Що таке фітнес-браслет і навіщо він мені?

  1. Що таке фітнес-браслет?
  2. Для чого потрібен фітнес-браслет?
  3. 5 основних функцій фітнес-браслета
  4. 2. Якщо спати - то професійно
  5. 3. Слухай своє серце
  6. 4. Калорії вважати не потрібно
  7. 5. Тренер потрібен? Ні, я зі своїм.
  8. 6 фішок, які роблять фітнес-трекери потрібними
  9. 4 критерії, які допоможуть вибрати фітнес-трекер для себе

Ви студент, який крім підготовки до сесії не має більше занять або офісний працівник, який з ранку до ночі не встає з робочого місця або спортсмен, який не може прожити ні дня без спортзалу або безробітний, який займається пошуком роботи

Ви студент, який крім підготовки до сесії не має більше занять або офісний працівник, який з ранку до ночі не встає з робочого місця або спортсмен, який не може прожити ні дня без спортзалу або безробітний, який займається пошуком роботи. Ким би ви не були, необхідно знати як працює організм і долучитися до правильного способу життя, а в цьому допоможуть фітнес-трекери , З якими ми сьогодні познайомимося.

В огляді далі: "Що таке фітнес-браслет?", "Чи потрібен вам фітнес-браслет?", "Що фітнес-браслет може і як працює?"

А також:

  • 5 основних функцій фітнес-браслета;
  • 6 фішок, які роблять фітнес-трекери потрібними;
  • 4 критерії, які допоможуть вам вибрати фітнес-трекер для себе.

Що таке фітнес-браслет?

Фітнес-браслет - це гаджет, який - в більшості випадків - одягається на руку і має вбудовані датчики, які відстежують активність протягом дня, включаючи: кількість кроків, пульс, сон, витрачені калорії і т.д.

Відразу хочемо розвіяти один дуже поширений міф: фітнес-браслети тільки для жінок. Невідомо хто це придумав, але він точно був не правий, адже такий гаджет не прикраса, а засіб контролю за здоров'ям. Займатися спортом зараз в моді, тому пристрій не тільки допоможе вам в цьому, а й зовнішнім виглядом покаже всім, що ви серйозно піклуєтеся про себе.

Займатися спортом зараз в моді, тому пристрій не тільки допоможе вам в цьому, а й зовнішнім виглядом покаже всім, що ви серйозно піклуєтеся про себе

Для чого потрібен фітнес-браслет?

На перший погляд, фітнес-браслети потрібні тільки тим, хто професійно займається спортом, або тим "героям" з силою волі, які щоранку прокидаються і в стильному "Адідас" нарізають кола на місцевому стадіоні. Але якщо:

  • ви працюєте в офісі і розумієте, що потрібно більше фізичної активності;
  • ви - студент, який більшу частину дня і ночі проводить за книгами і конспектами;
  • ви хочете нарешті "взяти себе в руки" і позбутися від зайвих сантиметрів;
  • ви хочете вранці вставати з ліжка, а не сповзати з нього;
  • ви хочете контролювати своє здоров'я.

Будьте впевнені: фітнес-браслет - це той девайс, який вам потрібен.

5 основних функцій фітнес-браслета

1. Крокувати, вважати, нагадувати

Крокувати, вважати, нагадувати

Основою будь-якого фітнес-браслета є акселерометр - датчик, який визначає, коли ви рухаєтеся. Ваш фітнес-френд зможе ввечері за чашкою чаю "розповісти":

  • скільки кроків зроблено за день;
  • яку відстань пройдене;
  • скільки часу на добу тривала активність;
  • приблизну кількість спалених калорій і навіть скільки бензину було зекономлено.

Багатьма користувачами перевірено: якщо сьогодні було пройдено 7000 кроків, то завтра захочеться цей показник збільшити як мінімум ще на тисячу. Якщо ж протягом певного часу ви не рухалися, то браслет почне вібрувати і спонукати трохи "розмяться". Це особливо актуально, якщо ви працюєте в офісі. Тепер у вас є той, хто не втомиться мотивувати.

Якщо ж ви хочете додати трохи азарту і духу суперництва в своє життя, тобто фітнес-браслети, які дозволяють ознайомитись з результатами інших користувачів. Будь тим, на кого рівняються.

2. Якщо спати - то професійно

А хіба так можна? З фітнес-браслетом можна. Нікому не секрет, що здоров'я залежить насамперед від якісного сну. Якщо ж щоранку ви заочно стаєте учасником шоу "Останній герой", де одне з випробувань - встати з ліжка, то щось йде не так. Вирішити проблему допоможе фітнес-браслет, який вранці "скаже":

  • загальну тривалість сну;
  • тривалість глибокого сну;
  • тривалість швидкого сну;
  • надасть рекомендації, як зробити сон здоровим.

загальну тривалість сну;   тривалість глибокого сну;   тривалість швидкого сну;   надасть рекомендації, як зробити сон здоровим

Крім інформації про сон, фітнес-браслети мають дійсно "супер-функцію" - будильник. Звучить трохи комічно, але це тільки до першого її випробування на собі. Браслет визначає, коли ви в стадії швидкого сну і тоді будить ніжною вібрацією на зап'ясті.

3. Слухай своє серце

Таку пораду дають багато психологів, але якщо у них ця фраза звучить дуже абстрактно, то з фітнес-браслетами все стає дуже буквально. У більшості з них є вбудований пульсометр . Що це дає:

  • ви в будь-який момент можете виміряти пульс;
  • коли пульс буде перевищувати допустиму межу, браслет почне вібрувати.

