Що таке SWOT-аналіз

Автор: Андрій Дата: 28.02.2015 Рубрика: Бізнес-аналіз

Проведення SWOT-аналізу Вашого бізнесу - це навіть в деякому роді забавне справу Проведення SWOT-аналізу Вашого бізнесу - це навіть в деякому роді забавне справу. Причому сам такий аналіз займає зовсім небагато часу. Однак його виконання змусить Вас думати про бізнес зовсім по-новому.

SWOT-аналіз призначений допомогти Вам розвинути сильну бізнес-стратегію, тобто допомогти Вам розглянути всі сильні і слабкі сторони Вашого бізнесу, можливості бізнесу і його загрози, що існують на ринку.

Як Ви вже зрозуміли з вищесказаного абзацу, SWOT позначає Сильні і Слабкі сторони, Можливості і Загрози. Говорячи по-іншому, SWOT-аналіз - це організований список самих значних переваг Вашого бізнесу, його слабких сторін, можливостей і загроз.

Сильні і слабкі сторони є внутрішніми для компанії факторами (це місце розташування, патенти, репутація і т.д.). Впливати на них Ви можете самостійно. А ось можливості бізнесу і його погрози - це вже зовнішні фактори, (це постачальники, конкуренти, ціни і т.д.). Вони знаходяться на самому ринку, і Ви не можете впливати на них, подобатися Вам це чи ні.

Існуючі компанії можуть застосовувати SWOT-аналіз в будь-який час, і з його допомогою оцінювати змінюють умови і своєчасно реагувати на ці трансформації. Безумовно, було б корисним огляд стратегії, періодично проводиться в компанії, починати саме з SWOT-аналізу.

Щодо нових компаній - для них доцільно буде використовувати SWOT-аналіз як частину їх процесу планування. У цьому аналізі немає такого поняття щодо планів Вашого бізнесу як то «один формат підходить до всього». Тут Ваш новий бізнес буде представлений з точки зору його унікальності, завдяки чому Ви зможете відразу піти правильним шляхом, що в майбутньому звільнить Вас від багатьох головних болів.

В даному підрозділі постів ми розглянемо наступне:

Якщо матеріал поста був для Вас корисний, поділіться посиланням на нього в своїй соцмережі:

Складіть свій БІЗНЕС-ПЛАН з допомогою спрощеного шаблону бізнес-плану в форматі Excel

При використанні матеріалів сайту наявність активного посилання на www.blogbusiness.com.ua обов'язково

Інші матеріали по темі «SWOT-аналіз»

Вам також може бути цікаво:

Статті по темі бізнес-аналізу

Універсальний шаблон для SWOT-аналізу в форматі Access

Матеріали партнерів:

Новости