Що краще купити Xiaomi Mi Band 2 або Meizu Band H1?

Порівняльний тест двох фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 2 і Meizu Band H1

Порівняльний тест двох фітнес-браслетів Xiaomi Mi Band 2 і Meizu Band H1

При підборі собі фітнес-браслета, кожен користувач стає перед вибором - який краще купити? Сучасний ринок пропонує досить великий вибір подібних пристроїв. Ми вирішили протестувати і зробити порівняльний аналіз двох найбільш популярних моделей фітнес браслетів - Xiaomi Mi Band 2 і Meizu Band H1.

Почнемо, мабуть, із зовнішнього вигляду. Xiaomi Mi Band 2 - це двоелементний фітнес-браслет, що складається з робочої капсули і браслета. У разі пошкодження або розриву ремінця його можна купити в найближчому інтернет-магазині, такому як цей і провести заміну. Вибір браслетів досить великий не тільки за матеріалом виконання, але і за кольором. У Meizu Band H1 такої можливості немає, капсула з ремінцем являють собою єдине ціле, заміні по частинах не підлягають.

Зручність експлуатації. Тестувалися обидва вироби протягом тижня, за результатами тестів більш зручним виявився Xiaomi Mi Band 2. Конструкції обох фітнес-браслетів ідентичні - і у першого, і у другого зі зворотного боку є віконце для виміру пульсу (у Mi Band 2 воно прямокутне, у Meizu Band H1 квадратне). Площа контакту цього віконця з рукою у Xiaomi більше, тому браслет більш зручний в носінні.

Площа контакту цього віконця з рукою у Xiaomi більше, тому браслет більш зручний в носінні

Водонепроникність. Обидві моделі мають захист від вологи, пилу, невеликих ударів по стандарту IP67. В процесі тестування з фітнес-браслетами плавали в басейні, приймали душ, носили, не знімаючи в процесі всього тестування. Обидва браслета показали повну відповідність стандарту IP67.

Екрани. Обидва браслета мають LED індикатори діагоналлю 0,42 дюйма. Інформація на дисплеях на сонці читається погано. Відмінності моделей тільки в елементах управління екранами. У Mi Band подекраная кнопка управління більше, керувати нею легше. У Band H1 кнопка мініатюрна, тактильно її відчути можна, але потрапити на неї швидко складніше. Тому управління фітнес браслетом від Ксіаомі більш вдале.

Bluetooth. У Meizu використовується блютуз версії 4.2, у Xiaomi версії 4.0. На працездатності різні версії ніяк не впливають, обидва браслет працюють однаково.

На працездатності різні версії ніяк не впливають, обидва браслет працюють однаково

Акумуляторна батарея. Акумуляторна батарея в Band H1 має ємність 60 мАг. Для автономної роботи її вистачає приблизно до 15 діб, що підтверджується реальними тестами. При постійному відстеженні основних показників організму протягом дня одного заряду вистачає приблизно на 7 днів.

У Mi Band 2 акумулятор має ємність 70 мАг. Якщо відключити всі функції крім шагомера, то одного заряду буде вистачати приблизно на 25 - 26 діб. При постійному використанні його вистачає приблизно на 1,5 - 2 тижні.

Основні функції. Обидва браслета мають однаковий функціонал, вони вміють відстежувати:

  • кількість пройдених кроків;
  • пульс користувача;
  • спалені калорії;
  • мають лазерний датчик, що підраховує серцевий ритм;
  • мають будильник з трекером сну;
  • приймають повідомлення від додатків;
  • можуть безперервно заміряти пульс, що дуже зручно при заняттях в залі.

кількість пройдених кроків;   пульс користувача;   спалені калорії;   мають лазерний датчик, що підраховує серцевий ритм;   мають будильник з трекером сну;   приймають повідомлення від додатків;   можуть безперервно заміряти пульс, що дуже зручно при заняттях в залі

Програмне забезпечення. Для Meizu ця частина тестування була провальною - ні в Google Play, ні в App Store спеціальних додатків під браслет немає. Їх потрібно завантажувати зі сторонніх ресурсів, що дуже незручно. Фірмовий додаток називається «Meizu Bracelet». До слова, на iPhone завантажити і встановити його так і не вийшло.

При запуску програми можна зареєструватися, використовуючи соціальні мережі, тільки офіційний акаунт або ж китайські соцмережі. У самому додатку не передбачена синхронізація з іншими фітнес-програмами, такими як «Google Fit». Одним словом софт для Band H1 дуже незручний і його просто немає.

У Xiaomi картина повністю протилежна - у всіх маркетах є фірмовий додаток «Mi Fit». Зареєструватися можна за допомогою соцмереж або Mi аккуанта. Всі дані можна вивантажувати в хмару або робити синхронізацію з іншими сторонніми фітнес-додатками.

Всі дані можна вивантажувати в хмару або робити синхронізацію з іншими сторонніми фітнес-додатками

Ще однією відмінною рисою виробів від компанії Xiaomi можна вважати різноманітність «розумної» продукції - від «розумних» кросівок до «розумних» ваг. Всі пристрої легко синхронізуються один з одним в одному додатку, повністю відображають всю активність людини за добу.

Ціна. Мінімальна ціна на Xiaomi Mi Band 2 стартує від 1900 руб, тоді як на Meizu Band H1 від 2500 руб.

Xiaomi Mi Band 2Meizu Band H1Зовнішній вигляд1Зовнішній вигляд1Ергономіка1Ергономіка-Захист1Захист1Екран1Екран1Bluetooth-Bluetooth1Акумуляторна батарея1Акумуляторна батарея-Основні функції1Основні функції1Програмне забезпечення1Програмне забезпечення-Ціна1Ціна-Разом8Разом5

Підсумкові висновки. За результатами тестів незаперечним лідером, на наш погляд, виявився фітнес браслет від Xiaomi - Mi Band 2. Він довше живе від однієї зарядки, у нього краще софт і нижче ціна. По суті, цей пристрій на всі випадки життя з хорошим співвідношенням ціни до якості.

Новости