Шкода фастфуду, чіпсів і сухариків

  1. 1. Уважно читайте етикетки
  2. 2. Зверніть увагу на склад продукту
  3. 3. Снеки, снеки, снеки ...
  4. 4. Локшина за хвилину!

На сьогоднішній день «хімія» успішно заміняє людині натуральні продукти. Судіть самі, практично в кожному продукті харчування є хімічні речовини. З одного боку, вони допомагають продовжити термін зберігання товару і покращують його смакові характеристики, з іншого - у великій кількості такі речовини (особливо, якщо вони заборонені до використання) негативно впливають на наш організм. Вміти відрізняти натуральне від хімії - ось що повинен вміти кожна сучасна людина. Постарайтеся пояснити дітям шкоду «таких смачних» чіпсів, хот-догів, солодкої газованої води, гамбургерів і сухариків.

Популярність фастфуду пояснюється дефіцитом часу і лінню. Замість того, щоб поратися біля плити після напруженого робочого дня куди простіше заскочити в общепит і заповнити шлунок парою гамбургерів з молочним коктейлем. Сьогодні дуже важливо знати, що саме лежить в вашій продуктовому кошику, і чим ви збираєтеся годувати своїх дітей. Занепокоєнь з приводу власного здоров'я стане менше, якщо ви запам'ятаєте декілька важливих правил.

1. Уважно читайте етикетки

На етикетках таких товарів, як морозиво, сухарики, молочні коктейлі, чіпси і йогурти часто написано «зі смаком полуниці / лісових ягід / кальмарів і т.д.». Напис «зі смаком» - це вірний сигнал того, що в обраному продукті харчування містяться хімічні речовини, в тому числі, підсилювачі смаку, фарбники і ароматизатори.

2. Зверніть увагу на склад продукту

Вивчаючи склад продукту, постарайтеся виявити в ньому харчові добавки і, найголовніше, навчитеся відрізняти небезпечні добавки від безпечних. Добавки Е245, Е121 і Е217, Е123, Е216 і Е240 з 2005 року заборонені в Російській Федерації при виробництві продуктів харчування. Всі перераховані вище харчові добавки сприяють розвитку онкологічних захворювань. На жаль, вони зустрічаються і в бульйонних кубиках, і в паштети, і в солодких шоколадних батончиках.

Якщо до складу продукту входить глюманат або гуанілат натрію, добавки Е631, Е626 і Е627 - будьте пильні, оскільки ці речовини відносяться до категорії підсилювачів смаку. Замість слів «глюманат» або «гуаніліл» багато виробників сьогодні пишуть «підсилювач смаку» або «смакоароматична добавка». Іншими словами, споживача вводять в оману. На продуктах харчування імпортного виробництва глюманат позначають MSG. Головна небезпека глюманата - звикання до продукту, що особливо небезпечно для дітей.

На сьогоднішній день «хімія» успішно заміняє людині натуральні продукти

Чіпси

Побачили в складі продукту добавку Е951? Значить, в обраному батончике або йогурті міститься аспартам. Добавка Е952 - прямий доказ наявності цикламата, а Е954 - сахарину. Ці речовини були спеціально розроблені для діабетиків і протипоказані здоровій людині.

3. Снеки, снеки, снеки ...

Сьогодні снеками захоплюються, як школярі, так і їхні батьки. Зауважте, снеки - одна з найпопулярніших харчових підробок. Відрізнити сурогат від справжніх сухариків буває непросто. Для цього бажано відкрити пакет і заглянути всередину. Якщо чіпси і сухарики однакового розмірами і рівномірно обсипані спеціями, їх можна вживати, а ось якщо на дні пакету багато крихт - це привід задуматися про якість.

4. Локшина за хвилину!

Локшину швидкого приготування хоча б раз в житті пробував кожна людина. Залив окропом, всипав пакетик зі спеціями, почекав одну-дві хвилини - і смачна локшина готова! Згідно з дослідженнями, більш схильні вживати цей продукт неодружені чоловіки. Таку локшину воліють і люди, які часто відправляються в робочі відрядження. Повірте, «швидку локшину» слід вживати якомога рідше, спробуйте знайти більш натуральну альтернативу. До речі, самі макарони безпечні для здоров'я людини, а всю шкоду міститься в пакетиках з жиром і спеціями. Будьте розбірливими в продуктах харчування і їжі, адже від них залежить ваше здоров'я!

Новости