Що робити, якщо селф-палиця не працює з Android?

  1. 1. Селфі за допомогою таймера.
  2. 2. Селфі за допомогою серійної зйомки
  3. 3. Селфі за допомогою свисту
  4. 4. Селфі за допомогою голосових команд
  5. 5. Селфі за допомогою жестів
  6. 6. Селфі за допомогою струшування
  7. 7. Селфі за допомогою посмішки

Вас спіткало велике розчарування - селф-палиця абсолютно відмовляється працювати з вашим телефоном. Ви акуратно виконали всі кроки по підключенню Bluetooth-монопода - немає ефекту. Вже вивчена цілком загальна стаття про те, як змусити селф-палицю працювати , І навіть прочитані коментарі до неї - все одно марно. Мало того, з телефоном друга цей же монопод виконує всі свої функції взагалі без проблем і танців з бубном!

як змусити селф-палицю працювати

Ну що ж, таке буває, і причини можуть бути дуже різними. Приклади, які приходять на думку в першу чергу:

  • версія Android нижче 4.2.2, або версія iOS нижче 5.0
  • на вашому телефоні стоїть Blackberry OS / Windows / Symbian / і т.п.
  • виробник телефону «постарався» і вирізав з прошивки вашої моделі потрібний тригер (або взагалі його не дописав)

І що тепер? Збирати гроші на новий телефон, а селф-монопод поки передарувати? Але ви ж не хочете повертатися до світлин з витягнутою рукою в кадрі! Або шукати громадський туалет, щоб зняти себе в дзеркалі! Ще гірше - віддавати телефон випадковому перехожому!

Отже, якими способами можна зробити Селфі за допомогою монопода, навіть якщо ваша селф-палиця не працює?

1. Селфі за допомогою таймера.

Так, а чому б і ні? Найпростіший спосіб, адже більшість штатних додатків «Камера» вже мають цю функцію.

Камера -> Налаштування -> Таймер -> вибір періоду очікування.

Мінус - для кожного дубля доведеться підтягувати телефон до себе, і запускати таймер заново.

Плюс - не потрібно встановлювати ніяких додаткових додатків.

2. Селфі за допомогою серійної зйомки

Це трохи більш просунутий спосіб, що дозволяє зробити підряд кілька кадрів, щоб потім вибрати найбільш вдалі. З мінусів - те, що кілька перших і останніх кадрів викидаються за замовчуванням, в пам'яті телефону має достатній обсяг вільної пам'яті, і після зйомки доведеться витрачати якийсь час на сортування. Однак є і плюси - за одну сесію можна зняти відразу кілька ракурсів і поекспериментувати з компонуванням кадрів, не втрачаючи часу кожен раз на виставлення таймера.

Штатний додаток «Камера» нам в цьому не особливо допоможе. Так, багато хто з них вміють робити серійну зйомку, проте для цього потрібно утримувати кнопку спуску затвора. Тобто для нас це не рішення, так як саме затвор то ми і не можемо спустити через непрацюючої палиці.

Тому щоб зробити Селфі серійною зйомкою на відстані витягнутої палиці, ми використовуємо окремі додатки. В першу чергу тут допоможуть ті, які працюють з інтервального зйомкою для подальшого склеювання в таймлапс.

Наприклад, для цього можна використовувати Lapse It .

Після запуску вибираємо New capture:

Далі задаємо, якою камерою будемо знімати, в якому дозволі ...

і з яким інтервалом ... і з яким інтервалом.

Тиснемо Capture і зупиняємо, коли нафоткал досить.

Далі доведеться трохи пошаманити, так як додаток все ж створено для таймлапса, тому воно буде намагатися зліпити знімки в відеоряд, в той час як нам потрібні самі «сирі» фото.
Для цього відкриваємо будь-який файл-менеджер, наприклад, Total Commander , І знаходимо папку LapseIt (шлях може мати такий вигляд: ... / storage / emulated / 0 / LapseIt), в якій кожна сесія буде акуратно покладена в окремий каталог.

/ storage / emulated / 0 / LapseIt), в якій кожна сесія буде акуратно покладена в окремий каталог

Невеликим недоліком саме цієї програми є те, що максимальний розмір фото відповідає full hd, тобто 1920х1080. З іншого боку, для вивантаження в соцмережі такого дозволу буде достатньо з запасом.

3. Селфі за допомогою свисту

Що може бути простіше, ніж просто свиснути перед тим, як зробити фото? Нехай цей спосіб не бентежить тих, у кого свистіти виходить поганенько. додаток Whistle Camera пропонує широкий діапазон налаштувань чутливості мікрофона, так що не потрібно буде тягати з собою паровозний гудок. Зрештою, поруч з моноподи не складно носити і невеликий свисток.

