Що таке "віддалена робота"

  1. Переваги віддаленої роботи:

Наприклад, письменник може відправляти по Інтернету нову книгу, дизайнер - макет сайту, а програміст - код програми, до того ж працювати можна вдома, в кафе або в будь-якому іншому місці - був би Інтернет Наприклад, письменник може відправляти по Інтернету нову книгу, дизайнер - макет сайту, а програміст - код програми, до того ж працювати можна вдома, в кафе або в будь-якому іншому місці - був би Інтернет. Детальніше про віддалену роботу читайте тут http://www.weblancer.net/

Дистанційним працівником є ​​і штатний фахівець, який найнятий в компанію за контрактом, і фрілансер - приватний фахівець, який наймається для виконання якогось проекту або для тимчасової роботи. Тому не можна плутати фріланс і віддалену роботу - це абсолютно різні поняття.

Переваги віддаленої роботи:

  • Вільний графік. Ви самостійно вирішуєте, коли працювати, коли відпочивати. Притому замовник визначає граничні терміни здачі проекту.
  • Економія часу. Немає необхідності їздити на роботу, витрачати кілька годин на метро, ​​в пробках.
  • Економія грошей, які потрібні на «офісну одяг».
  • Можливість підробляти, брати проекти інших компаній і клієнтів, оскільки роботодавець не зможе контролювати, як Ви працюєте, і чи працюєте виключно над його проектом. При віддалену роботу роботодавцю важливий тільки результат, але не сам процес.

Недоліки віддаленої роботи:

  • Ні спілкування з працівниками, колегами. Деякі від цього дуже страждають, а деякі переносять це досить легко.
  • Комп'ютер, всі необхідні програми, в основному, потрібно купувати за свій рахунок (втім, є і виключення).
  • Буде потрібно самому організовувати робочий день.
  • Найчастіше така робота виявляється роботою з ненормованим графіком.

Біржа віддаленої роботи - це майбутнє, почасти - настало справжнє. Перекладаючи працівників на віддаленим режим, роботодавець економить на приміщенні, для працівників ж цей варіант заробітку, в основному, комфортніше і зручніше.

Новости