Що потрібно зробити, щоб купити авто з автопарку Кабміну?

Українці зацікавилися можливістю покупки автомобілів, які розпродають вітчизняні міністерства

Українці зацікавилися можливістю покупки автомобілів, які розпродають вітчизняні міністерства. Нагадаємо: Кабінет міністрів затвердив програму економії і постановив, що відомства повинні позбутися від зайвих автомобілів в своїх автопарках. І в уряді, і в міністерствах зізнаються, що не очікували такого інтересу до своїх транспортних засобів з боку населення. «Люди дзвонять і питають: коли будуть продаватися машини, скільки будуть коштувати, які документи потрібні для покупки авто», - розповіли «Сьогодні» в Мінекономіки.

Офіційної інформації про розпродаж автомобілів поки мало: не всі відомства оприлюднили списки транспортних засобів, які підуть з молотка, виправдовуючись, що поки триває оцінка вартості автопарків. Піонером став Кабмін: в квітні відомство опублікувало перелік з 73 транспортних засобів, в який потрапили 15 автомобілів Mercedes 1997-2002 років випуску, 20 авто Volkswagen 2003 року в., 17 машин Skoda 2002-2008 р.в., а також автомобілі Opel , Ford і «Чайки». Ці автомобілі уряд планує виставити на аукціон вже в червні. Не відстає і Держсільгоспінспекція, яка в квітні визначила передпродажний список з 108 машин: ВАЗів, Daewoo і Skoda. У Міндоходов намір позбутися від тисячі двісті двадцять вісім авто, але, ні конкретні марки авто, ні їх ціна поки невідомі.

Які автомобілі Кабмін виставить на аукціон?
Купити автомобіль з автопарку Кабміну можна вже в червні

А ось деякі держслужби вже виставили авто на продаж. На товарних біржах можна «доглянути» собі авто з податкової, Фінінспекція або «Укрспецекспорту»: оголошення про аукціон, згідно із законом, з'являється на сайті мінімум за 15 днів до його початку. Як правило, в описі лота вказана марка авто, рік випуску, колір, об'єм двигуна, початкова вартість і т. Д. Наприклад, в травні на аукціонах можна позмагатися за Volkswagen або Saab за стартовою ціною від 80 до 225 тис. Грн (це дешевше ринкової вартості на 10-15%). Як розповіли «Сьогодні» на біржах, в аукціоні може взяти участь будь-який українець. Покупець-фізособа має зібрати пакет документів: копії паспорта, ідентифікаційного коду та провести оплату внесків: реєстраційного (17 грн) і гарантійного (10% від початкової вартості авто - якщо його купив хтось інший, ця застава повертається власнику). Також потрібна довідка з банку про реквізити рахунку, з якого здійснювалась оплата внесків. З повним пакетом всіх документів покупець повинен приїхати в офіс біржі та заповнити заявку на участь в аукціоні, причому зробити це можна не пізніше, ніж за 3 робочих дні до початку аукціону. Також зараз обговорюється ідея продажу всіх урядових авто через єдину товарну біржу - держкомпанію «Національна мережа аукціонних центрів». «Поки це тільки обговорюється. Але у влади є бажання, що продаж автомобілів проходила через одну структуру, щоб все було прозоро », - повідомили виданню в одному з відомств.

Багато експертів вважають, що покупка авто через такий аукціон - вигідна. «Торги будуть стартувати, швидше за все, з нижньої планки цін авторинку. Тому якщо Mercedes б / у обійдеться в $ 15-20 тис. (На ринку - $ 25-30 тис.), А Skoda або Volkswagen - до $ 10-12 тис. (Проти ринкової ціни в $ 15-20 тис.), То купити таке авто - непоганий варіант », - заявив гендиректор ВААІД Олег Назаренко. Якщо ж хтось побоюється купувати госавто за принципом «кота в мішку», машину можна подивитися напередодні аукціону - за попередньою домовленістю. «Можна вивчити документи на автомобіль і навіть зазирнути під капот, щоб оцінити техстан машини», - розповіли в гаражі одного з відомств.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Віталій Чухліб

Онлайн-редактор сайту «Автоцентр» Незважаючи на те, що раніше журналістів називали «акулами пера», а нині «величають» «дятлами клавіатури», в другій за давністю професії повно своїх родзинок. І хоча в автожурналістіке я перебуваю без року тиждень, сподіваюся, що наші з нею почуття будуть взаємними. Готовий до конструктивної критики :) Шановні друзі, величезне прохання, не використовуйте в коментарях нецензурну лайку, оскільки, монітор на відміну від паперу все стерпить, але навіть він іноді може червоніти від того, як, чим і наскільки в нашій країні «люблять» Автодор ... Google+

Інші матеріали автора:

Які автомобілі Кабмін виставить на аукціон?

Новости