Також не варто хвилюватися про те, що вийде дурнувате фото - додаток спускає затвор з невеликою затримкою, тому у вас буде час зробити правильне вираз обличчя.

Також не варто хвилюватися про те, що вийде дурнувате фото - додаток спускає затвор з невеликою затримкою, тому у вас буде час зробити правильне вираз обличчя

В цілому програма виконана в мінімалістичному стилі, але є все необхідне - перемикання режимів фото / відео, зміна камер, спалах, перехід в галерею, таймер і настройки.

В цілому програма виконана в мінімалістичному стилі, але є все необхідне - перемикання режимів фото / відео, зміна камер, спалах, перехід в галерею, таймер і настройки

4. Селфі за допомогою голосових команд

Розвиваючи тему свисту, виникає питання - а чому б не сказати словами те, що ви хочете від свого смартфона? Головна принадність такого рішення в тому, що зовсім не обов'язково шукати якісь додатки під цю задачу. Якщо на смартфоні хоча б варто Android Jelly Bean, то ваш штатний Google Now як раз і створений для перетворення телефону в співрозмовника!

5. Селфі за допомогою жестів

Для iOS існує додаток CamMe , Яке розпізнає руку, стиснуту в кулак, і робить знімок через 2-3 секунди після цього. Шкода, розробники не спромоглися написати аналог для Android. Однак уже давно існує програма, яка спочатку було створено для зйомки фото під час їзди за кермом. Передбачається, що телефон при цьому повинен бути зафіксований присоскою до лобового скла.

На відміну від CamMe, Drive Cam реагує не на кулак, а на більш доброзичливий жест - швидкі змахи долонею з боку в бік. Іноді виходить не з першої спроби, та й махати, чесно кажучи, доводиться поруч з датчиками наближення. Але в цілому концепція працює, так що тепер належить всього лише відправитися в PlayMarket на пошуки більш вдалого рішення, що реагує на ваші жести на більшій дистанції.

Але в цілому концепція працює, так що тепер належить всього лише відправитися в PlayMarket на пошуки більш вдалого рішення, що реагує на ваші жести на більшій дистанції

6. Селфі за допомогою струшування

Якщо з жестами тільки що згадане Drive Cam працює так собі, то нам стане в нагоді інша можливість застосування, про яку розробники чомусь скромно замовчують. Власне, про її існування ми дізналися зовсім випадково, просто зайшовши в настройки з цікавості.

Ця програма, виявляється, вміє використовувати в якості тригера для спуску затвора ще й сигнали гіроскопа. Так що для власників Android-пристроїв відкривається можливість робити Селфі просто струснувши телефон! А якщо цей смартфон зафіксований в тримачі селф-палки, то струснути його буде зовсім не складно.

А якщо цей смартфон зафіксований в тримачі селф-палки, то струснути його буде зовсім не складно

7. Селфі за допомогою посмішки

Якщо свистіти, махати руками, палицями або показувати кулаки не завжди буває доречно, то сяюча посмішка на фото вже точно не буде зайвою. Тому девелопер Atef Haouari створила просту програмку, яка розпізнає обличчя, і, як тільки ця особа починає усміхатися, робить знімок. інтерфейс SmileCam мінімалістичний на скільки це можливо - видошукач, кнопка зміни камери, перехід в галерею і повзунок «сили посмішки». Так-так, ви самі задаєте, на скільки широко потрібно посміхатися, щоб камера зробила знімок.

Під час тестів додаток SmileCam показало себе відмінно, так що програма більш ніж гідна уваги.

***

Замість висновку хотілося б підкреслити, що всі наведені в цій статті конкретні програми - це лише приклади. Під кожен з описаних способів зйомки в надрах Google Play напевно можна знайти і інші програми. Можливо, навіть більш зручні і багатофункціональні.

Якщо ж ви знаєте ще якийсь спосіб умовити телефон зробити фото, не торкаючись його, і готові поділитися своїм Лайфхак, ваш внесок у справу перемоги над непрацюючими селф-палицями буде просто неоціненний!

Ця стаття була корисною? Не соромтеся робити лайк або репоста в соцмережах. Це головний стимул проводити нові тести і писати нові огляди!
Підписуйтесь щоб не пропускати найсвіжіші новини + поради!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Збирати гроші на новий телефон, а селф-монопод поки передарувати?
Отже, якими способами можна зробити Селфі за допомогою монопода, навіть якщо ваша селф-палиця не працює?
Так, а чому б і ні?
Ця стаття була корисною?

Новости