Що робити якщо втратив банківську карту: як відновити втрачену картку

  1. Що знадобиться, щоб заблокувати карту?
  2. Як відновити банківську карту, що була загублена?
  3. Переведення в готівку без банківської карти
  4. Знайшли пропажу - банківську карту
  5. Знайдена банківська карта
  6. зняли гроші
  7. Висновок. висновок

Компанії стала в нашому житті невід'ємною частиною, адже з її допомогою можна проводити безліч грошових операцій: розплачуватися за різного роду послуги, знімати готівку і т

Компанії стала в нашому житті невід'ємною частиною, адже з її допомогою можна проводити безліч грошових операцій: розплачуватися за різного роду послуги, знімати готівку і т.д.

Вона як ключ, який відкриває двері до рахунку в банку, тим самим лякаючи, що хтось може її дістати і заволодіти коштами, що найчастіше зароблені великими труднощами. Що робити якщо втратив банківську карту?

Що знадобиться, щоб заблокувати карту?

На жаль, але навіть наявність пароля на карті, не вбереже її від шахрайських дій, якщо не вдасться перевести в готівку загублену карту, то ось розрахуватися її вже точно зможуть. Адже основна маса карт передбачає послугу безконтактної оплати та інтернет-покупки. Так що кошти можуть бути втрачені.

Відео

Як тільки виявилося, що карта загублена, то відразу ж потрібно її заблокувати, перш ніж ній встигнуть скористатися. Для цього знадобиться:

  1. Завітати до відділення обслуговуючого банку, де написати заяву про втрату;
  2. Зателефонувати на номер клієнтської підтримки, і дати запит на блокування картки;
  3. Через інтернет-банкінг, для цього спочатку потрібно провести реєстрацію, після чого, в особистому кабінеті вибрати відповідний розділ і зробити блокування;
  4. При наявності мобільного додатка від банку, то скористатися ним.

Завітати до відділення обслуговуючого банку, де написати заяву про втрату;   Зателефонувати на номер клієнтської підтримки, і дати запит на блокування картки;   Через інтернет-банкінг, для цього спочатку потрібно провести реєстрацію, після чого, в особистому кабінеті вибрати відповідний розділ і зробити блокування;   При наявності мобільного додатка від банку, то скористатися ним

Всі способи зажадають дані, які підтвердять особистість, тільки після цього буде проведена блокування. Після чого загублена карта втратить свої можливості по операціях. Але ось рахунок буде активний, за допомогою інтернет-банкінгу, можна і далі проводити грошові перекази.

Також блокуванням карти потрібно скористатися в наступних ситуаціях:

  • Термін дії картки закінчився;
  • Пластик зазнав змін - зламаний;
  • Картку поглинув банкомат, і повернути з її немає можливості;
  • При змінах особистих даних;
  • Якщо пароль, код карти став в доступі сторонніх.

Термін дії картки закінчився;   Пластик зазнав змін - зламаний;   Картку поглинув банкомат, і повернути з її немає можливості;   При змінах особистих даних;   Якщо пароль, код карти став в доступі сторонніх

до змісту ↑

Як відновити банківську карту, що була загублена?

Як відновити банківську карту, що була загублена

Так як дії інтернет-банкінгу все ж спрощує коло можливостей користування засобами, зниклу карту слід відновити. А для цього знадобиться звернутися до відділення банку, перш заблокувавши втрачену, де написати заявку на відновлення пластику, в якому вказати паспортні дані та ідентифікаційний код.

Також можна зателефонувати на гарячу лінію, де озвучити персональні дані з кодовим словом, що було вибрано під час підписання договору.

Зазвичай послуга є платною, цінова політика встановлюється кожним банком окремо. Також залежить від тарифів її щорічного обслуговування. Оплату можна внести як при написанні заяви, або вона буде знята з рахунку, який обслуговує банк.

