Смартфон Xiaomi Redmi 6A - характеристики, огляд, зовнішній вигляд

  1. Комплектація
  2. Дизайн і ергономіка
  3. продуктивність
  4. Технічні характеристики Сяомей Редмен 6А
  5. підсумки

Xiaomi Redmi 6A - це найбільш бюджетний смартфон серед всього модельного ряду мобільних пристроїв від компанії Xiaomi випущених в 2018 році. Новинка представлена ​​в червні і призначена в першу чергу для невимогливих користувачів, які не женуться за продуктивністю, але в той же час хочуть отримати сучасний телефон за доступною ціною.

Можливо, ви шукаєте інший смартфон:

  1. Комплектація
  2. Дизайн і ергономіка
  3. продуктивність
  4. Технічні характеристики
  5. Плюси і мінуси
  6. Питання та відгуки

Комплектація

Нічим новим Xiaomi не здивуєш, та й не могла здивувати, комплектуючи бюджетний Xiaomi Redmi 6A. У коробці зі смартфоном присутній все той же базовий набір: зарядний пристрій, кабель microUSB, скріпка і набір документації.

Бампер, необхідний для початкової захисту, яким комплектуються більш дорогі смартфони, відсутня.

Дизайн і ергономіка

Для компанії Xiaomi 2018 рік став роком широкоформатник.

Смартфони Xiaomi з дисплеєм 18: 9 (повний список)

Якщо в кінці 2017 року практично всі телефони мали звичне співвідношення сторін з дозволом HD і FullHD, то тепер на їх місце прийшли HD + і FullHD + телефони з співвідношенням сторін 18: 9.

Це стало можливим за рахунок перенесення сенсорних кнопок з під екрану на сам дисплей (при бажанні їх можна відключити), а також після додавання функції управління за допомогою жестів.

Як включити жести на Xiaomi?

До слова, саме управління жестами на поточний момент є найбільш зручним способом навігації по смартфону.

До слова, саме управління жестами на поточний момент є найбільш зручним способом навігації по смартфону

У Xiaomi Redmi 6A встановлений 5.45-дюймовий дисплей з IPS матрицею і роздільною здатністю 1440 × 720 пікселів. Через меню налаштувань є можливість трохи змінити тон і контрастність, надавши зображенню більш теплі або холодні тони.

Через меню налаштувань є можливість трохи змінити тон і контрастність, надавши зображенню більш теплі або холодні тони

Крім дисплея на екрані також розміщений датчик освітлення, розмовний динамік і фронтальна камера з роздільною здатністю 5 МП.

Крім дисплея на екрані також розміщений датчик освітлення, розмовний динамік і фронтальна камера з роздільною здатністю 5 МП

Ззаду розташована основна камера на 13 МП зі світлодіодним спалахом і динамік гучномовця. Незважаючи на наявність лише однієї камери її оформлення виконано в стилі сучасних двокамерних смартфонів. В іншому, по дизайну Xiaomi Redmi 6A нагадує більшість своїх попередників.

В іншому, по дизайну Xiaomi Redmi 6A нагадує більшість своїх попередників

На правій його межі розміщуються клавіші регулювання гучності і кнопка живлення.

На правій його межі розміщуються клавіші регулювання гучності і кнопка живлення

На лівій - та ж історія, що і зі смартфоном Xiaomi Redmi 5a : Міжнародна версія оснащена двома лотками, в одному з яких розміщена сім-карта, а в другому - сім-карта та карта пам'яті.

Чим відрізняється азіатська версія від міжнародної Xiaomi?

А в азіатській - гібридний лоток для одночасного розміщення двох сімок або однієї сім-карти і карти пам'яті.

А в азіатській - гібридний лоток для одночасного розміщення двох сімок або однієї сім-карти і карти пам'яті

Смартфони Xiaomi з окремим слотом для карти пам'яті

Знизу розташовується мікрофон і порт microUSB, а зверху - порт для навушників і другий мікрофон.

На жаль, в Redmi 6A відсутня інфрачервоний порт, який вже кілька років є "фішкою" Xiaomi і активно використовується багатьма користувачами для управління практично будь-який побутовою технікою.

