Служба кур'єрської доставки UPS. Огляд, обмеження, відстеження

  1. Інформація, правила, обмеження.
  2. Відстеження відправлень UPS

Американська компанія UPS спеціалізується на терміновій транспортуванні вантажів і документів

Американська компанія UPS спеціалізується на терміновій транспортуванні вантажів і документів. Абревіатура UPS розшифровується як United Parcel Service, що в перекладі означає «об'єднана служба доставки посилок». Утворена в 1907 році в Сіетлі, штат Вашингтон, UPS замислювалася як звичайна приватна фірма, що надає кур'єрські послуги. Однак, завдяки суворій політиці, ефективному управлінню та оперативного обслуговування всіх клієнтів, включаючи поштове відомство, компанія придбала стійку репутацію і значно розширила ринок своєї діяльності. Сьогодні UPS - велика корпорація з декількома підрозділами, центрами логістики, власними авіалініями UPS Airlines , Власною компанією морських перевезень UPS Supply Chain Solutions і чіткою системою доставки, яка охоплює більше двохсот країн світу. Головний офіс базується в Атланті, штат Джорджія.

Скористатися послугами компанії можна, звернувшись на офіційний сайт, який представлений також в російськомовному варіанті. Тут ви можете зареєструвати і оформити відправлення, розрахувати вартість і терміни доставки, відстежити поточний статус посилки або вантажу.

Інформація, правила, обмеження.

Перш ніж скористатися послугами служби UPS, слід ознайомитися з основними правилами і обмеженнями, встановленими компанією.

Правила оформлення відправлень. Відправником чітко і детально вказується інформація про вміст вантажу, адреса одержувача і зворотну адресу, забезпечується упаковка (послугу можна замовити безпосередньо в службі), а також додаються всі необхідні супровідні документи. За замовчуванням всі відправлення транспортуються на умовах експрес-доставки, за винятком випадків, коли це недоступно для пункту призначення. Якщо відправнику потрібно інший вид доставки, це слід вказати при оформленні.

Обмеження по вазі і габаритам. Залежно від країни відправлення і призначення вага доставляється вантажу обмежується або 31,5, або 70 кілограмами. При цьому довжина відправлення не повинна перевищувати 270 см, а сума довжини і обхвату - 419 см.

Обмеження за вартістю. Загальна цінність відправляється вантажу лімітована сумою, еквівалентною 50 тис.доларів США за поточним курсом Центробанку. Для ювелірних виробів існує окреме обмеження - їх вартість не може перевищувати еквівалент 500 доларів.

Обмеження по безпеці. Існує список заборонених до пересилання предметів і речовин, які становлять небезпеку для життя і здоров'я людей. Не приймаються службою також товари, транскордонна пересилання яких заборонена законом.

Інші обмеження по вмісту. Вантаж, що пересилається службою UPS, не повинен також включати в себе особливо цінні предмети, гроші, цінні папери та інші оборотні документи (повний перелік наведено в Довіднику, опублікованому на офіційному сайті служби).

Службою UPS не ведеться перевірка і контроль вмісту вантажів, що відправляються. Однак Ви бере на себе зобов'язання, що вантаж відповідає всім вимогам компанії та чинного законодавства. Крім того, деякі міжнародні відправлення вимагають обов'язкового митного декларування (наприклад, посилки в Росію.

Відстеження відправлень UPS

Для ідентифікації і відстеження вантажів службою використовується трек-номер, який присвоюється кожному відправленню автоматично в процесі його оформлення. Трек-номер UPS відрізняється від стандартних кодів UPU і може складатися з будь-якої комбінації букв і цифр (в межах 35 символів).

Функція відстеження доступна на офіційному сайті компанії, в тому числі і російською мовами. Для отримання інформації про поточний статус відправлення достатньо лише ввести номер у відповідне поле і підтвердити дію.

Контактна інформація

Новости