Що таке комплекс неповноцінності і як з ним боротися?

Всі люди володіють тими чи іншими комплексами. Вони є у всіх, навіть у самих на вигляд впевнених в собі індивідів. Як правило, комплекси закладаються в нашій свідомості до сімнадцяти років, коли йде активний процес виховання людини з боку сім'ї і суспільства.

Як правило, комплекси закладаються в нашій свідомості до сімнадцяти років, коли йде активний процес виховання людини з боку сім'ї і суспільства

Людині, яка страждає комплексом неповноцінності, весь час здається, що він чимось гірша за інші. Він боїться виглядати перед оточуючими нерозумно, соромиться своєї зовнішності і вкрай гостро реагує на чужу думку про нього. Через це така людина боїться робити те, що йому дійсно хочеться, не бажаючи бути засудженим суспільством. Його діями керує громадська думка і в підсумку він залишається незадоволеним власним життям.

Якщо в цьому описі ви впізнаєте себе, то пам'ятайте одну просту істину: інші люди також як і ви періодично потрапляють в дурні і незручні ситуації, виглядають смішно і безглуздо і мають свої дивацтва і чудаковатости. Всі вони, так само як і ви, бояться громадського осуду. Тому не варто зациклюватися на своїх недоліках, дивацтва і особливості, адже їх має кожен.

Новости