Скільки грошей можна провозити через лінію дотику?

Скільки грошей можна провозити через лінію дотику?

Фото з сайту focus.ua

Як передає « ОстроВ », Ніяких обмежень по сумі під час перевезення готівкових коштів через лінію розмежування в зоні АТО на даний момент не існує. Про це сказала на прес-конференції в Краматорську старший оперуповноважений з особливо важливих справ відділу організаційно-аналітичного забезпечення зони проведення АТО УКРІНФОРМ, капітан податкової міліції Наталія Мещерякова.

«На сьогодні ніякого обмеження з перевезення певної суми готівки не існує, не передбачено чинним законодавством. Ми чекаємо затвердження постійного порядку перетину лінії розмежування, очікується, що там будуть встановлені певні обмеження, які не будуть обмежувати права громадян при перевезенні коштів, джерело яких вони можуть підтвердити », - сказала вона.

За словами Мещерякової, фіскальна служба пропонує ввести правило, що 50 тисяч гривень людина може провозити без підтвердження, а все, що вище - має бути документальне підтвердження, що особа має відношення до цих грошей - це заощадження, пенсії, спадщину і так далі.

Є перелік документів, які можуть підтвердити, що ці гроші цій людині належать, - нагадала представник УКРІНФОРМ.

«Що стосується того, що є люди, які за певний відсоток готівку пенсії - вони не повинні заробляти на цьому», - підкреслила Мещерякова.

У той же час, на лінії сопріконосвенія у перевіряючих викликають підозри кошти, які намагаються провезти приховано, наприклад, в конструкціях автомобіля. Судом на даний час накладено арешт на понад 600 тисяч доларів, 13 млн. Російських рублів, 2.6 млн. Гривень, які таємно намагалися перевезти через КПВВ.

Люди, які таким чином намагаються провезти готівку, називають кілька версій походження цих грошей. Перша версія перевезення цих грошей - що це нібито пенсії, зняті з банківських карток, інша версія - що це особисті заощадження громадян. У той же час перевірки показують, що в ряді випадків у людей немає бізнесу, немає таких джерел доходів, і вони не подавали декларації. Ці особи перевіряються на приналежність до конвертаційних центрів. У деяких з них виявлені документи на товариства з обмеженою відповідальністю, через які в день проходять 200-300 тисяч гривень безготівкових розрахунків.

ДЖЕРЕЛО

Скільки грошей можна провозити через лінію дотику?

Новости