Смартфон-довгожитель Huawei Y6 Pro - огляд, характеристики моделі

  1. зміст
  2. Дизайн і матеріали
  3. Забарвлення і ергономіка
  4. Екран Huawei Y6 Pro
  5. Апаратна платформа смартфона
  6. комунікаційні можливості
  7. Операційна система і оболонка
  8. Камера і фотоможливості
  9. звук
  10. Акумулятор, автономна робота Huawei Y6 Pro і конкуренти-довгожителі
  11. Характеристики Huawei Y6 Pro
  12. резюме

Сучасні смартфони радують стильним дизайном, що прям око не відвести, великими і якісними екранами, відмінною продуктивністю і підтримкою високих технологій. Однак існує один нюанс, про який виробники іноді або забувають, або забивають на нього. Це час автономної роботи.

Воно часом, так би мовити, йде під укіс. Так, компанії щосили прагнуть зробити свої гаджети тонше, краше, могутніше, забезпечити їх величезними екранами з шикарним дозволом і асорті додатків для всього-всього на світі ... Вони хочуть викликати захват користувачів і іноді навіть священний трепет перед своїми творіннями. Частенько при цьому страждає автономність тех. Те, що виробники роблять смартфони зразками для наслідування, часом нехтуючи їх енергозбереженням, - факт. Поєднувати просунуті технічні характеристики і відмінну автономність - нездійсненна місія? Як би не так! Воно часом, так би мовити, йде під укіс І сьогодні ми маємо намір розповісти вам про стильний і здатному смартфоні середнього цінового діапазону, ємність батареї якого дарує йому прекрасну автономну життя. це Huawei Y6 Pro , В світі представлений різновидами Enjoy 5, Honor 5X Play, Honor 4C Pro і Holly 2+. Починаємо.

зміст

зміст

Дизайн і матеріали

Смартфон виконаний у моноблочному форм-факторі. Це класичний прямокутник, м'яко округляється по кутах. Екран, а він в гаджеті п'ятидюймовий, «посаджений» всередину чорної облямівки. Завдяки цьому візуально здається, що він більше. Смартфон виконаний у моноблочному форм-факторі Якщо придивитися, верхня і нижня межі екрану під склом мають оригінальну текстуру. Фронтальна камера знаходиться традиційно над екраном - в компанії датчиків наближення і освітленості. Під екраном і над логотипом компанії розташувалися наекранной піктограми: «трикутник», «коло» і «квадрат». Функціональні їх позначення такі: «Назад», «Додому» і «Недавні додатки». В налаштуваннях можна легко поміняти місцями значки крайніх кнопок «Назад» і «Недавні додатки». Периметр корпусу примітний фігурної металевою рамкою, тоді як сам корпус - пластиковий, причому з оригінальною фактурою. Вона складається з дрібних перехресних ліній, що утворюють складний металізований візерунок. Осередків в цьому візерунку, за інформацією виробника, 5176. Хочете - перевірте. У нас на це не вистачило витримки. На тильній стороні у верхній її частині по центру розташована камера зі спалахом, вище - мікрофон, нижче - лого. Динаміка там немає. Його помістили на нижній торець до гнізда microUSB. Відразу може здатися, що він стерео, так як отвори розсипані по обидві сторони від роз'єму для зарядки. Але немає: динамік один, а звук проходить тільки через ліву грати. Аудіоджек для навушників в смартфоні знаходиться на верхній межі. Задня кришка Huawei Y6 Pro знімна. Вона приховує під собою два слота для сімок і один слот для карти пам'яті microSD. На правому торці гаджета є кнопка включення апарату і гойдалка регулювання гучності. Це звично і зручно.

Забарвлення і ергономіка

При вазі 160 грамів девайс має 143 При вазі 160 грамів девайс має 143.1 x 71.8 x 9.7 мм. І це в рамках пристойності як для п'ятидюймового смартфона. На даний момент на сайті доступні золотиста і сіра версії пристрою. Обидві - відмінно виглядають як в руках слабких жінок, так і сильних чоловіків; як у молоденької відфотошоплений моделі, так і у жінок середнього віку і апетиту зле, як у щасливого випускника (вітаємо, до речі!), що стоїть на порозі нового життя і, можливо, отримав Huawei Y6 Pro в подарунок від батьків за свої досягнення в навчанні, так і у солідного дядьки «під 60», який знає це життя від А до Я - як свої п'ять пальців.

