Смайли і бізнес: використовувати не можна нехтувати

  1. Як правильно говорити по-російськи: емодзі або емоджі?
  2. Emoji-гайд для початківців
  3. Звертайте увагу на зміст
  4. Повторюйте за користувачами
  5. Не дозволяйте емодзі міняти структуру пропозицій
  6. Ніяких баклажанів!
  7. Працюємо з коментарями

Основи еmoji-маркетингу в соціальних мережах: як за допомогою смайлів емодзі забезпечити посту або твіту велику залученість.

Бренди почали використовувати emoji, щоб показати своїм клієнтам людську сторону бізнесу з емоціями і настроєм. Такий підхід виявився більш ніж виправданим: відгук на повідомлення з емодзі в Facebook, Twitter або Instagram значно більше. При цьому emoji відмінно вписуються в бізнес-сторінки найрізноманітніших сфер діяльності - будь то виробництво або організація заходів.

Як правильно говорити по-російськи: емодзі або емоджі?

Правильніше - емодзі.

Це слово прийшло в англійську мову з японського. Там «字» (дзі) позначає «знак» і використовується в словах типу: ромадзі (латиниця), кірідзі (кирилиця) і кандзі (ієрогліфи).

Для транслітерації японських слів на російську мову ми використовуємо систему Поліванова, де склад じ(ji) записується як «Джі».

Емодзі пишеться «絵 文字» і перекладається як «піктограма» від «e» - картинка і «moji» - символ, а не «значки для емоцій», як мені, наприклад, здалося спочатку.

Взагалі, про те, питання це з категорії «суші» або «сусі» і як правильно, ми зможемо дізнатися через пару-трійку років, коли слово утвердиться в мові.

У ФБ повідомлення з емодзісобірают на 57% більше лайків і отримують на 25-30% більше репоста. А якщо смайли емоджі використовуються в повідомленнях про акції або коментарях, кількість лайків збільшується на цілих 33%. При цьому чим яскравіше ваші emoji-емоції, тим більше буде реакцій. При правильному використанні комбінації контексту, emoji смайликів і часу публікації в ФБ залученість аудиторії може збільшуватися до 3 разів!

Emoji-гайд для початківців

Люди частіше використовують символи осіб з різними емоціями, а також жести, в той час як бізнес-акаунти тяжіють до піктограм певних предметів, грошей і т. Д. Але оскільки emoji призначені в першу чергу для «олюднення», постарайтеся розмовляти по-людськи навіть на бізнес-сторінці - частіше використовуйте смайли з емоціями, поширені жести, емодзі, що роблять пости яскравими і привабливими.

Звертайте увагу на зміст

Основні правила застосування emoji універсальні для будь-якої соцмережі (смайлики однаково використовуються і для Фейсбук, і для ютуба): вони повинні відповідати тематиці сторінки і використовуватися відповідно до їх змістом.

З першим все досить просто - звірятка доречні на сторінці інтернет-магазину з дитячими товарами та недоречні на сторінці банку. А ось з другим пунктом можуть виникати непорозуміння навіть у бувалих SMM-щиків.

Зараз є більше 3000 emoji. Щоб не заплутатися і не уславитися жартівники, перевіряйте значення нових для вас смайлів в emojipedia.org . Тут ви знайдете словник емодзі, дізнаєтеся про новинки, а також зможете побачити, як виглядають ті чи інші смайли на різних пристроях.

Публікуйте ідеальні пости разом з PublBox

Повторюйте за користувачами

Придивляйтеся до того, які смайли емодзі використовують найчастіше ваші передплатники, і використовуйте їх теж. Так ви будете говорити «на одній мові». До речі, зверніть увагу, що багато користувачів схильні відправляти не просто зображення, наприклад, собаки, а собаки конкретної породи. Часто такі дрібниці допомагають знайти по-справжньому спільну мову з клієнтами по той бік екрану.

Не дозволяйте емодзі міняти структуру пропозицій

Еmoji - це свого роду пунктуація, яка дає підказки, як розуміти важливі слова, які були перед ними. Можна сказати, що це знаки оклику наступного покоління, тому якщо ви не знаєте, куди поставити смайли емоджі, найкращим місцем буде кінець пропозиції або думки. Якщо ви розповідаєте історію, то не переривайте її, поставте emoji в кінці, як фінальний акорд розповіді.

Пам'ятайте, що emoji доповнюють текст і розставляють акценти, а не замінюють слова, як в дитячих журналах. Тому не варто використовувати емодзі ЗАМІСТЬ слів і поруч З КОЖНИМ СЛОВОМ в реченні, інакше ви ризикуєте отримати важкий для сприйняття текст.

Тому не варто використовувати емодзі ЗАМІСТЬ слів і поруч З КОЖНИМ СЛОВОМ в реченні, інакше ви ризикуєте отримати важкий для сприйняття текст

Надлишок emoji вбиває на корені читабельність тексту - в очах рябить, зміст вислизає ... Загалом, ви зрозуміли.

Ніяких баклажанів!

Ще одне важливе правило emoji: якщо символ схожий на певну частину людського тіла, це саме те, що він нагадує. У всьому світі emoji у вигляді баклажана не має нічого спільного зі стравами з цього овоча. Це один з найсексуальніших натяків в будь-якому тексті, за винятком рецептів! Уникайте також інших емодзі, в яких може простежуватися брудний підтекст - хот-дог, банан, джойстик, персик, бризки поту та ін.

Працюємо з коментарями

  • Використовуйте позитивні emoji навіть в негативних ситуаціях

Якщо раптом вам доводиться вибачатися або виправдовуватися за помилку, замість сумній пики 😥, яка б показала, як вам шкода або соромно, використовуйте позитивні знаки. Наприклад, покажіть, що у вас все під контролем 😎 або пообіцяйте виправити ситуацію і переконайте, що надалі все буде зашибісь 😆.

Більше про те, як правильно реагувати на критику, читайте в нашій статті: «5 основних помилок при обробці негатива в соціальних мережах»

  • Слідкуйте за інтонацією постів

Якщо передплатник залишає сердитий коммент, ваша відповідь з emoji розлютить його ще більше. В інших ситуаціях можете використовувати смайли, але якщо у відповідь ви не отримали жодного, краще поверніться просто до тексту.

Важливо! Якщо ви тільки починаєте впроваджувати emoji на сторінку вашого бізнес-аккаунта, випробуйте нову тактику протягом одного тижня, почавши з невеликої кількості emoji, але в кожному пості. Потім порівняйте рівень залученості і відгук вашої аудиторії на пости з і без емодзі ... і робіть висновки.

Успіхів!

Як правильно говорити по-російськи: емодзі або емоджі?
Як правильно говорити по-російськи: емодзі або емоджі?

Новости