Що з одягу взяти в пологовий будинок?

  1. Як вдало вибрати ночнушки в пологовий будинок:
  2. Для вас ми відібрали приклади різних моделей трусиків і топів, які можна взяти в пологовий будинок.
  3. Загальні правила вибору халата в пологовий будинок:

Через десять хвилин їхати в пологовий будинок, а ви не знаєте, що з одягу взяти з собою? Без паніки! У цій статті ми розповімо, що з одягу взяти в пологовий будинок і на які деталі слід звернути увагу при її виборі.

З одягу майбутнім мамам в пологовому будинку необхідно 2 нічних сорочки, в одній з яких можна бути і на пологах, бюстгальтери для годування з материнськими кліпсами - 1-2 шт., Трусики, халат і тапочки. У деяких пологових будинках рекомендують використовувати одноразові і навіть стерильні халати і ночнушки. Тому поцікавтеся, які вимоги установи, в якому ви будете народжувати.

Найкраще вибирати одяг на останніх термінах вагітності, на 8-9 місяці. Якщо ви заздалегідь все приготуєте - будете відчувати себе комфортно і спокійно. Також в цей період вже можна безпомилково підібрати необхідні розміри одягу і білизни, які ви будете носити після пологів.

В цілому, кількість одягу залежить від терміну перебування в пологовому будинку.

Якщо за медичними показаннями вам необхідно перебувати в пологовому будинку довше, подбайте про звичну для вас домашньому одязі, щоб цей період пройшов максимально комфортно. Наприклад, багато хто воліє спати в піжамі, ходити в костюмі для будинку. Такі речі і слід взяти з собою.

Також багатьом комфортно буде знаходитися в пологовому будинку в домашніх сукнях, в тому числі - домашніх сукнях з системою годування малюка. У цьому одязі ви відмінно будете виглядати на першій фотографії з новонародженим. Багатофункціональні, зручні та практичні сукні допоможуть вам почувати себе красивою і жіночною під час післяпологового відновлення.

Давайте більш детально розглянемо основні моделі одягу і білизни, які вам точно треба взяти з собою в пологовий будинок.

Як вдало вибрати ночнушки в пологовий будинок:

  • Вибирайте прості моделі з натуральних тканин - бавовни, віскози, модала.
  • Розмір нічної сорочки повинен підходити саме для вашого вагітного положення. Ніщо не повинно тиснути на груди і живіт. Найкраще підбирати ночнушку на 8 місяці вагітності - розміри вже зрозумілі, і процес вибору буде більш спокійним, ніж на 9 місяці. В цьому періоді груди вже того розміру, який буде після пологів (у 90% випадків), тому можна без побоювання купувати ночнушку.
  • Стежте за часом року і індивідуальну переносимість холоду і тепла. Залежно від цього підбирайте щільність тканини і крій. Наприклад, вибрати вам ночнушку з довгим або коротким рукавом. Пам'ятайте, що мамам після пологів необхідно дотримуватися температурного баланс, щоб не перегрівати груди.
  • Моделі нічних сорочок для мам повинні бути з легким доступом до грудей - це ви оціните вже після пологів. Вони можуть бути як зі спеціальною системою для годування, так і самі звичайні, які підтримують природний стан грудей.
  • Враховуйте свідчення лікаря з приводу ваших пологів і можливих ситуацій. Наприклад, якщо проводиться кесарів розтин, краще вибрати моделі з легким доступом до животика, наприклад, на блискавки.
  • За ціною і фасону ночнушка, в якій ви плануєте безпосередньо народжувати, повинна бути такою, щоб її було не шкода викинути після виписки з пологового будинку. Адже одяг можна забруднити кров'ю. Тому рекомендується в цей період віддати перевагу простим моделям.
  • Чи варто брати в пологовий будинок красиві моделі ночнушек і халатів, наприклад, з шовку? Порадує цей одяг вас чи ні, безпосередньо залежить від вашого настрою і стану після пологів. Найчастіше мами занурюються в турботу про малюка і просто відновлюються після пологів. І в цей період вважають за краще максимально комфортну і простий одяг. Але завжди бувають приємні винятки!

Для вас ми відібрали приклади різних моделей ночнушек, які можна взяти в пологовий будинок.

Для вас ми відібрали приклади різних моделей ночнушек, які можна взяти в пологовий будинок

  1. Універсальне сукню-халат для вагітних і годуючих мам. Нічна сорочка з вшитим топом-бюстгальтером, який забезпечує підтримку грудей і зручний доступ для годування крихти. Ідеально підходить для перших моментів прикладання малюка до грудей.
  2. Ночнушка для вагітних і годування LUPO , Топ якої зшитий з глибоким декольте внахлест. Підходить для легкого годування грудьми, просто відсунувши тканину в сторону.
  3. Ночнушка для вагітних і годування з вшитим бюстгальтером. Спеціальні кліпси на бретелях дозволяють з легкістю відкривати і закривати груди однією рукою таким чином, що малюк продовжує перебувати у мами на руках. Краї чашок, а також коло ночнушки обшиті гумками так, що вона підлаштовується під тіло і не тиснути на нього.
  4. Ночнушка для вагітних і годування Bambinomania. Спокійний і жіночний дизайн виглядає дуже елегантно і красиво. Особливий крій, що підтримує груди топ, в якому є «секрет» для годування малюка. Піднімаєте вгору топ спереду, а під ним - спеціальний топ з прорізами для доступу до грудей.