Екран Huawei Y6 Pro

П'ять дюймів і дозвіл 1280 х 720 пікселів - навіть сьогодні, в часи прагнення «все більше, все вище і все могутніше», в класі пристрої це ще пристойно П'ять дюймів і дозвіл 1280 х 720 пікселів - навіть сьогодні, в часи прагнення «все більше, все вище і все могутніше», в класі пристрої це ще пристойно. Піксельна щільність - 294 PPI. Характер зображення обумовлений IPS-матрицею, і воно насичене і контрастне. Кути огляду хороші. Та й діапазон регулювання яскравості великий. У налаштуваннях екрану коригується колірна температура і змінюється розмір шрифтів. Один мінус - немає олеофобним покриття. Так що носите з собою серветку з мікрофібри для екрану.

Апаратна платформа смартфона

Платформа пристрою представлена ​​Mediatek MT6735P на чотири ядра ARM Cortex-A53 (1.3 ГГц). Графічною підсистемою є Mali-T720 MP2 (600 МГц). Обчислювальної потужності смартфона для більшості завдань вистачить. Платформа пристрою представлена ​​Mediatek MT6735P на чотири ядра ARM Cortex-A53 (1 Що стосується оперативної пам'яті, це два гіга, тоді як вбудованої - 16 Гб, з яких для користувача залишається близько десяти гіг. Те, що є підтримка microSD об'ємом до 128 Гб, звичайно, величезний плюс. Шкода, що хлопці з Apple цього досі не зрозуміли. До речі, що важливо, підтримка карти пам'яті в моделі реалізована без шкоди для двосімний. Не потрібно вибирати або те, або інше. Загалом, все відмінно, як нам і хотілося.

комунікаційні можливості

У смартфоні два слота під microSIM. Вони працюють по черзі: коли на одній з сімок є активність, то друга - в офлайні. У смартфоні два слота під microSIM Huawei Y6 Pro працює в мережах 2G, 3G і 4G (коли вони вже доберуться в наші краї?) І впевнено приймає сигнал. Знає смартфон всі популярні бездротові технології, крім NFC. Це: Wi-Fi 802.11 b / g / n (2.4 ГГц) і Bluetooth в четвертій версії. Є і підтримка GPS / A-GPS з ГЛОНАСС. У Huawei Y6 Pro варто стандартна картографія Google Maps. До слова, цей смартфон - навігатор чудовий.

Операційна система і оболонка

Управляє смартфоном «льодяникова» операційна система Android 5.1, одягнена в полегшений користувальницький інтерфейс EMUI 3.1. ПО оновлюється «по повітрю». Окреме меню додатків, програми - на робочих столах і в папках. Управляє смартфоном «льодяникова» операційна система Android 5 EMUI 3.1 хизується безліччю детальних налаштувань і фішок. В інтерфейсі можна знайти інформацію про швидкість мережі, змінити розташування навігаційних кнопок, що під дисплеєм, активувати режим «не турбувати» і багато чого іншого. Розблокування екрана здійснюється подвійним постукуванням по ньому. Цікаво, що користувач може вибирати між ефектами при розблокуванні і переміщенні між робочими столами, а також стиль значків, шрифтів. Ці дрібниці вразливим особам повинні сподобатися. Передбачені теми оформлення, і картинки для екрану блокування - ну дуже симпатичні. Що стосується встановлених додатків, то їх, на подив, не багато. Є тільки те, що треба, а «сміття», який неможливо видалити, немає. Ми вважаємо, що це величезний плюс.