Лінії розрізу зверху і знизу на задній кришці ні що інше, як імітація наявності пластикових вставок, необхідних для гарного прийому бездротових мереж. Насправді ж вся задня сторона виконана з пластика без будь-яких металевих елементів.

Смартфон доступний чотирьох кольорах: золотий, рожевої, сірої і блакитний.

продуктивність

Основний "рушійною силою" смартфона є новий 4-ядерний процесор Mediatek Helio A22 з тактовою частотою 2.0 ГГц.

За запевненням виробника, даний процесор на 37% могутніше Snapdragon 425 встановленого в Redmi 5A, який в рейтингу AnTuTu отримав всього 35000 балів. Сам же Redmi 6A набирає більш 62000 балів.

Спочатку апарат був представлений з 2 ГБ оперативної і 16 ГБ вбудованої пам'яті, але через деякий час з'явилося ще дві модифікації:

  • 3 ГБ оперативної і 32 ГБ вбудованої пам'яті;
  • 4 ГБ оперативної і 64 ГБ вбудованої пам'яті.

У Xiaomi Redmi 6a встановлена ​​операційна система Android 8.1 з фірмовою оболонкою MIUI 9.6.1.

Ємність акумуляторної батареї становить 3000 мАг.

Незважаючи на відсутність сканера відбитків пальців, швидка розблокування пристрою все ж можлива. Це досягається за рахунок використання функції Face Unlock, яка здатна по обличчю визначати власника смартфона і тим самим відкривати йому доступ до мобільного пристрою.

Технічні характеристики Сяомей Редмен 6А

Xiaomi Redmi 6a AnTuTu

62176 кодове ім'я Xiaomi Cactus Дата анонса 2018, червень Підтримка мереж GSM / CDMA / HSPA / LTE - 2G GSM 850/900/1800/1900 - SIM 1 і SIM 2 - 3G HSDPA 850/900/1900/2100 - 4G LTE band 1 (2100) , 3 (1800), 5 (850), 7 (2600), 8 (900), 34 (2000), 38 (2600), 39 (1900), 40 (2300), 41 (2500) Bluetooth 4.2, A2DP, LE WiFi WiFi 802.11 a / b / g / n / ac, dual-band, WiFi Direct, точка доступу Розміри 147.5 x 71.5 x 8.3 мм Вага 145 грам Акумуляторна батарея Незнімна, Li-Po 3000 мАг Дисплей 5.45 дюймів, 76.7 cm2 (~ 72.7% поверхні смартфона) - дозвіл 720 x 1440 пікселів, 18: 9 (~ 295 ppi) Процесор Mediatek Helio A22 - частота процесора Quad-core 2.0 ГГц Cortex-A53 - графіка PowerVR GE Пам'ять 64 ГБ, 4 ГБ оперативної або 32 ГБ, 3 ГБ оперативної або 16 ГБ, 2 ГБ оперативної USB microUSB 2 .0, USB On-The-Go Камера - основна 13 MP (f / 2.2), фазовий автофокус, LED спалах - фронтальна 5 MP (f / 2.2) Операційна система Android 8.1 (Oreo)

підсумки

плюси

  • великий широкоформатний дисплей;
  • доступна ціна;
  • управління жестами;
  • підтримка Face Unlock;
  • окремий слот для карти пам'яті (в міжнародній версії).

мінуси

  • відсутність інфрачервоного порту;
  • відсутність сканера відбитків пальців.

Чи варто купувати Xiaomi Redmi 6A?

Створюючи Xiaomi Redmi 6A, з одного боку, виробник врахував сучасні тенденції і додав великий широкоформатний дисплей, а з іншого - прибрав ІК-порт, який був дійсно важливим і затребуваним елементом.

В результаті вийшов досить непоганий сучасний бюджетник, який відмінно підійде для дзвінків, соціальних мереж, серфінгу в інтернеті, перегляду фільмів і проходження невимогливих іграшок. Цілком можливо, що він зуміє стати хітом продажів, як і його попередник. Орієнтовна ціна пристрою (в залежності від версії і модифікації) становить від 94 доларів США.

Xiaomi Redmi 6A (Сяомей Редмен 6А) - питання та відгуки користувачів

Як включити жести на Xiaomi?
Чим відрізняється азіатська версія від міжнародної Xiaomi?
Чи варто купувати Xiaomi Redmi 6A?

Новости