про кількостях допустимого алкоголю, то потрібно відразу зазначити, що має значення і вік.

Чим молодша людина, яка вживає спиртне, тим він важче переносить наслідки алкогольного сп'яніння Чим молодша людина, яка вживає спиртне, тим він важче переносить наслідки алкогольного сп'яніння. Потрібно також брати до уваги і хронічні хвороби людини, а також його фізичний стан. Справа в тому що отруєння алкоголем може прискорити будь-яка інфекція, особливо та, яка має відношення до захворювань нирок, печінки і шлунка. Людям, які схильні до таких захворювань, краще повністю утриматися від вживання алкоголю, інакше наслідки можуть бути незворотними.

Що вважають з цього приводу лікарі

Велика кількість людей вважає, що краще спиртне, а тим більше горілку, не пити зовсім, але ось тут цікаво прочитати висновок лікарів, які стверджують, що люди, які помірно вживають спиртні напої, живуть набагато довше за тих, хто повністю виключив їх зі свого життя . Однак передозування алкоголю призводить найчастіше до самих негативних наслідків - у людини спостерігається почастішання дихання, серце починає працювати з перебоями. Потрібно брати до уваги, що люди, які страждають алкогольною залежністю, можуть прийняти таку дозу спиртного, яка в півтора-два рази більше, ніж доза якої нормальної людини.

Якщо говорити про дозах споживаного алкоголю, то краще розподілити людей, які вживають в тій чи іншій мірі алкоголь, на кілька груп.

Групи людей, що вживають алкоголь

Першу групу людей можна назвати випадково п'ють Першу групу людей можна назвати випадково п'ють. Вони випивають горілку або інший міцний алкоголь в невеликих кількостях не більше 250 г за один раз і не частіше одного разу на місяць. Такі люди гострої потреби в алкоголі не відчувають, п'ють на святах і на офіційних заходах бо «так треба». Коли такі люди знаходяться в стані алкогольного сп'яніння, вони не відчувають ніяких приємних відчуттів, вони п'ють тільки заради дотримання певного ритуалу. Вранці в більшості випадків такі люди відчувають себе дуже погано, тому їм краще строго обмежити споживання горілки та іншого алкоголю до мінімуму, не варто гвалтувати свій організм заради дотримання сумнівних традицій.

Найбільше виникає питань про те, яка кількість спиртного можна пити, хвилює людей, які відносяться до так званої спірною групі, а саме - до помірно п'ють. Якщо брати до уваги загальноприйняті російські канони, то помірно питущим вважається людина, яка вживає не більше 400 г на місяць. Така група людей відрізняється від попередньої насамперед тим, що від пиятик вони відчувають справжню насолоду, коли вони випивають, їх настрій підвищується, але вони завжди п'ють так, щоб залишатися в рамках пристойності.

http://www.youtube.com/watch?v=R1ogwI6v-FU

Такі люди не п'ють просто так після роботи, але якщо планується якусь застілля, то можна не сумніватися в тому, що люди саме цієї групи стануть ініціаторами рясного застілля з незмінним спиртним. Алкогольна потребу виникнути може, але це виникає нечасто, зазвичай все життєві цінності при цьому залишаються колишніми.

Для систематично питущих людей кількість випитого алкоголю вже не грає великої ролі. Такі люди випивають не менше 200 г горілки два рази в тиждень, і при цьому не тільки відчувають задоволення від спожитого алкоголю, вони просто не можуть собі в цьому відмовити. Саме такі люди найчастіше ініціюють прийняття спиртного, використовуючи для цього найрізноманітніші приводи (аж до Дня взяття Бастилії). Нерідко після вживання алкоголю такі люди втрачають над собою контроль, ведуть себе асоциально.

https://www.youtube.com/watch?v=3T11lnVXYUI

Після цього вже починається хронічний алкоголізм, коли людина повністю залежить від спиртного і не може жити без нього, тому що етанол стає невід'ємною частиною обміну речовин в організмі.


УВАГА! Інформація, опублікована в статті, носить виключно ознайомчий характер і не є інструкцією до застосування. Обов'язково проконсультуйтеся з Вашим лікуючим лікарем!


Так скільки можна випити горілки?
Так скільки можна випити горілки або іншого міцного алкоголю людині без шкоди для здоров'я?
Так скільки можна випити горілки?
Com/watch?
Com/watch?

Новости