Оплату можна внести як при написанні заяви, або вона буде знята з рахунку, який обслуговує банк

Фінансова установа. Час відновлення карти. Вартість послуги. Способи звернення для перевипуску. Сбербанк. До двох тижнів. Від 30 до 600 рублів, виходячи з карти, безкоштовно - моментальні і преміум класу. • Через відділення;
• Сбербанк онлайн;
• Зателефонувати на гарячу лінію - 88005555550. Альфа-Банк. Від трьох до восьми днів. Основні - 975 рублів, додаткові - 500 рублів, можливі й інші ціни, виходячи з індивідуальних карт. • Виключно у відділенні банку;
• Перед подачею заяви заблокувати, звернувшись на номер гарячої лінії 8800200000. Тінькофф. Від двох до п'яти днів. 290 рублів. • Дистанційно - зателефонувавши на гарячу лінію - 88005551010;
• Відправивши смс-повідомлення на номер 2273, з текстом: "Блокування і останні чотири цифри карти, що потрібно заблокувати.

На відновлення втраченої банківської карти піде не менше двох тижнів. На це потрібно звернути увагу власникам кредитних карт, так як позика продовжує нараховуватися, виходячи з встановленого графіка. Коли пластик буде готовий, власника повідомлять смс-повідомленням.

В індивідуальних випадках, як з Промсвязьбанка, при видачі першої карти, відразу надається друга - дубльована.

Так що, при втраті картки основний, можна активувати, за допомогою спеціального коду, дубльовану, тим самим відмовившись від перевипуску. Вартість такої послуги не перевищує триста рублів.

Рекомендується карту-дубляж зберігати в окремому місці, не суміжному з основною, адже інакше велика ймовірність втрата двох карт одночасно.

Блокування загубленої банківської карти може бути двох способів:

Тимчасова. Блокування здійснюється на якийсь проміжок часу, так як власник може припускати, що ще знайде карту. І якщо вона і справді буде знайдена, то її розблокують, буде працювати в звичайному режимі. Вічна. Блокується назавжди при впевненості її повної втрати. Навіть якщо виявиться, що вона знайшлася, то розблокувати її вже не вийде, передбачений тільки перевипуск. до змісту ↑

Переведення в готівку без банківської карти

Банківська картка загубилася, а гроші потрібні на руки? Не біда, їх можна зняти в касі банку, маючи при собі паспорт, документ, що засвідчує особистість.

Решту грошових операції, які не потребують готівкового розрахунку, можна здійснювати за допомогою інтернет-банкінгу. Або перевести кошти на інший рахунок, який обслуговується інший картою, і зняти гроші з неї. Уточнити у консультанта банку про отримання готівки, так як вони можуть запропонувати й інші способи для зняття.

до змісту ↑

Знайшли пропажу - банківську карту

Через неуважності, багато втрачають карту прямо у себе вдома, засунувши її в поспіху кудись в незвичне місце, а через якийсь час згадують або знаходять.

Рідше, але буває, що картку можна знайти якщо вона спочатку була загублена на вулиці. В цьому можете посприяти як самі, так і оточуючі, які можуть повернути власнику пропажу:

  1. Подавши оголошення про зникнення;
  2. Пройтися по тих місцях, де були в той день;
  3. Оглянути всі кишені як в одязі, так і в сумках.

Подавши оголошення про зникнення;   Пройтися по тих місцях, де були в той день;   Оглянути всі кишені як в одязі, так і в сумках

до змісту ↑

Знайдена банківська карта

Знайдена банківська карта

Навіть якщо картку вже заблокували, то її можна розблокувати тими ж способами, що знадобилися для блокування.

А на випадок, якщо вже оформили перевипуск, то або самостійно її знищити, порізавши на дрібні шматочки, або віднести в банк, де її при особистій присутності утилізують.

до змісту ↑

зняли гроші

Якщо заблокувати вчасно не встигли загублену банківську картку, перш ніж зняли грошові кошти сторонні особи. Те гроші можна ще повернути.

Написавши заяву в банк.После чого буде вироблено розслідування. Засоби повернуть в повному обсязі, якщо клієнт раніше не оголошував хоч яку-небудь інформацію по карті: номер, пін-код і т.д., І це не з його вини картка потрапила в руки шахраїв.

до змісту ↑

Висновок. висновок

висновок

При втраті банківської карти, в першу чергу потрібно її заблокувати, для того щоб запобігти можливості користування нею сторонніми.

Що можна зробити як звернувшись в сам банк, так і в телефонному режимі, або ж через інтернет. Відновити і розблокувати банківську карту, можна тими ж способами, що передбачені для блокування.

Що знадобиться, щоб заблокувати карту?
Як відновити банківську карту, що була загублена?
Що робити якщо втратив банківську карту?
Що знадобиться, щоб заблокувати карту?

Новости