Що можна брати на ЄДІ в 2017 році?

Екзаменація - дуже непросте і відповідальне випробування

Екзаменація - дуже непросте і відповідальне випробування. Успішне складання ЄДІ визначає кількість набраних балів, дає можливість вступити до обраного ВНЗ, а пізніше знайти гідну роботу. Тому, готуючись до іспиту, необхідно не тільки добре знати предмет, а й ознайомитися з переліком матеріалів і обладнання, яке випускники можуть приносити з собою на ЄДІ і користуватися при здачі іспиту.

Отже, що можна і що можна брати на ЄДІ в 2017 році? Велика частина екзаменаційних дисциплін не передбачає застосування додаткових матеріалів. У число предметів, які знаходяться під суворою забороною, входить мобільний телефон. Збираючись на іспит, кожен школяр повинен перевірити, чи немає у нього з собою і інших заборонених предметів, до яких відноситься пейджер, комунікатор, калькулятор програмованого типу, довідник або словник, фотоапарат, електронний перекладач, смарт-годинник, МP-3 плеєр, відеоапаратура .

Зрозуміло, різні письмові нотатки і шпаргалки також строго заборонені при здачі єдиного державного іспиту. Якщо хто-небудь з членів комісії помітить у учня хоч один предмет з забороненого списку, його власник буде негайно видалений з іспиту. Факт порушення обов'язково повинен бути внесений до протоколу проведення іспиту, що в майбутньому може відбитися на репутації порушника.

Існує перелік обладнання і довідників, якими можна користуватися при здачі єдиного державного іспиту. Це не просто випадковий набір предметів. Відомчі комісії, що займаються розробкою ЄДІ, складають такі списки, виходячи з реальних потреб екзаменованих.

На іспит з математики дозволяється брати тільки лінійку. Довідники та таблиці, які будуть необхідні для вирішення екзаменаційних завдань, видаються прямо в екзаменаційному класі, складаючи єдиний комплект з квитком.

Дозволеними предметами для ЄДІ з географії є ​​транспортир, лінійка, базова модель калькулятора, що виконує дії на додавання, віднімання, ділення, множення, а також добування кореня і тригонометричні обчислення.

Якщо школяр збирається на іспит з хімії, він повинен знати, що можна брати на ЄДІ в 2017 році. У список дозволених предметів входить лінійка і базовий калькулятор з можливістю обчислення тригонометричних функцій. Додаткові матеріали, до яких відноситься таблиця Менделєєва, таблиці ступеня розчинності в воді сполук і довідкові матеріали електрохімічного ряду напруги металів, лунають учням на місці, в одному комплекті з квитком.

На фізику можна принести базову модель калькулятора і лінійку. Довідники, необхідні для іспиту, видадуться разом з екзаменаційним білетом. на ЄДІ з іноземної мови нічого брати з собою не можна, але учні забезпечуються звуковідтворювальною апаратурою та дисками з матеріалами для вирішення завдань в частині аудіювання.

Отже, що можна і що можна брати на ЄДІ в 2017 році?

Новости