SMEG і голландський художник

5-6 жовтня в галереї Ottepel за підтримки SMEG пройшла перша в Росії виставка голландського художника-абстракціоніста Маттейса Шольтен

5-6 жовтня в галереї Ottepel за підтримки SMEG пройшла перша в Росії виставка голландського художника-абстракціоніста Маттейса Шольтен

Маттейс Шольтен - сучасний абстрактний художник, який експериментує з кольором, формою і образами. Його роботи - поєднання авангардного живопису зі стріт-артом XX століття. Надихаючись похмурими урбаністичними пейзажами: графіті або бризками фарб на підлозі покинутого будинку, - він відтворює їх у яскравих образах.

У вересні Маттейс Шольтен відвідав Росію, де представив свої роботи публіці в форматі роад-шоу в ряді міст. Завершилося турне заключній виставкою 5-6 жовтня в Москві, на майданчику пентхауса ART RESIDENCE в галереї OTTEPEL.

Італійський виробник SMEG з 70-річною історією, віртуозно вміє перевтілювати побутові прилади в дорогоцінні предмети інтер'єру, не міг обійти стороною це знаковий захід арт-ринку і виступив його партнером. У співпраці з SMEG голландський художник виконав перформанс для досвідченої московської публіки.

Ключовою фігурою події став холодильник FAB28 ретро-колекції SMEG «Стиль 50х» . За задумом автора холодильник став частиною арт-простору і при цьому залишився абсолютно незалежний від нього. Саме ця якість характеризує яскраві індивідуальності, харизматичних героїв для кухні від легендарного виробника техніки.

«Для мене велика честь, що культовий бренд SMEG підтримав мою першу московську виставку. Я завжди з великою симпатій ставився до цього бренду, захоплювався масштабом, їх колабораціями з великими іменами », - сказав Маттейс Шольтен.

Справжнім сюрпризом для поціновувачів мистецтва, які прийшли на закриту прем'єру виставки, стала підсумкова лотерея, яка визначила щасливого власника нового твору мистецтва від Маттейса Шольтен і SMEG.

Справжнім сюрпризом для поціновувачів мистецтва, які прийшли на закриту прем'єру виставки, стала підсумкова лотерея, яка визначила щасливого власника нового твору мистецтва від Маттейса Шольтен і SMEG

У тих, кому не пощастило в лотереї, була своя не менш цікава програма: гостям були представлені 20 робіт художника в дусі абстрактного експресіонізму, а також найоригінальніші моделі техніки SMEG, Створити на перетині граней областей мистецтва, дизайну та технологій. До експозиції увійшли: арт-холодильник, що відсилає до епохи неопластицизма, поп-арт холодильник з іронічним принтом з Міккі Маусом , а також колекція малої техніки Sicily is my love , Створена у співпраці з Dolce & Gabbana. Всі вони продемонстрували прагнення SMEG працювати для світу мистецтва і його майстерність у втіленні художніх ідей на корпусах побутових пристроїв, завдяки солідному виробничого досвіду й креативності.

Всі вони продемонстрували прагнення SMEG працювати для світу мистецтва і його майстерність у втіленні художніх ідей на корпусах побутових пристроїв, завдяки солідному виробничого досвіду й креативності

Маттейс Шольтен - голландський художник-абстракціоніст. Учасник художньої виставки Kunst Rai в Амстердамі, проводив персональну виставку в галереї Mia Joosten. Роботи художника знаходяться в колекціях європейських поціновувачів мистецтва. У своїй творчості орієнтується на американського неоекспресіоніста Жана-Мішеля Баскія, надихається авангардистами руху COBRA і творчістю Пабло Пікассо. «Мистецтво робить мене вільним, дозволяє зануритися в свій внутрішній світ. Творчість заспокоює мене, допомагає не переживати через дрібниці, - ділиться Маттейс, - Коли я пишу, я вільний ». Близько року автор подорожував по світу, був арт-директором в міжнародному рекламному агентстві в Малайзії, займався екологічними чорнилом і електровелосипед в Нідерландах, а зараз зосередився на експериментальній живопису - щодня він працює у своїй майстерні в Амстердамі. Знаковий елемент кожної його роботи - проникливі очі, які зустрічаються на всіх полотнах. Вони слідують за глядачем від однієї картини до іншої, захоплюючи в світ складних абстрактних образів.

Вони слідують за глядачем від однієї картини до іншої, захоплюючи в світ складних абстрактних образів

Новости