Камера і фотоможливості

Скажіть, ви бачили на TV рекламу новенького Huawei P9 , Створеного в тісній співпраці з фотобрендом Leica? Ну ту, в якій голлівудська зірка Скарлетт Йоханссон і англійський актор Генрі Кавілл - Людина зі сталі у фільмі «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості» - обмінюються один з одним фотками. Скажіть, ви бачили на TV рекламу новенького   Huawei P9   , Створеного в тісній співпраці з фотобрендом Leica При цьому Йоханссон робить знімки на кіностудії, а Кавілл - на вулицях Китаю. І смартфон в їх руках видає круті знімки. Головне - знайти красивий сюжет. Це ясно з ролика. У випадку з камерою Huawei Y6 Pro - аналогічно: світ сповнений дивовижних речей і моментів, які апарат готовий відобразити. Основна камера смартфона має 13 Мп, діафрагму F / 2.0, автофокус і одиночну LED-спалах. Зі зйомкою з близької відстані камера справляється відмінно. Інтерфейс камери як для Android нестандартний. Але хоч і використовується оболонка EMUI, це не повинно викликати занепокоєння. Можна жестами перемикати режими, а використовуючи іконку в правому верхньому куточку - переходити до додаткових налаштувань. Налаштування дозволяють змінювати баланс білого, світлочутливість, регулювати насиченість і контрастність і не тільки. Важливо, що Huawei Y6 Pro - НЕ камерофон, але всього того, що можна в ньому налаштувати / підлаштувати / вибрати, не просто багато, а дуже багато. Цікавий нюанс: камера «клацає» тільки зі звуком. Той відключити не можна. Відео гаджет пише в якості Full HD зі швидкістю 30 кадрів в секунду.

звук

«Мультимедійний» динамік в смартфоні звучить непогано. Фірмовим додатком «Музика» відтворюються FLAC-файли, створені кодеками для стиснення аудіо без втрати якості. Неодмінно слухайте їх саме через гарну гарнітуру. Вона - проводового типу - також знадобиться для включення FM-радіо, адже тюнером смартфон не оснастили. Мовлення радіостанцій можна виводити на динамік. «Мультимедійний» динамік в смартфоні звучить непогано Завдяки двом мікрофонів в додатку «Диктофон», крім роботи в звичайному режимі, можна вибрати запис стереозвуку з придушенням шумів в таких режимах, як «Зустріч» і «Лекція».

Акумулятор, автономна робота Huawei Y6 Pro і конкуренти-довгожителі

Об'єктивно кажучи, сьогодні багато виробників спантеличені тим, як зробити суперавтономние гаджети без шкоди для їх зовнішнього вигляду, дозволу екрану і потужності. Не так давно китайці з Oukitel подарували всім спраглим свої новинки з ємними батареями і крутий автономністю. Правда, вибрали вони екстенсивний шлях розвитку: не подумали, як оптимізувати смартфони, інтерфейс, роботу процесора, а просто втиснули в девайси акумулятор побільше. Вийшло не дуже красиво - «лопата» Oukitel K10000 в приклад - але довго без підзарядки. Гаджет цей в PCMark відпрацьовує по 25 годин, в повністю автономному плаванні - дня 3-4, навіть більше. Але це єдина його гідність: Oukitel K10000 важкий і здоровенний, процесор в ньому слабенький, екран з посереднім дозволом, і нічим, крім комплектного ЗУ, смартфон не зарядиш. В апаратному оснащенні пристрій Huawei - теж не №1, але ось до зовнішності його не причепитися. Красунчик, не інакше! Нам смартфон подобається. До речі, а вам він як? А то ми чули думку, що Huawei Y6 Pro - сіра маса. Мовляв, гаджет нічим не примітний. Ми іншої думки про нього. Об'єктивно кажучи, сьогодні багато виробників спантеличені тим, як зробити суперавтономние гаджети без шкоди для їх зовнішнього вигляду, дозволу екрану і потужності При ємності акумулятора в 4000 мАг Huawei Y6 Pro в звичайному режимі використання протримається дня два. Навантажуйте смартфон по повній - і його все одно вистачить вам на цілий день. Це приблизно 4.5 години активованого екрану. Якщо конкретніше, то, наприклад, Full HD-відео з повною яскравістю екрану Huawei Y6 Pro програє десять годин. Непоганий результат. Автономність продовжується - істотно, в 2.5 рази - за рахунок використання режимів енергозбереження і відключення особливо «ненажерливих» додатків. І про них вбудоване програмне забезпечення вам повідомить, запропонувавши оптимізувати роботу пристрою (гаджет бере це на себе). Плюс - те, що Huawei Y6 Pro має підтримку функції роботи в ролі зовнішнього акумулятора. Інакше кажучи, смартфон може живити інші гаджети. Даний режим включається в настройках системи. І ще є підтримка швидкої зарядки. Теж потрібна. На закінчення порівняємо ємність батареї смартфона з конкурентами. Наприклад, в п'ятидюймовий HD-смартфоні Xiaomi Redmi 3 , Що має в товщину 8.5 мм, вона при ідентичною автономності досягає 4100 мАг. В іншому пятідюймовніке Lenovo Vibe P1m товщиною 9.3 мм акумулятор характеризується 4000 мАг. До речі, чіп в ньому, як і в Huawei Y6 Pro, 64-бітний Mediatek MT6735P. Відео про модель ви можете подивитися тут . Наша Катя відгукнулася про це конкурента Huawei Y6 Pro як про смартфон, який працює рівно стільки, скільки потрібно. Звучить воодушевляюще.

