Сніданок в Італії. Що їдять італійці на сніданок, види випічки

  1. Основними напоями, які замовляють вранці італійці є:
  2. Що їдять на сніданок в Італії?
  3. Домашній сніданок в Італії
  4. Дитячий сніданок в Італії
  5. Сніданок в готелях Італії

Сніданок в Італії, не найголовніша денна трапеза, і в більшості випадків - це чашка кави і солодка випічка. Нижче я опишу кілька ранкових і гаряче улюблених напоїв і найпопулярніших ласощів італійців.

Основними напоями, які замовляють вранці італійці є:

  • caffe corto (міцний - еспресо, ціна 1.00 - 1.20 €)
  • caffe doppio (подвійний міцний)
  • caffe lungo (містить більше води ніж міцний)
  • cappuccino (капучино, ціна 1.50 €)
  • latte macchiato (трохи більше молока і менше кави ніж в капучино)

Ну хочеться сказати, що фортеця цих напоїв, може відрізнятися в різних барах, бувало й таке, що латте макьято був міцніший за капучино, тому бармена теж варто «підбирати» індивідуально. Або ж можна просто скористатися автоматами з продажу кави, але в цьому випадку якість буде гірше, але ціна значно менше (від 0.50 €).

СПОСОБИ ПРИГОТУВАННЯ І ВИДИ КАВА

І звичайно варто додати, що якщо це сніданок в Італії не обов'язково потрібно пити каву. Для людей, що зазнають проблеми зі здоров'ям через кофеїну, матерів-годувальниць та дітей, є відмінна альтернатива - це Orzo (ордзо - ячмінний напій без кофеїну). Але він, як правило, трохи дорожче чашки звичайної кави (2.00 - 2.50 €).

Його можна купити в будь-якому магазині Італії або замовити в кафе або барі. Любителям молока можуть зробити ордзо-капучіно, який за зовнішніми і смаковими якостями не відрізняється від справжньої кави. Ну а тим, хто кави зовсім не любить можна просто випити склянку соку, деякі кафе готують свіжовичавлений.

Якщо говорити про сніданок в кафе і барах, то весь цей процес проходить дуже швидко. Але є італійці для яких це цілий ритуал, вони щодня приїжджають в один і той же бар, не поспішаючи випивають чашку кави, при цьому читаючи ранкову газету або ж просто розмовляючи з барменом.

  • Як правило, бари і кафе в Італії відкриті з 5 ранку.

Що їдять на сніданок в Італії?

Якщо говорити про сніданок в кафе, то є маса різної смакоти які можна з'їсти. Основним і найулюбленішим звичайно ж є корнетто (cornetto, круасан) він може бути з різною начинкою - з джемом різних смаків, кремом, нутелою, шоколадом, білим шоколадом, без начинки, з кремово - джемово начинкою. Я дуже люблю гарячий круасан з шинкою і сиром, який випадково виявила в одній з кафешок скелі . Для тих, хто не любить солодке на сніданок пропонують Піццетті. Для стежать за фігурою виробляють Корнетт з висівками і навіть Корнетт з активованим вугіллям . Вартість Корнетт (або інший схожою випічки) в Італії 1.00 - 1.50 €.

  • Фото італійської випічки (лише мала частина того, що тут можна зустріти):

Фото італійської випічки (лише мала частина того, що тут можна зустріти):

1. Канолло фриту (Cannolo fritto)
2. Крапф (Krapfen)
3. Канолло з шоколадом (Cannolo ciocolatto)
4. Сфольята (Sfogliata)

Сфольята (Sfogliata)

5. Різвельyo (Risveglio)
6. Джіруветта (Giruvetta)
7. Крандзелла (Kranzella)
8. Бріош джелато (Briosche gelato)

Бріош джелато (Briosche gelato)

9. Треччолла (Trecciola)
10. Чамбелла (Ciambella)
11. Саккоттіно (Saccottino al ciocolatto)
12. Корнетт (Cornetto)

Домашній сніданок в Італії

Особливість італійського сніданку в тому, що навіть вдома італійці не будуть сильно напружуватися, щоб його приготувати (смажити, шкварить, варити). Так, вони особливо не змагаються, і їдять печиво з молоком або соком, тости або ж просто хліб з джемом і нутелою. Хтось вважає за краще купувати напівфабрикати корнетів та іншої випічки, і самостійно їх випікати в духовці, 20 хвилин і італійський сніданок готовий. Ті хто стежать за фігурою їдять на сніданок мюслі.

Дитячий сніданок в Італії

Дитячий сніданок особливо нічим не відрізняється від дорослого. Якщо діти їдять в кафе, то природно це буде який-небудь пончик або круасан з молоком, соком або гарячим шоколадом. Багато італійських діти не уявляють свій сніданок без Нутеллою, джему, печива і інший не дуже здорової їжі, тому діти в Італії (особливо на півдні) м'яко кажучи вгодовані, причому починаючи з найменших вікових груп. Також особливо популярні мюслі з фруктами, кукурудзяні пластівці, йогурти, бутерброди з сиром і ковбасою.

Сніданок в готелях Італії

Багато готелів Італії в основному пропонують континентальний сніданок (кава, сік і круасан). При цьому будьте впевнені, що випічка (круасани, хліб, булка) буде свіжої. Є частина готелів які пропонують на сніданок нарізку з шинки і ковбас, сир, млинці, тартинки з маслом , Мюслі або англійський сніданок (омлет з сосисками, яєчню з беконом і ковбасою). Тому бронюючи номер в готелі через інтернет, можна це питання уточнити заздалегідь, або ж зовсім відмовитися від сніданку.

Що їдять на сніданок в Італії?

Новости