Що взяти на море - список того, що слід брати з собою

  1. До початку зборів:
  2. Список речей, які слід брати з собою на море:

Для того, що б ви насолоджувалися відпочинком, ми склали для вас невелику інструкцію по зборах, що потрібно взяти з собою на море для повноцінного відпочинку.

До початку зборів:

- перевірити погоду і клімат на час відпочинку. Прогнози не завжди бувають точними, але мати уявлення про загальну картину потрібно. Можливо, для дощових днів вам потрібно буде взяти парасольку, а для прохолодних вечорів - теплий кардиган.

- складіть список того, чим ви будете займатися під час поїздки, куди підете, які місця відвідайте, страви спробуєте, сувеніри купіть. Так ви нічого не забудете і чудово проведете час.

- якщо ви глава сім'ї або відповідаєте за збори, тоді за 2 тижні до поїздки починайте складати списки того, що вам потрібно буде брати з собою. Це допоможе вам нічого не забути, і в останню хвилину не потрібно буде бігти в аптеку за таблетками від заколисування або в магазином за сонцезахисним кремом. Починайте збирати речі за один-два дні до поїздки.

Вам буде корисна стаття про те, як спланувати подорож самостійно

Список речей, які слід брати з собою на море:

1. Гардероб
- одяг для пляжу: купальник, плавки, шльопанці, головний убір, парео і так далі. Бажано взяти з собою на море запасний одяг, на той випадок якщо щось порветься або не висохне.
- повсякденний одяг: візьміть все тільки найнеобхідніше. Як показує практика, ми зазвичай «вигулює» 50-60% речей, з тих які брали з собою на відпочинок. Будьте прискіпливими, розплануйте свої модні образи на кожен день, продумайте, що ви будете одягати. Не забудьте взяти піжаму або одяг для сну.
- взуття: крім пляжного взуття потрібно взяти кросівки або кеди, які стануть в нагоді вам для прогулянок після дощу і для екскурсій в гірські місцевості. Також знадобляться босоніжки і сандалі на кожен день. Для урочистих виходів у ресторан або куди-небудь візьміть красиві туфлі.

Можливо вам знадобиться наша стаття про те, як зібрати дитину в літній дитячий табір

2. Медикаменти
- Рекомендуємо взяти з собою жарознижуюче, болезаспокійливе, препарати проти застуди, мазь від ударів і розтягувань, таблетки від захитування, спеціальні ліки необхідні для підтримки вашого доброго самопочуття. Також ліки від алергії, активоване вугілля, пластирі, бинт, вушні краплі.

Читайте також статтю про те, що таке сонячний удар і як його уникнути

3. Засоби гігієни та косметика
Зубна щітка і паста, шампунь в пакетиках або в невеликій пляшці, бритва, крем для гоління, дезодорант, гребінець, крем для обличчя та тіла, засоби для макіяжу та сонцезахисна косметика.

4. Гроші
Якщо ви їдете відпочивати за кордон, поміняйте будинку валюту. Тоді у вас будуть готівкові по приїзду в іншу країну і вам не доведеться блукати в пошуках банкомату, пункту обміну або банку. Заздалегідь дізнайтеся адреси, де вони знаходяться, особливо якщо у вас погано з іноземними мовами і вам буде складно запитати дорогу у місцевих жителів. Якщо відпочиваєте в своїй країні, теж рекомендуємо мати готівкові гроші. На пляжах завжди продають багато смакоти, не будете ж ви бігти через чебурека в банкомат, розташування якого, може бути, ви ще не знаєте.

5. Документи
Зробіть ксерокопію своїх документів і носіть їх з собою про всяк випадок, особливо якщо відпочиваєте за кордоном. Також можна відсканувати всі документи і відправити їх на свою електронну пошту, при необхідності ви зможете зайти в будь-який інтернет-кафе і роздрукувати їх. Якщо дитина їде з одним з батьків, тоді ви повинні взяти з собою довіреність на виїзд дитини за кордон.

6. Пляжні приналежності
Для дітей на море слід взяти: нарукавники, жилет або рятувальний круг. Для дорослих - надувний матрац, пляжний м'яч. Якщо не будете орендувати шезлонг, то вам знадобиться килимок, на якому ви будете лежати і засмагати на пляжі і парасольку від сонця. На місці відпочинку можна купити віяло, щоб обмахуватися від спеки.

Багато корисних порад для тих, хто планує подорож з дітьми

7. Останні штрихи
Перед тим як вирушати в поїздку, оплатіть всі рахунки, щоб вас це не турбувало. Приберіть з холодильника все швидкопсувні продукти, а найкраще необхідно розморозити його і залиште порожнім. Винесіть все сміття з дому. І буде просто чудово, якщо ви проведете генеральне прибирання до вашого від'їзду. Потім вам приємно буде повернутися в чистий будинок. Залиште координати своїм родичам: назва готелю, де ви будете зупинятися, свій приблизний маршрут.

Новости