Характеристики Huawei Y6 Pro

Модель: Huawei Y6 Pro Стандарт зв'язку: GSM 900, 1800, 1900; HSDPA 900, 2100 Стандарт передачі даних: 2G (EDGE), 3G (WCDMA / UMTS) Дисплей: 5.0 ", 720 x 1280, IPS LCD Процесор: MediaTek MT6582 Графічний процесор: ARM Mali-400 MP2 Основна камера: 13 Mpx Фронтальна камера: 5 Mpx Оперативна пам'ять: 2 GB Вбудована пам'ять: 16 GB Ємність акумулятора: 4000 mAh, незнімна Розміри: 143.1 х 71.8 х 9.7 mm, 160 g

резюме

Багато хто з нас сприймають приставку «Pro» синонімом слів «професіоналізм» або «узкоспеціалізірованни». Але у випадку з Huawei Y6 Pro вона, ця приставка, говорить про продовження. Модель - дійсно вдалий наступник високих традицій якості Huawei . Як виявилося, місія здійсненна: створити одночасно довгограючий апарат і стильний апарат з достатньою продуктивністю і великим і якісним екраном (хоч і без олеофобним покриття) - реально. Так, звичайно, ми маємо справу з деякими компромісами. Наприклад, тут немає позамежного дозволу 4K, яким можуть похвалитися сучасні флагмани (про всяк випадок конкретизуємо, що Huawei Y6 Pro - не з їх числа). Воно просто HD, навіть не Full HD. Ні в смартфоні Huawei і надпотужні, що дозволяють грати на ньому в важкі 3D-іграшки. Апаратна платформа в Y6 Pro - бюджетна. Причому не можна сказати, що це мінус, адже даний факт дозволив виробникові не роздувати ціну на пристрій і домогтися гарних результатів автономної роботи. Багато хто з нас сприймають приставку «Pro» синонімом слів «професіоналізм» або «узкоспеціалізірованни» До речі, що стосується самої автономності, то ємність акумулятора в 4000 мАг, які її, власне, і забезпечують, - це більш ніж добре. У цьому Android - смартфоні є і підтримка LTE, що нині для нас неактуально, і та сама двосімний без мук вибору «або карта пам'яті / або друга сімка», і приємний інтерфейс, і, повторимося вкотре, демонструючи, як ми це любимо , - відмінна автономність. Кажуть, що красиво жити - не заборониш. Для Huawei Y6 Pro ближче - довго жити НЕ запретішь.Гаджет дійсно той ще довгожитель. Рекомендуємо його всім тим, хто шукає доступний Android-фон, який не доведеться постійно заряджати, щоб «протриматися на плаву» до вечора і повернення додому. Ну а колір Huawei Y6 Pro - його ви оберете самі. Подивитися детальну інформацію та придбати Huawei Y6 Pro Grey . Подивитися детальну інформацію та придбати Huawei Y6 Pro Gold .

Фото надано: www.gsmarena.com, www.4pda.ru, www.yamobi.ru, www.gadgetstouse.com, www.trashbox.ru, www.androidsmartfony.com.

Поєднувати просунуті технічні характеристики і відмінну автономність - нездійсненна місія?
Коли вони вже доберуться в наші краї?
До речі, а вам він як?

Новости