Шкода мікрохвильовок - остерігайтеся округлої внутрішньої камери

  1. джерело: "Фатальна енергія" Все частіше зустрічаються в магазинах «чудо девайси», які повинні збільшити...
  2. Чим шкідливі середньочастотні мікрохвилі
  3. Наскільки надійно захищена мікрохвильова піч від вильоту небезпечних хвиль
  4. Ну а до чого тут Wave Dom?
джерело: "Фатальна енергія"

Все частіше зустрічаються в магазинах «чудо девайси», які повинні збільшити комфорт нашого життя. До них так само відносяться мікрохвильові печі.

У цій статті буде розглянута дуже популярна мікрохвильовка відомого виробника. Отже, представляємо - Мікрохвильова піч LG MH-6327DRS.

Що в ній особливого

Обсяг 23 л;
потужність мікрохвиль 850 Вт;
потужність гриля 1000 Вт;
потужність комбінованого режиму Потужність 2200 Вт;
п'ять рівнів потужності;
антибактеріальне покриття внутрішньої камери;
кварцовий гриль;
механічний тип управління;
розміри (ШхВхГ) 507 х 283 х 435 мм;
вага 15 кг.

Якісна обробка під нержавіючу сталь, строгість і акуратність граней, відсутність надмірностей. Одним словом, зовнішній вигляд залишає лише позитивні емоції.

Що стосується основних функцій даної моделі, то в даному випадку ніяких особливостей в порівнянні з іншими мікрохвильовими печами немає, основний упор робиться на швидкий розігрів або розморожування продуктів.

Що стосується основних функцій даної моделі, то в даному випадку ніяких особливостей в порівнянні з іншими мікрохвильовими печами немає, основний упор робиться на швидкий розігрів або розморожування продуктів

Найбільш корисною особливістю грубки MH-6327DRS є наявність кварцового гриля.

Все управління піччю покладено на два поворотних перемикача, розташованих в правій частині пристрою. Верхній перемикач відповідає за вибір рівня потужності, а також режиму роботи мікрохвильової печі. Нижній перемикач виступає в ролі таймера, який дозволяє встановлювати необхідний час роботи печі в залежності від обраного режиму приготування. Перемикання як режимів роботи, так і таймера здійснюється досить легко і точно, що залишає досить приємні загальні враження.

Крім вбудованого кварцового гриля, модель MH-6327DRS володіє і інший не менш привабливою особливістю - нової впровадженої технологією Wave Dom (округла внутрішня камера), яка за запевненням виробника привносить ряд переваг. В першу чергу - це збільшений на 60% обсяг внутрішньої камери, в порівнянні з аналогічними моделями тих же габаритів. Як наслідок - збільшення робочого обсягу мікрохвильової печі, а також економія займаного пристроєм місця. Крім усього іншого, закруглена форма задньої стінки MH-6327DRS значно полегшує процес очищення і миття печі.

Крім усього іншого, закруглена форма задньої стінки MH-6327DRS значно полегшує процес очищення і миття печі

На перший погляд все чудово, сучасні технології, смачні страви і т.п. Але повернемося до технології Wave Dom. Це не зовсім технологія, а просто, округла форма задньої стінки пічки. Ну і що з цього запитаєте Ви? А я запропоную вам включити соображалка.

Нагрівання продуктів в мікрохвильовій печі відбувається через значне поглинання мікрохвильового випромінювання водою та іншими діелектриками, що містяться в продуктах. При зіткненнях швидко коливних молекул частина енергії коливань переходить в енергію поступального руху, все це в підсумку призводить до підвищення температури води і в підсумку нагрів продуктів. Нічого понад розумного, перейдемо до розгляду самих хвиль.

Чим шкідливі середньочастотні мікрохвилі

На частоті роботи мікрохвильової печі (2450 МГц) проникнення випромінювання всередину тіла становить кілька сантиметрів і вироблений ним нагрів відчувається при щільності потужності 20-50 мВт / см2 протягом декількох секунд.

Більшість досліджень враховували виключно фізичний стан випробовуваних. У Радянському Союзі в 80-х роках, проводилися дослідження по нетепловим впливу мікрохвиль на живі організми, особливо на нервову систему. Зареєстровані підвищена стомлюваність і безсоння у людей, які обслуговують високочастотне обладнання радіо- і телевізійних станцій. Нетеплове вплив спостерігався також на енцефалограмах кроликів. Причини нетеплового впливу на біологічні об'єкти до кінця не вивчені; передбачається, що при цьому відбуваються зміни у властивостях макромолекул і нервових мембран.

Найбільше від впливу мікрохвиль можуть постраждати очі і насінники. Виявлено, що при неодноразовому опроміненні очей мікрохвилями в кришталику ока може виникнути помутніння (катаракта). Чоловічі статеві органи надзвичайно чутливі до теплового впливу і, отже, особливо уразливі при опроміненні. Пошкодження статевих тканин розглядають особливо, так як деякі генетики вважають, що невеликі дози опромінення не призводять до яких-небудь фізіологічних порушень, в той же час можуть викликати мутації генів, які залишаються прихованими протягом декількох поколінь.

Наскільки надійно захищена мікрохвильова піч від вильоту небезпечних хвиль

Задня, нижня, верхня і бічні стінки суцільнометалеві. Мікрохвильове випромінювання не може проникати через металеві перешкоди, метал відображає хвилі. А що ж з дверцятами? Всім відомо, що через дверцята мікрохвильовки можна побачити сам процес приготування їжі. Основний захист від виходу хвиль через передні дверцята лягає на перфорований металевий лист. Метал частково відображає мікрохвилі назад, незначна частина хвиль потрапляє в маленькі отвори перфорації (менш 3 мм). Мікрохвилі дуже швидко загасають в атмосфері. І вже на відстані півметра від джерела випромінювання стає в 100 разів слабкіше. Досить відійти від печі на відстань витягнутої руки, і можна відчувати себе в цілковитій безпеці.

Що ми маємо. На відстані метра від грубки ми цілком можемо вшановувати себе спокійно, ніякого впливу на організм не буде. А ось якщо ви часто намагаєтеся вдивлятися в дверцята для спостереження за процесом приготування - є шанси потрапити до окуліста.

Ну а до чого тут Wave Dom?

Сподіваюся, у Вас була можливість хоч раз користуватися ліхтариком, або краще згадайте фари автомобіля. Згадали? А якщо задня стінка мікрохвильовки матиме форму відбивача? Думаю, Ви пройняли, весь потік средневолнового мікроізлученія печі буде спрямований на дверцята. І вже на відстані півметра від мікрохвильовки випромінювання стає в десятки разів сильніше, ніж в печі з рівною задньою стінкою. Чим це загрожує, повторяться думаю не варто.

Тепер, думаю, Ви зрозуміли, що з себе представляють мікрохвильові печі з округлою задньою стінкою. LG MH-6327DRS наш тест не пройшла!

Ну і що з цього запитаєте Ви?
А що ж з дверцятами?
Ну а до чого тут Wave Dom?
Згадали?
А якщо задня стінка мікрохвильовки матиме форму відбивача?

Новости