Скільки споживає електроенергії комп'ютер

Я можу перевстановити вінду, при великому бажанні самостійно зібрати комп'ютер , Можу порадити антивірус, в загальному, розбираюся в комп'ютерах на рівні просунутого користувача. І ось, нещодавно мені стало цікаво, скільки споживає електроенергії комп'ютер? Давайте розберемося.

скільки споживає електроенергії комп'ютер

Персональний комп'ютер працює від електроживлення. А значить, прорахувати норми споживання електрики кожним програмованим електронно-обчислювальним пристроєм цілком реально. Тим більше, коли мова йде не про один комп'ютері, а про цілий комп'ютерному центрі і від фактичного споживання електроенергії залежать витрати на утримання даного центру і підсумкова прибуток.

Різні, підключені до персонального комп'ютера периферійні пристрої (принтер, сканер, і ін.) Збільшують загальне споживання електроенергії. Але, на відміну від постійно діючого ПК, дані системи активують свою роботу тільки протягом деякого часу при необхідності їх користувача. Власне, прорахувати номінальний електроспоживання працюючим ПК за годину і помножити на загальний час робочого періоду - не означає отримати абсолютно достовірні показники. Тільки при включенні ПК, коефіцієнт напруги зростає в кілька разів у порівнянні зі звичайним енергоспоживанням при звичайному робочому режимі. Такий миттєвий стрибок напруги в контексті визначення витрат на експлуатацію одного ПК є не суттєвим, але якщо говорити про декілька десятків інформаційно-обчислювальної техніки, тоді не звертати уваги на подібний фактор просто не вийти.

Для простого підрахунку споживаної потужності не потрібно експериментальним способом з'ясовувати, скільки Вт в годину витратиться при роботі ПК. Досить заглянути в технічний паспорт і прочитати. А потім, скласти споживану енергію всіх складових робочих елементів електронно-обчислювальної техніки і отримати остаточне значення. Варто відзначити, що чим сучасніше випускається техніка, тим вона менш витратна по споживанню електроенергії. Технічний прогрес на місці не стоїть і інноваційні технології розробляються в напрямку найбільшого практичного ефекту для користувача. Наприклад, останні новинки у вигляді рідкокристалічного монітора в кілька разів менше використовують електрики, ніж їхні попередні аналоги.

Отже, рідкокристалічний монітор за годину своєї активної діяльності повинен спожити 60 Вт, технічне серце ПК - блок живлення - з'їсть до 500 Вт. Якщо для підключення Інтернету використовують модем, тоді варто додати ще близько 20 Вт. При загальному складання даних показників маємо: 60 + 500 + 20 = 580 Вт на годину. Тепер множимо отримане значення годинної роботи на час роботи. Припустимо, що комп'ютер включений і працює в режимі нон-стоп, тобто по 24 години, і значить: 580х24 = 13 920 Вт або 13,2 кВт * год, або близько 400 у місяць. Помноживши щоденні електрорасходи на робочі дні на місяць і на вартість 1 кВт * год за державними тарифами оплати за спожиту електрику отримаємо: 13,2х31х4 рубля за кВт * год = 1636,8 рублів. Саме таку суму доведеться заплатити користувачеві за безупинну роботу ПК протягом цілого місяця.

Природно, що подібний робочий графік з серії фантастики - спати і їсти треба всім хоч іноді. Але, приблизний процес підрахунку зрозумілий і простий. Варто нагадати, що чим потужніший і більш функціональний персональний комп'ютер, тим більше електрики витратитися на його роботу. Процесор ПК при максимальному використанні своїх практичних можливостей і роботі на сучасному програмному забезпеченні, споживає в кілька разів більше електроенергії, ніж в стані роботи на найпримітивнішої програмі. Вищевказані норми витрати електрики (500 Вт / год) - це оптимальний показник для досить потужного процесора. Середньостатистична комп'ютерний пристрій витратить електрики в половину менше - до 250 Вт. Монітори також по різному залежать від електрики, але в середньому можна визначити таке співвідношення, як 1:40 або 40% від електроживлення на процесор.

Власне, правильність розрахунку залежить від цілого ряду індивідуальних особливостей техніки та кількості підключених периферійних пристроїв. Грамотно і обгрунтовано підійти до процесу обчислення необхідної щомісячної суми на оплату такого задоволення, як ПК, дозволить оптимізувати бюджет і виключити непередбачені витрати (або, навпаки, накопичення боргів).

Якщо ми врахуємо, що домашній ПК працює в середньому приблизно чверть доби, то витрачає він 100 кв * год на місяць. в каечтсве перевірки оттнолкнусь від свої рахунків за електрику. В місяць на двох у нас виходить близько 200 кіловат-годин. Навряд чи половину жере комп'ютер - адже є ще купа енергоємних приладів і освітлення. Треба думати. це пов'язано з режимом роботи - розрахунок зроблений для використання пікової потужності. Таким чином, в залежності від інтесивності використання (якщо ви Майні біткоіни - навантаження буде вище) і кількості перефирии, домашня машина витрачає від 50 до 150 кв * год на місяць, або від 200 до 600 рублів за ненишей ціною за електроенергію. Досить небагато, враховуючи, що ПК - одна з найкорисніших покупок для дому.

Поділитися в соцмережах

Записи по темі

Новости