Смачненького підвезли: на МКС, де працює екатеринбургский космонавт, долетів вантажний корабель

Космічна вантажівка "Прогрес МС-09» пристикувався до Міжнародної космічної станції. Це сталося через 3 години 40 хвилин після пуску, що на дев'ять хвилин раніше розрахункового часу. До цього рекорд становив 5 годині 39 хвилин.

Тепер космонавтам належить перетягнути доставлений вантаж на борт станції «Прогрес МС-09». Корабель доставив на орбіту скафандр «Орлан-МКС», призначений для виходів у відкритий космос, паливо, воду і кисень. Крім того, космонавти зможуть поласувати різною їжею: тепер у них є асортимент рибних страв і закусок, різні м'ясні страви, чахохбілі, 20 упаковок міні-ковбасок «піколіни», йогурти з різними смаками, вівсяні каші і солодощі.

Також на борту «Прогресу» - науково-освітні супутники «СіріусСат-1» і «СіріусСат-2», зібрані школярами спільно з фахівцями компанії «Спутнікс» на базі стандартизованої платформи. Супутники запустять російські космонавти Олег Артем'єв і Сергій Прокоп'єв під час виходу у відкритий космос 15 серпня. Корисне навантаження апаратів є детектор космічних частинок для вивчення «космічної погоди».

Новости