Що таке бренд?

Бренд - це сукупність характеристик, які ідентифікують продукцію і послуги продавця і визначають ставлення до них споживача, набір сприйнять в уяві, образні уявлення, пов'язані з певним товаром або послугою . Основні складові бренду: ім'я (brand name), дескриптор, слоган, система візуальної і вербальної ідентифікації (товарний знак, фірмовий стиль, упаковка, спеціальні звуки), комунікаційні носії, що відображають і транслюють ідею бренду.

Таким чином, бренд є потужним нематеріальним активом. В ідеалі бренд має чітко сформульовану місію, відображає корпоративні цінності компанії, успішне позиціонування. При оцінці бренду використовують поняття «brand valuation» (цінність бренду) і «brand evaluation» (вартість бренду).

Цінність бренду - це набір таких активів, як популярність марки, лояльні покупці, сприймається якість і асоціації, які пов'язані з брендом, а також інші складові - патенти, товарні знаки та інше. Вона вимірюється в розширенні або стабілізації споживчої аудиторії, рівні стійкості репутації компанії, її капіталізації.

Вартість бренду - це оцінка дисконтованих грошових потоків, що генеруються брендом для підприємства. Хороший бренд має вартість, що значно перевищує загальну вартість всіх активів.

\

Рекомендуємо почитати:

Скрипт інтернет-магазину на PHP

УПРАВЛІНСЬКИЙ облік

KPI

еквайринг

Ecommerce cms онлайн-магазину на PHP

Новости