Піднімаєте вгору топ спереду, а під ним - спеціальний топ з прорізами для доступу до грудей

Також в пологовому будинку буде зручний і такий варіант: майка з трусиками або топ з трусиками. Трусики під час і після пологів повинні бути зручними і з полегшеними резиночками, гумки, щоб взагалі не відчувалося білизна на тілі. Бажано, щоб трусики були з бавовни і зручною моделі, які не стрінги, зрозуміло. Кількість необхідно брати з запасом, повірте, зайві точно не залишаться.

Для вас ми відібрали приклади різних моделей трусиків і топів, які можна взяти в пологовий будинок.

Для вас ми відібрали приклади різних моделей трусиків і топів, які можна взяти в пологовий будинок

  1. Безшовні трусики-шортики , Зшиті з м'якої і еластичної тканини - мікроволокна - приємною для тіла і невидимої під одягом. Трусики без гумки, що виключає тиск на живіт під час вагітності і на шов в разі кесаревого розтину.
  2. Трусики-сліпи для мам , Зшиті з класичного крою, який закриває попку і забезпечує комфорт інтимних місць. Ніжна тканину - 100% бавовна.
  3. Трусики-шортики для мам з органічної бавовни - краща модель в післяпологовий період. Вони забезпечують ідеальний комфорт інтимних місць, а крій дозволяє просто і без проблем використовувати засоби особистої гігієни, які можуть знадобитися.
  4. Майка для вагітних і годування на ґудзиках, яка забезпечує легкий доступ до грудей. Внутрішній (захований) бюстгальтер підтримує груди і спину, рівномірно розподіляючи навантаження.
  5. Топ для годування і сну з «секретом» для годування дитини. Щоб відкрити груди, досить просто потягнути за верхній край і опустити його. Матеріал, з якого зшита топ, не тисне на груди і вбирає все виділення молока.
  6. Бавовняна майка для годування з вбудованим бюстгальтером. Материнська кліпса на бретелі легко відщіпає двома пальцями однієї руки, щоб отримати доступ до грудей.

Материнська кліпса на бретелі легко відщіпає двома пальцями однієї руки, щоб отримати доступ до грудей

Крім того, вам доведеться часто міняти трусики і прокладки, ходити на огляд до лікаря. В такому випадку халат просто необхідний!

Загальні правила вибору халата в пологовий будинок:

  • Перший і головний критерій якості халата - це матеріал. Халати можуть бути як натуральні, так і синтетичні. Обмін повітря і поглинання халата, звичайно, буде краще у натурального. А у синтетичного може «лізти» ворс, який в подальшому при годуванні груддю буде на обличчі малюка, що, природно, небажано.
  • При виборі халата враховуйте його щільність, щоб він був не важким, зручним і комфортним.
  • Зверніть увагу на внутрішні шви, які повинні бути добре обробленими щоб уникнути натирання і неприємних відчуттів.
  • Халат повинен бути без зайвих запахів фарби і хімії.
  • Вибирайте халат досить вільного крою, а найкраще - на запАх. Такий халат відмінно підійде під час вагітності і під час годування грудьми. У першому випадку, з ростом животика майбутня мама зможе зав'язувати халат поясом так, як їй буде зручно. У другому випадку - халат з запАхом забезпечить швидкий доступ до грудей.
  • Для того щоб халат краще підібрати за розміром, необхідно звертати увагу на плечі, щоб вони були на «своїх місцях».

Для вас ми відібрали приклади різних моделей халатів, які можна взяти в пологовий будинок.

Для вас ми відібрали приклади різних моделей халатів, які можна взяти в пологовий будинок

  • Халат-кімоно або халат з запАхом , Що забезпечує комфорт під час вагітності і легкий доступ до грудей під час годування. Зручна довжина рукавів - ¾ - вам не доведеться їх підвертати для зручності. Пояс не вшитий, його можна легко зав'язувати саме так, як буде зручно вам.
  • Халат на ґудзиках з яскравим літнім візерунком і коротким рукавом виглядає елегантно і жіночно. Халат зручний для годування малюка, досить просто відстебнути потрібну кількість ґудзиків.
  • Халат на блискавці зручний для годування , Досить просто відкрити блискавку, яка акуратно оброблена для безпеки мами і малюка.

Халат на блискавці зручний для годування   , Досить просто відкрити блискавку, яка акуратно оброблена для безпеки мами і малюка

У будь-якому випадку, вибирайте відповідний одяг з натуральних тканин, адже шкіра у жінки чутлива, особливо під час вагітності. Підходьте до цього питання з особливою відповідальністю, тому що малюк буде постійно у вас на руках.

Підготуйте необхідний комплект одягу для пологового будинку заздалегідь, щоб в спокійному режимі ви змогли врахувати всі деталі і особливості, описані вище.

Чи варто брати в пологовий будинок красиві моделі ночнушек і халатів, наприклад, з шовку?

Новости