4. Калорії вважати не потрібно

Відтепер можна контролювати все, що їси. Особистий дієтолог на відстані витягнутої руки і навіть ближче :)

Деякі фітнес-браслети мають власний щоденник харчування. Для того, щоб його вести потрібно сканувати штрих-коди на продуктах, які вживаєш, і він вважатиме все за вас. Крім того, програма на смартфоні буде малювати красиві графіки про спалені і спожиті калорії, а також ви дізнаєтеся баланс білків, жирів і вуглеводів.

5. Тренер потрібен? Ні, я зі своїм.

Фітнес-браслет допоможе вести особистий календар тренувань. Функція smart coach буде давати рекомендації, як поліпшити результати. З фітнес-браслетом є всі ресурси для того, щоб будувати своє тіло так, як вам того захочеться.

6 фішок, які роблять фітнес-трекери потрібними

1. Повідомлення. Завдяки синхронізації зі смартфоном тепер жоден дзвінок, sms або активність в соцмережах НЕ будуть пропущені . Фітнес-браслети за замовчуванням вібрують при вхідному виклику. Для інших програм є окремі настройки. Чи потрібно виводити інші повідомлень на дисплей фітнес-трекера вирішуйте самі, але пам'ятайте: це зменшує час роботи батареї.

2. GPS-модуль . Далеко не всі моделі фітнес-браслетів можуть цим похвалитися. Моделі, в яких вбудований GPS-модуль, більш точно визначають пройдену відстань, кількість кроків і інші дані, пов'язані з активністю. Похибка може бути в межах 200 метрів на 10 кілометрів, що дуже солідний показник.

3. Автономність. Фішка в тому, що є браслети, які "живуть" до півроку без підзарядки. Які ще гаджети можуть похвалитися такою автономністю ?!

Які ще гаджети можуть похвалитися такою автономністю

5. водонепроникність . Не всі виробники фітнес-браслетів серйозно "напружилися", щоб додати до своїх гаджетів таку фішку. Це в основному преміум-моделі трекерів. Переважна частина мають тільки захист від пилу і бризок.

Переважна частина мають тільки захист від пилу і бризок

6. Дизайн. Потрібно на ділову зустріч - "ловите" фітнес-трекер класичної зовнішності. Поспішайте на вечірку - тримайте яскравий браслет, який підкреслить стиль. Йдете в спортзал - прихопіть з собою браслет, який не заважатиме під час тренувань. Коротше кажучи, різноманітність кольору, форми і стилю просто зашкалює.

Причин купити фітнес-браслет безліч, і навряд чи їх можна все написати в рамках однієї статті. Тому виділимо основні, найбільш впливові.

Як ми вже говорили, фітнес-браслет допомагає стежити за станом здоров'я організму. Так як майже кожен пристрій має додаток для Android або iOS, то можна спостерігати за змінами показників за довгий проміжок часу, що допоможе навіть запобігти певні хвороби.

Якщо ви не звикли носити годинник, то браслет не буде приносити дискомфорт, адже забудете про нього вже через кілька годин і він стане для вас непомітним. Майже всі розумні годинник має різноманітні датчики стану здоров'я, але вони не створені для стеження за станом здоров'я вашого організму. Тому якщо в пріоритеті спорт і здоров'я, то вибирайте краще браслет. Фітнес-браслет - недорогий пристрій з багатьма можливостями. Ви можете купити гаджет, як 10 $, так і за $ 1000.

Фітнес-браслет надзвичайно корисний для кожного, адже здоров'я - найважливіше що у нас є. Тому економити на своєму організмі не можна, і розумний пристрій допоможе вам в цьому.

4 критерії, які допоможуть вибрати фітнес-трекер для себе

Отже, модель можна відфільтрувати за наступними критеріями:

Дизайн
Є браслети, які по дизайну відразу обмежують аудиторію користувачів. Наприклад, Samsung Gear Charm на міцних чоловічих руках буде виглядати злегка комічно, а ось на зап'ясті красивої дівчини їм якраз місце.

Сфера використання
Якщо фітнес-браслет потрібен вам не для професійного заняття спортом, а для того, щоб на мінімальному рівні стежити за своєю активністю і сном, то цілком достатньо буде таких моделей як: Xiaomi Mi Band 2 або Jawbone UP3.

вологостійкість
Якщо обов'язковою умовою має бути наявність в браслеті вологостійкості вищого рівня для занять плаванням, то тут - однозначно - вибір: Moov Now і Misfit Shine 2.

Стиль життя власника
Якщо офіційно-діловий стиль - це ваше життя, то кращим фітнес-супутником буде Samsung Gear Fit або навіть Polar Loop 2 з близьким до класичного дизайном і наявністю якісного дисплея для повідомлень. Якщо ж ви - душа компанії і завжди повинні бути "на стилі", то краще вибрати браслет Withings Go.

Будьте стильними та здоровими! Заходьте і вибирайте СВІЙ фітнес-браслет на сайті КТС.

Що таке фітнес-браслет?
Для чого потрібен фітнес-браслет?
5. Тренер потрібен?
Чи потрібен вам фітнес-браслет?
Що фітнес-браслет може і як працює?
Що таке фітнес-браслет?
Для чого потрібен фітнес-браслет?
5. Тренер потрібен?
Які ще гаджети можуть похвалитися такою автономністю ?

Новости